iPon Hírek

Új vízálló e-könyv olvasót mutatott be a Kobo

Dátum | 2017. 05. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Aura H2O neve már ismerősen csenghet azok számára, akik vízálló könyv olvasót kerestek korábban, vagy szimplán csak ismerősek az e-bookok világában. A Kobo változatlan néven küldi bevetésre a vérfrissítésen átesett masinát is, szóval a továbbiakban a 2017-es Aura H2O-val ismerkedhetünk majd meg közelebbről.
Ha valaki olyan digitális olvasót szeretne vásárolni, ami vízálló, akkor azonnal kizárhatja a boltokban megvásárolható készülékeknek nagyjából a 95 százalékát. De a Kobónak köszönhetően a vásárlók idén biztosan nem maradnak remek megoldás nélkül. Az Aura H2O tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy az ember nyugodtan tudjon fogyasztani e-könyveket a nyaralás során a medence vagy a tenger partján, esetleg szimplán a fürdőkádban. A készülék legfontosabb erénye, hogy megfelel az IPx8 előírásnak, szóval bátran lehet vele vízbe menni hosszabb időre is. A Kobo információi szerint 2 méteres mélységben egészen biztos, hogy 60 percet is kibír majd – búvárkodni azért senki ne akarjon vele, de persze ennek értelme sem lenne. Az eszköz egy 6,8 hüvelykes átlójú, 1440 x 1080 képpontos felbontású Carta E Ink megjelenítővel lett felszerelve, ami remek minőséget biztosít minden esetben. A készülék rendelkezik beépített világítással, a Kobo a legfejlettebb ComfortLight PRO technológiáját használja itt, ami direkt olyan LED-ekből épül fel, amelyeknek mérsékelt a kékfény kibocsájtása, így este sem fárasztja a szemet és az alvás minőségére sincs kihatással.
Az elektronikus könyvek olvasására szolgáló készülékeknél nem igazán szokott kiemelt szerepe lenni a teljesítménynek, de azért megemlítjük, hogy a Freescale SoloLite iMx6 központi chip dolgozik benne 1 GHz-es órajelen. Sok hasonló termékben fedezhető fel ez a lapka. A készülék integrált adattárolója 8 GB-os kapacitású, így megfelelő formátumban akár több ezer olvasmányt is lehet rajta hordozni – bővítési lehetőségről nem szólt a fáma, szóval erről vélhetően le kell mondani. A könyveket .EPUB, .EPUB3, .PDF, .MOBI, .CBZ és .CBR formátumokban támogatja, de meg lehet vele nyitni .TXT, .HTML, .XHTML és .RTF formátumokat is – érdekes módon a .DOC-ról egyáltalán nem esik szó. Ami pedig a képeket illeti, .JPEG, .GIF, .PNG, .BMP és .TIFF kiterjesztésű tartalmakkal boldogul. A fájlokat Wi-Fi-n keresztül lehet majd eljuttatni az Aura H2O-ra, de persze van rajra Micro-USB 2.0 csatlakozó is.
A Kobo rendszere lehetővé teszi a friss olvasmányok beszerzését, itt akár ajánlásokat is kaphatnak az emberek, de vannak kiemelt kötetek is. Lehet értékelni a könyveket, jegyzeteket írni hozzájuk, sőt mi több, a kedvelt idézeteket azonnal a Facebookra is posztolhatják a felhasználók. A részletes beállítási lehetőségek révén 50 lépcsőben állítható a betűk mérete és tizenegy különböző betűtípus választható annak megfelelően, hogy ki melyiket kedveli olvasás során, továbbá az élesség és a vastagság is pontosan szabályozható. A szerkezet 172 x 129 x 8,8 milliméteres vonalakkal határolt, a tömege pedig csak 207 gramm. Könnyen hordozható az új Aura H2O-t, hiszen egészen kompakt, így szűk helyekre is be lehet csúsztatni és alig nehezebb egy okostelefonnál. A kizárólag fekete színben készülő termék egy 1500 mAh-s kapacitású akkumulátorral lett ellátva. Az üzemidejét nem adta meg a Kobo, de ha a Wi-Fi és a világítás is végig ki van kapcsolva, akkor vélhetően hetekig is bírja majd egy töltéssel a masina.
A Kobo nemcsak új eszközökkel, hanem a könyvkínálatát tekintve is nagyon készül már a nyárra. A saját boltjában létrehozott külön egy olyan oldalt #BeachBookReady címszó alatt, ahová olyan olvasmányokat gyűjtött össze, amelyek jók lehetne kikapcsolódás esetén – akár a tengerparton is, ahogy azt a hashtag előre vetíti.
A megújult Kobo Auroa H2O 180 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban, Európába pedig ugyanennyi euróért fog eljutni. Az eszköz a vállalat tervei szerint május 22-én kerül majd a boltokba Angliában, az Egyesült Államokban, Olaszországban, Franciaországban, Hollandiában, Spanyolországban, Belgiumban, Japánban, Svájcban és Törökországban, a többi képviselt országot pedig júniusban érheti el – hazánkba is nyár elején juthat el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. thestock
2017.05.05. 12:32
" Az Aura H2O tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy az ember nyugodtan tudjon fogyasztani e-könyveket a nyaralás során a medence vagy a tenger partján, esetleg szimplán a fürdőkádban. A készülék legfontosabb erénye, hogy megfelel az IPx8 előírásnak, szóval bátran lehet vele vízbe menni hosszabb időre is.A Kobo információi szerint 2 méteres mélységben egészen biztos, hogy 60 percet is kibír majd – búvárkodni azért senki ne akarjon vele, de persze ennek értelme sem lenne. "

Tapasztalatom szerint,és ahogy a képek is mutatják a parton nincs víz, az a medencében,és a tengerben van, emiatt eddig is nyugodtan lehetett nyaralás közben olvasni. A 60 perces kapacitás meg feleslegesen sok,mert a víz alatti olvasók 2-3 percnél többet nem nagyon bírnak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TheEnginee... thest...
2017.05.05. 13:43

Made my day!

Nyilvan vagod, hogy a 60 perc egy standard es arra jo, hogy ha vizbe dobod/ejted, akkor van egy orad (alapvetoen joval tobb) hogy kihalaszd, de ez egy nagyon szepen fabrikalt trollkodas lett!
Le a kalappal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim thest...
2017.05.05. 13:44
Ne diszkrimináljuk a könyvmoly búvárokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SirGalad
2017.05.05. 13:48
Mondjuk ha nem dobod a vízbe az olvasód, mindegyik ellátja ezt a funkciót. Mondhatom ezt nyugodt szívvel, több száz alkalomnyi kádban olvasással a hátam mögött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Samupitecu...
2017.05.05. 16:00
Volt anno egy EARL nevű gép, ami sohasem készült el. Olyanoknak szánták, akik sokat kirándulnak. Szerintem ez a készülék is így nyer értelmet. Ha jön az eső, nem lesz baja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!