iPon Hírek

Új Windows Home Server, de minek?

Dátum | 2007. 01. 18.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

Régen, ha Windows-verziót szerettünk volna választani, könnyű dolgunk volt. XP Home kellett otthonra, XP Pro a munkához és Server 2003 szervernek. A Vista megjelenésével a Microsoft zavaros vizekre evezett, mivel azóta számos különböző terméket kínál  a piac különféle elérhető szegmenseinek. Most a Microsoft néhány új részletről rántotta le a leplet ezzel a termékkel kapcsolatban, amelyet még az idén tervez piacra dobni.

A Windows Home Server eredetileg csak 1-2 OEM konstrukcióval, pl. a HP MediaSmart Server-jével lesz elérhető, amelyet szintén idén adnak majd ki. A Home Server lényege, hogy a háztartások egynél több computert is követhessenek, védelmezhessenek és megoszthassák egymás között az olyan tartalmakat, mint pl. a családi fotók.


A Microsoft belső felmérése kimutatta, hogy az USA-ban, 35 millió otthon rendelkezik széles sávú Internettel, 34 millió otthonban van egynél több gép és 19 millió otthoni hálózat létezik.

De vajon hány felhasználó lesz majd hajlandó kiperkálni a külön szerver árát a média file-jaihoz? A Windows hagyományos verzióit is lehet szerverként használni a korlátozott Windows File Sharing segítségével, és talán nem szívesen használnak majd egy computert csupán egy feladatra.

Sem a Microsoft, sem a HP nem hozta még nyilvánosságra a Home Server egységeit, bár a MediaSmart szerver árát könnyű megsaccolni, ha sora vesszük, mi mindenből is épül fel: egy 1.8GHz-es Sempron processzorból, négy hard drive bayből és négy USB portból.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.18. 11:58
Régen, ha Windows-verziót szerettünk volna választani, könnyű dolgunk volt. XP Home kellett otthonra, XP Pro a munkához és Server 2003 szervernek. A Vista megjelenésével a Microsoft zavaros ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!