iPon Hírek

Új Xbox 360 frissítés holnaptól

Dátum | 2011. 05. 19.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Pár weblap tegnap azzal sokkolta a felhasználókat, hogy a holnapi naptól érkező új Xbox 360-as rendszerfrissítés tönkreteheti a konzolok kis százalékában a DVD olvasókat. A Microsoft gyorsan bejelentette, hogy tud a dologról és mivel online módban érzékelni tudja is ezt a hibát, ezért azoknak akiket ez érint ingyen ad egy 250 GB-os új Xbox 360 modellt.

Mára kiderült, hogy ezt az update-et már megkaptuk, tehát akinek most megy az Xbox 360 konzolja, annak a holnapi update már nem fogja tönkretenni.

A holnaptól érkező update viszont pár fontos újítást hoz, többek között az új XGD3 DVD szabvány támogatását, amely lehetővé teszi 1GB-tal több lemezhely használatát a DVD-ken azáltal, hogy kiiktatja a régi kalózkodás elleni védelmet és újat épít be. A múltban egyes kalózkodás elleni megoldások (például az AP2.5) csak néhány DVD meghajtóban működtek és a régi gépeknél, amik nem támogatták, kikapcsoltak. Az új rendszertől azt várja a Microsoft, hogy nem lesz ilyen egyszerű megkerülni.

Az új rendszerfrissítés felülírja a meghajtók firmwarét, aminek eredményeképp a tört szoftver teljesen eltűnik, tehát a feltört Xbox újra úgy fog viselkedni, mint a bolti példányok.

Mostantól a futó játékok majd nem csak első elinduláskor tudják ellenőrizni a lemezt, hanem a játék futtatása közben is, ami miatt az MS reményei szerint sokkal nehezebb lesz a rendszert megkerülni. Ilyenkor, ha a futó játék rájön, hogy kalózpéldány, vissza tud váltani demó módba, vagy pedig le tudja lőni magát. Persze, hogy ez működjön ahhoz a programozóknak így kell megírniuk a játékot, tehát az új másolásvédelem csak a jövőben megjelenő szoftverekben debütálhat.

Ha valakinek a pár nappal ezelőtt érkezett frissítés tette volna tönkre a gépében a DVD meghajtót, az látogasson el a www.xbox.com/support/contact weblapra és vegye fel a kapcsolatot a Microsoft-al, hogy a cég le tudja ellenőrizni a hibát és ki tudja cserélni az érintett konzolt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. gebana
2011.05.19. 17:04
érdekes, ha tönkremegy szólni kell? pedig a mai világban már azt várná az ember, hogy ha online érzékeli, hogy tönkrement, akkör küldenek automatikusan a címére az embernek egy új boxot, mert ip alapján tudják ki ki, legalábbis a bűnözőknél bevált módszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. _DiEGO_
2011.05.19. 17:14
az érkező új Xbox 360-as rendszerfrissítés tönkreteheti a konzolok kis százalékában a DVD olvasókat. A Microsoft gyorsan bejelentette, hogy tud a dologról és mivel online módban érzékelni tudja is ezt a hibát, ezért azoknak akiket ez érint ingyen ad egy 250 GB-os új Xbox 360 modellt.
kiderült, hogy ezt az update-et már megkaptuk, tehát akinek most megy az Xbox 360 konzolja, annak a holnapi update már nem fogja tönkretenni van ki sír , van ki megnyugodott
érkező update viszont pár fontos újítást hoz,kiiktatja a régi kalózkodás elleni védelmet és újat épít be,rendszerfrissítés felülírja a meghajtók firmwarét, aminek eredményeképp a tört szoftver teljesen eltűnik, tehát a feltört Xbox újra úgy fog viselkedni, mint a bolti példányok... majd lesz anyázás
Nesze neked nép - ne akarj kalóz proggikat futtatni
A szándékosan kinyírt DVD-t cserélik - persze , megéri , mert most már muszáj lesz megvenni eredetiben a gamet ... vagy lemondani róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. silentfrog
2011.05.19. 17:31
Kiváncsi lennék,hogy mennyivel adnának el kevesebb x box gépet ha ezután 100% ban nem mennének az irott játékok.
Sok ismerősöm aki boxot vett csak azért választotta ezt a a fajta konzolt mert ebben mennek az irott játékok.
Ha nem mennének akkor nem vett volna boxot,mert eredeti játékra csak ritkán futja.
Igen lehet mondani azt ,hogy akinek nincs pénze az ne vagyen x box gépet,sőt a csoró ember vakuljon meg haljon éhen,fagyjon meg mert ugyebár neki csak az jár!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Szpisti
2011.05.19. 17:31
Nekem ezért nincs és nem is lesz konzolom...
Asztali PC a nyerő, legalábbis nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. drinker
2011.05.19. 17:53
To silentfrog

Lehet ám használtan is jó állapotú xbox játékokat venni már 2-3 ezer forintért is! Én is csoró vagyok ezért választottam ezt a megoldást. 5-6 ezerért meg már a legújabb játékok is megtalálhatók. Amit leírtál az úgy hülyeség ahogy van. Aki megvett egy xboxot az a pár ezer forintot is ki tudja köhögni játékra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. silentfrog drink...
2011.05.19. 18:07
Persze ha valamit nagyon akar az ember akkor megoldja.
Félreértés ne essék én az eredeti "cimek" hive vagyok,csak elmondtam hogy az ismerősök között mi a helyzet.
Nem tudom a többség mit gondol,de az x box sikere szerintem "varezolhatoságnak" is köszönhető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pateska
2011.05.19. 18:31
Léteznek olyan boltok amik konzolos játékokkal foglalkoznak. Tudod cserélgetni boltossal, aztán alkalmanként ha egy ezrest fizetsz játék cseréért.. Bőven megéri szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. XtreemX
2011.05.19. 18:46
Na majd most kiderül hogy PS3 vagy X360 fogy jobban.. mert eddig a (magyar) nép nagyrésze azért vett boxot mert a flashelés egyszerű volt aztán go ezerrel a másolt játékok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. silentfrog Xtree...
2011.05.19. 19:15
Akkor már ketten gondoljuk ugyanugy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Avisto
2011.05.19. 20:01
Lehet le vagyok maradva de legutóbb mintha ez úgy ment volna hogy a konzolokat a gyártási költség alatti áron adják el mert a játékokból van a haszon. Aki egy konzolt megvett, eredeti játékot meg nem vett rá az voltaképpen nem hasznot hanem kárt okozott a M$-nak. Szóval ha ilyen vevőből lesz kevesebb kétlem hogy sajnálnák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. silentfrog Avist...
2011.05.19. 20:47
Ez a marketing.
Kizártnak tartom,hogy egy "átlagos" pcnek megfeleló teljesitményű boxot amit ilyen darabszámba gyártanak veszteséggel adjanak el,50+ k-ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Smith166
2011.05.19. 20:50
Simán megvan a konzolon is a haszon, de egyértelmű hogy a fő bevétel az utólagosan eladott cuccok, játék, dlc, live.
Amúgy mindnki csak azt veszi meg ami megéri neki. Én pl. játszok havi 1-2 órát maximum, tehát nekem még 2000 ft-ot se érne meg egy játék, mert egyáltalán nincsen rá szükségem. Sohasem live-ozok, DLC-ket sohasem vennék. Ettől függetlenül mindent ami megjelnik boxra, letöltöm azonnal, aztán mondjuk a 647 játékból ami van boxra, egy kezemen meg tudom számolni hánnyal játszottam. Ellenben elmondhatom hogy minden megvan ami megjelent rá Ráadásul minden "eredeti" scene release
Hozzáteszem mielőtt még valaki elkezdené nekem a bitófát faragni, ezzel nem okozok senkinek 1 ft kárt se, ugyanis részemről nincs kiesett bevétel hiszen ha nem tudnám letölteni akkor sem venném meg soha, és a liveon sem nyomulok pofátlanul a warezommal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Sata83 drink...
2011.05.19. 20:56
Áruld már el hol veszel te 5-6 ezerért eredeti új játékot boxra????? 16-17 ezer egy új játék mint pl. az a rakás fos Test Drive Unlimited2 amiért ez az ár nevetséges! És a többi játékról nem is beszélve ami hasonló árban van, na jó, max. 13 ezer az alja! Egyébként tényleg lehet venni 5 ezerért eredeti gámékat: 2007-es PGR4-et, meg 2005-ös Gears of War-t, meg stb. stb.....! Szerintem irreálisan magasak az árak PS3 + Xbox-ra, bezzeg PC-re 7-8 ezer ugyanaz a zsír új játék! Ha ennyiért dobálnák a játékokat akkor talán még én is behódolnék a Microsoft-nak és kajak megvenném eredetibe aztán had szóljon a multi is ezerrel, de ez a \" Jól húzzuk le a parasztokat mert világcég vagyunk, röhögve megtehetjük és senki nem tehet ellene semmit\" módszer egyszerűen gusztustalan! Tele vannak pénzzel, majd még sajnálni is fogom őket, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. silentfrog
2011.05.19. 21:16
A pc-vel meg optimalizálási gondok vannak az x boxos emberkék/kb/ olyan géppel nyomják a crysis 2 játékot amit én már 2 éve eladtam.
Pc-re nem is akarják megirni a játékokat futatthatora szerintem mert nem fogyna a hardver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Darkdeath
2011.05.19. 21:22
@Smith166

Ha belegondolsz, kifizetted egyszer a konzolt. Innentől kezdve te azt csinálsz vele amit csak akarsz. Nem mész fel Livera sem, nem szegsz törvényt. Egyedül csak az a büntetendő, hogy letöltötted warezról vagy torrentről.

Félreértés ne legyen, Legálisan játszom, Liveon, mindenem eredeti a BOX-hoz, de nem nézem le azokat sem akik esetleg módosítják a gépet és szemétségnek tartom, hogy ez a **dó Microsoft még több bőrt akar lehúzni az emberről.

@Szpisti

Csak tudod az a helyzet, hogy lassan minden hülye megtanul PCn játszani ebben legalább van valami + nehézség, de ez is egy saját vélemény!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Levicito
2011.05.19. 22:49
Hát én már alapból bannolt vagyok, szóval "szerencsére" nem fenyeget ez a veszély Mondjuk szerintem is elég pofátlanok az árak, de elégedett vagyok így, offline gameplay-el is. PS3-on már lehet HDD-ről tolni a játékokat, nem??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YuGabe
2011.05.20. 02:39
silentfrog: azért nem írják meg a játékokat PC-re "futtathatóra", mert a tököm se fog azzal szórakozni, hogy dupla annyi erőforrást (pénzt és munkaidőt) csesszek el az optimalizálásra, mint a játékfejlesztésre, azért.

Azt meg hozzáteszem, hogy Avistonak teljesen igaza van, mert a konzol maga nem hoz profitot a cégnek, egyedül a Nintendo az, aki ebben a generációban haszonnal adta a gépeket. Legalább néznétek utána a dolgoknak, mielőtt magyarázzátok az ellenkezőjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov
2011.05.20. 08:30
@Sata83

5-6 ezerért, vagy még olcsóbban lehet venni ÚJ játékokat boxra (olyan címeket mint a Dragon Age 2 vagy a TDU2). Sőt nemrégiben cirka 5 ezer ftért vettem meg a Halo Reach gyűjtői változatát... Aki keres talál, külföldről kell rendelgetni. Nemcsak sokkal olcsóbbak a játékok, de még a postázás is ingyenes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. silentfrog YuGab...
2011.05.20. 08:56
Utánnanéztem,csak nem hiszem el,hogy veszteséggel adnak ki egy olyan harcbvert ilyen árton ami évek alatt alig változott,és ennyi darabot adtak el belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rastawicc
2011.05.23. 23:35
Avisto

A ps3 gyártása volt veszteséges, még a slim változat bevezetése előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!