iPon Hírek

Új WD MyBook World adattárolók

Dátum | 2009. 02. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Új hálózati adattároló eszközöket dobott piacra a neves merevlemez készítő vállalat, a Western Digital. A My Book World családba tartozó termékek 10/100/1000 Mbps-os Ethernet porttal érkeznek, és rendkívül ideálisak otthoni vagy akár kis irodai környezetbe is, ugyanis számos hasznos funkciójuknak köszönhetően rendkívül jó választásnak bizonyulhatnak.


A My Book World meghajtók adatmentő alkalmazással érkeznek, amely automatikusan és folyamatosan képes menteni a hálózatban található számítógépeken tárolt fontos adatokat, így azok egy esetleges számítógép-meghibásodás alkalmával továbbra is biztonságban vannak. A termék segítségével könnyedén visszamásolhatjuk őket az adott gépen található eredeti helyükre. A hálózati adattároló segítségével a hálózat minden tagja könnyedén hozzáférhet a terméken lévő adatokhoz, sőt, a beépített média szervernek köszönhetően akár képek és filmek is továbbíthatóak a különböző DLNA technológiával ellátott készülékekre, mint például a PlayStation 3-as vagy akár az Xbox 360-as játékkonzolokra is. A mellékelt szoftvereknek köszönhetően az adattárolón lévő fájlokhoz távolról is hozzáférhetünk. A gyártó az egyes termékeken egy USB 2.0-s portot is elhelyezett, amelybe USB-s merevlemez vagy akár pendrive is csatlakoztatható, ezáltal az eszközön tárolt adatok szintén könnyen megoszthatóak a hálózaton, de akár a My Book World adattároló kapacitását is bővíthejük ezzel a módszerrel.


A My Book World család egy 2 TB-os és egy 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező példányt tartalmaz, a termékek 173 x 147 x 47 mm-es méretekkel és 1,09 Kg-os súllyal bírnak. A gyártó állítása szerint az új külső meghajtók Windows és Mac konfigurációkkal egyaránt rugalmasan együttműködnek, a készülékek halkan és energiatakarékos módon üzemelnek.

A fehér dizájnnal rendelkező meghajtókra 3 év garanciát vállal a gyártó, az 1 TB-os modell 229,9 dollárba, míg a 2 TB-os példány 449,9 dollárba kerül. A két újdonság már számos üzlet kínálatában jelen van.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.19. 15:21
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!