iPon Hírek

Új Western Digital hálózati adattároló rendszer

Dátum | 2008. 09. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital új NAS (Network Attached Storage, azaz hálózatra kapcsolt adattároló rendszer) megoldásokkal jelentkezik a piacon, amelyeket főként a kisvállalkozások számára ajánl a gyártó. Az újdonságok segítségével tökéletesen kiszolgálható egy kisebb vállalkozás adattárolási igénye, a termék használatával az adatok biztonságáról is könnyedén lehet gondoskodni.


A Western Digital ShareSpace névre keresztelt NAS rendszere 4,9 Kg-os maximális súllyal, valamint 2 TB-os és 4 TB-os adattároló kapacitással rendelkezik kiszereléstől függően. Az újdonságot egyszerűen hálózatba kapcsolhatjuk a gigabites ethernet port segítségével, de akár USB 2.0-s csatolófelületen keresztül is használhatjuk a nem mindennapi adattároló kapacitást kínáló "dobozokat".


A Western Digital ShareSpace modellekben energiatakarékos GreenPower merevlemezek találhatóak, amelyek RAID O, RAID 1 vagy akár RAID 5 módban is használhatóak, utóbbi üzemmódot viszont csak a 4 TB-os modell esetében alkalmazhatjuk. A ShareSpace adattároló rendszerek Microsoft Active Directory támogatással érkeznek, a gyártó mellékel hozzájuk automatikus adatmentő alkalmazást, sőt, a mellékelt programok segítségével távolról is hozzáférünk az egységekhez.


A ShareSpace modellek szállítása már megkezdődött, a 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező modell ára 699,99 dollár, a 4 TB-os modellért viszont már 999.99 dollárt kérnek majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.09.30. 21:10
vissza a cikkhez

A HDD piacon leginkább a WD, a Hitachi és a Toshiba fejleszt. Gratula a WD-nek, csak kár hogy ilyen ilreálisan drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!