iPon Hírek

Új zászlóshajót leplezett le a ConCorde

Dátum | 2012. 11. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ConCorde legújabb táblagépe sutba vágja a régi elnevezéseket, és a kijelző méretét jelző szám helyét a Novum fantázianevet kapta. Ez jó döntés volt, hiszen a tab 9.7 már egészen sok eszközt takart különböző jelzőkkel megtoldva.

A masina kijelzője ugyan ezúttal is 9,7 hüvelykes és 1024 x 768 képpontos felbontású, de már egy továbbfejlesztett IPS technológiás panelről van szó, így szebbek a színek, és nagyobb a maximális fényerő, így napsütésben sem érhet minket meglepetés. Az operációs rendszert is frissítették, így már a dobozból kivéve az Android 4.1 Jelly Bean fogad minket az első bekapcsoláskor. Továbbá egy kellemes programcsomagot is kapunk, így minden különösebb állítgatás nélkül, szinte az összes fontosabb fájl formátumot kezelni fogja. A HDMI kimenetnek köszönhetően a HD filmeket akár a nappaliban is nézhetjük, ráadásul az OTG képes teljes értékű USB 2.0 csatlakozónak hála nem is kell a gépen tartani a különböző – sokszor elég terjedelmes – médiatartalmakat.


A Novum belsejében egy RockChip RK3066 húzta meg magát; ebben két Cortex-A9 magot és négy Mali-400 grafikus processzort találunk, az órajele pedig 1,6 GHz. A SoC-hez 1 GB DDR3-as rendszermemória és 16 GB tárhely kapcsolódik. Az utóbbi bővítésére egy microSDHC kártya segítségével lesz lehetőségünk. Az adatkapcsolati képességeket tekintve felfedezhetünk a gépben Wi-Fi 802.11 b/g/n és Bluetooth adaptert, mást viszont nem, így hát a GPS és a 3G HSDPA modem a hiányzók elemek közé sorolható.

A 9,7 milliméter vastag házba az eddigieken felül két darab 2 megapixeles kamerát és egy 7600 mAh kapacitású lítium ion akkumulátort zsúfoltak bele. A ConCorde tab Novum súlya nem vészes, 632 grammot nyom, aminél például az iPad nehezebb. A készülék ajánlott fogyasztói ára 65 ezer forint, de ennek a legtöbb kereskedő várhatóan alá licitál majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. zord01
2012.11.23. 23:11
1024 x 768 10 colon... nem túl kellemes. De legalább kellően olcsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csigabigaf
2012.11.25. 15:23
Remélhetőleg nem lesz akkora lúdfos mint az előző, a rémes pixelhibás kijelzőivel, marha gyenge wifi vevőjével és 3-4 órát bíró akksijával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!