iPon Hírek

Új, zajszigetelt számítógépházzal rukkolt elő az Antec

Dátum | 2014. 11. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Antec Performance One sorozatú, zajszigetelt oldallapokkal ellátott számítógépházait valószínűleg már sokan ismerik: ezek a kuckók nem csak halk működésükkel, hanem remek bővíthetőségükkel, illetve letisztult, elegáns megjelenésükkel is komoly elismerést vívtak ki maguknak az elmúlt évek során.
A Performance One sorozat egy új taggal, a P380-as modellel bővült, amely az elődei által kitaposott ösvényen menetel tovább. A P380-as modell elegáns előlapi ajtóval érkezik, bal oldallapján pedig nagyméretű plexi ablak is látható (valószínűleg lesz ablak nélküli változat is). A toronyház kívül-belül feketében pompázik, és a Mini-ITX formátumútól az SSI CEB formátumú alaplapokig minden népszerű alaplap-formátumot támogat. Az alaplaptálcáról persze a szokásos szerelőablak sem hiányzik, sőt, a kábelmenedzsmentet segítő kivágások is megtalálhatóak rajta, így igazán igényes rendszert építhetünk.
Az 555 milliméter magas, 223,6 milliméter széles és 557 milliméter mély számítógépház belsejében összesen három darab bővítőkeret fogadja az adattárolókat: ezekben maximum 8 darab 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtó fér el. A három keret szerszámmentes szerelhetőséget biztosít és bármikor kényelmesen ki is vehetőek a házból. Aki az optikai meghajtóról sem szeretne lemondani, a ház felső részén egy vékony optikai meghajtót fogadó bővítőhelyet is talál.
Az igényes kuckó belsejében maximum 180 milliméter magas processzorhűtő fér el, a bővítőkártyák pedig maximum 465 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. A házban lapuló hardverkomponensek által keltett zajt dupla zajszigetelő réteggel ellátott oldallapok tartják odabent, így a rendszer akkor is halk, ha belül a rendszerhűtő ventilátorok maximális fordulatszámon tekernek.
Apropó szellőzés. A ház elején gyárilag két darab FDB csapágyazással ellátott 140 milliméteres ventilátort találunk, a ház hátuljára pedig egy 120 milliméteres, ugyancsak FDB csapágyazással ellátott ventilátort szereltek. A ház tetején igény szerint három darab 120 milliméteres vagy két darab 140 milliméteres légkeverő is elszállásolható. Aki folyadékhűtő rendszer alkalmazásában gondolkodik, a ház elején és tetején egy-egy 240 vagy 360 milliméteres hőleadó radiátor számára találhat helyet. Az igényes kuckó előlapi portjai között két USB 2.0-s és két USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet található. A három év garanciával érkező P380-as modell rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. torma
2014.11.12. 17:17
Nagyon szép. Igényes kuckó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djbundy
2014.11.12. 17:24
Valami nem jó a szememmel. Az egyik képen 3x3 azaz 9 HDD fiókot látok, de a másikon már csak 8-at!?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajcsi1975 djbun...
2014.11.12. 17:37
Szerintem meg ebben a sorozatban többféle kidolgozású ház lesz. Teljesen jogos az észrevétel , a 2 ház között más eltérések is vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Supra
2014.11.12. 18:06
Jah, extradupla hangszigetelés.
A ventillátoroknál meg akkora lyuk van a házon, hogy pont minden kihallatszik...
Nagyon sok éve beleöltem egy antec házba tenger pénzt, SOHA többet. Kapott plusz két réteg szigetelést, de tök értelmetlen, amíg olyan az egész, mint a szivacs. Inkább építsen magának egyedit, aki csendet akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bzsigmond
2014.11.12. 21:04
Fractal Desing R4 - való csend, a nem használt fenti és oldalsó ventihelyek ugyan úgy el vannak látva hangszigetelt anyaggal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2014.11.12. 23:34
Színválasztékra is adhatnának a ház, és egyéb periféria gyártók, már nem akarok több fekete házat, unom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. eriol Supra
2014.11.14. 16:25
Nekem egy P182 -öm van és tökéletesen elégedett vagyok a hangszigetelésével. Idle és netezős módban alig hallható, játék közben azért a vga kihallatszik ha hegyezem a fülem. De az amúgy is egy porszívó...
Bár szerintem annak jobb design -ja van mint ennek itt fent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!