iPon Hírek

Új Windows Phone bukkant fel a BLU kínálatában

Dátum | 2015. 04. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A BLU kínálatában sokáig csak androidos készülékek voltak, ám tavaly a Microsoft megnyitotta a kapuit az OEM/ODM gyártók felé, az amerikai vállalat pedig kapott az alkalmon, és el is kezdte forgalmazni a Windows Phone rendszerű készülékeket. Ezúttal is egy ilyen újdonságról rántotta le a leplet.
A Win HD LTE modell a Win HD közvetlen utódja, és ez első ránézésre meg is mondható róla. Akárcsak az elődje, ez az okostelefon is egy olyan testbe költözött, ami kísértetiesen hasonlít a HTC által alkalmazott vonalvezetéshez. Az eszköz előlapját egy 5 hüvelykes megjelenítő kelti életre, amitől kellően jó képminőségre számíthatnak az érdeklődők. A panel 294 PPI-s pixelsűrűségű, ami az 1280 x 720 képpontos felbontásnak köszönhető, és IPS technológiát alkalmaz, ezáltal magas fényerővel, jó színhűséggel és kiváltképp széles betekintési szögekkel lehet számolni. A Microsoft operációs rendszerére nem annyira jellemző a tagoltság, mint az Androidra, így az nem különösebben meglepő, hogy már a dobozból kivéve a Windows Phone legfrissebb, 8.1-es verziója fogadja az új tulajdonosokat. Továbbá azt is mindenképpen ki kell emelni, hogy már a Windows 10 támogatása is biztosnak tűnik. A telefon leírása szerint a redmondiak idei fejlesztése röviddel a megjelenését követően a Win HD LTE-re is elérhető lesz egy OTA frissítés formájában.
Ez a készülék egyike azoknak, amelyek már 64 bites, ARMv8-as chipre épülve szállítják a Windows Phone-t. A színfalak mögött egy Qualcomm Snapdragon 410 besorolású MSM8916 SoC fedezhető fel, amely négy Cortex-A53 processzormagot állít csatasorba egy Adreno 306 grafikus feldolgozó egységgel karöltve. A processzormagok órajele legfeljebb 1,2 GHz lehet. Ez az okostelefon 1 GB-nyi rendszermemóriával lett ellátva, ami a Microsoft viszonylag takarékos operációs rendszere mellett már egészen kellemes társ tud lenni a mindennapok során. Tárhely tekintetében csak 8 GB-tal szolgál a felhasználóknak a Win HD LTE, de ezt szerencsére pillanatok alatt lehet majd bővíteni egy microSD kártyával. Az új mobil egyik legfontosabb jellegzetessége, hogy 4G LTE modemmel felvértezve kerül a boltokba, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet támogat, szóval négyes kategóriájú. Arról nem szólt a fáma, hogy pontosan milyen kapcsolati lehetőségeket kínál egyébként a szerkezet, de a 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 modul és az A-GPS vevő megléte biztosra vehető. Fontos szempont lehet a vásárlók számára, hogy kezel-e egyszerre két SIM-et egy telefon. Nos, a BLU újdonsága erre is fel lett készítve, a hálózati kártyák DSDS módban dolgoznak, tehát egyszerre csak az egyiken lehet hívást fogadni.
A telefon kamerarendszerét két egység alkotja, előre egy 2, hátra pedig egy 8 megapixeles megoldás került. A főkamerával 1080p-s videófelvételeket lehet majd készíteni, és rossz fényviszonyok mellett is bátran használatba vehető, hála a LED-es segédfénynek. Az előlapi kamerával szelfiket is lehet csinálni, azonban ez még inkább csak a videóhívásokra lett kihegyezve. A Win HD LTE-t 145 x 72 x 8,2 milliméteres vonalak határolják körül és 146 grammot nyom, szóval sem könnyednek, sem pedig a kijelzőjéhez mérten kompaktnak nem nevezhető. A BLU általában szeret sok színárnyalatot alkalmazni, ráadásul a feltűnéskeltés sem áll tőlük távol, és ezt meglátni az új mobilon is. A vásárlók narancssárga, világoszöld (UV), fekete és szürke kivitelekből válogathatnak. A gép üzemidejéről egy 2500 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ami meglehetősen jól szerepel majd, ha hihetünk a vállalat által közölt mérési adatoknak; állítólag akár 30 órán át is lehet róla telefonálni egy feltöltést követően, de még 3G mellett is 22 órás „kilátással” kecsegtet.
A BLU Win HD LTE szállítása hamarosan megkezdődik, a Microsoft Store kínálatában már megjelent, az ára kereken 200 dollár kártyafüggetlen konstrukcióval. A Windows Phone mezőnyben így a Lumia 640 és a Lumia 735 közé lett pozicionálva az újdonság, miközben némileg erősebb azoknál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!