iPon Hírek

Új ZenFone Go okostelefon tűnt fel a színen

Dátum | 2016. 08. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS több okostelefont is szokott készíteni egyetlen név alatt, ami talán nem a legszimpatikusabb dolog a felhasználók szempontjából, de szerencsére azért komolyabb gondot nem okoz az, hogy megkülönböztethető legyen egyik gép a másik konstrukciótól, hiszen mindegyik eszköz kap egyedi azonosítót is. Esetünkben egy új ZenFone Góról kell beszámolnunk, ami már a sokadik ezen a néven, de a ZB450KL típusjelölés révén beazonosítható.
A ZenFone Go (ZB450KL) a ZB452KG jelzéssel illetett ZenFone Go valamelyest komolyabb kivitele lesz, ami májusban jelent meg. Ez az okostelefon egy 4,5 hüvelykes megjelenítővel érkezett. A készülék előlapját uraló panel FWVGA (854 x 480) felbontással dolgozik, és szerencsére IPS technológiát használ, melynek köszönhetően, ha már a részletessége nem is lesz túl jó, legalább a színvilága, a fényereje és a betekintési szögei rendben lesznek. Az ASUS külön helyet biztosít a három androidos kezelőszervnek a kijelző alatt, felette pedig a hangszóró és a szenzorok mellett egy kamera is jelen van. Ez a képalkotó csak 2 megapixeles, és F/2.4-es rekeszérték jellemzi, szóval nem szelfizésre lett kitalálva, de a videóhívások során bátran lehet rá számítani, HD minőséget fog nyújtani. Ha az emlékezetes pillanatok megörökítése a cél, akkor a főkamerát érdemes használatba venni, amellyel már 8 MPixeles felvételek és Full HD videók megörökítésére is lehetőség lesz. A modul lencserendszere F/2.0-s, és tartozik hozzá egy LED-es villanó is, ami sötétben igazán jól fog jönni – még akár elemlámpaként is.
A mobiltelefon egy négymagos Qualcomm chip köré épül fel. A Snapdragon 410 besorolású MSM8916 lapul benne, amivel sokszor találkozhattunk már az elmúlt évek során. Ez a lapka egészen biztos, hogy kellemes sebességgel tudja már majd mozgásba lendíteni az Androidot és az egyszerűbb applikációkat, viszont a RAM belerondíthat az összképbe. A rendszernek mindössze 1 GB-nyi memóriával kell majd boldogulnia, ami manapság már nem sok bizakodásra adhat okot – ha az appok nem is állnak majd le emiatt, valószínűleg gördülékeny élményben nem fognak részesülni a felhasználók. A ZenFone Go (ZB450KL) háttértára bővíthető microSD kártyával, alapjáraton pedig 8 GB-os kapacitást nyújt majd a jövendőbeli vásárlóknak. A kapcsolati lehetőségek terén ki kell emelni a 4G LTE hálózati modem meglétét, ami 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességek elérését teszi lehetővé, valamint azt, hogy az FM rádió sem hiányzik a masina kelléktárából. Az eszköz Dual-SIM-es, emiatt még több érdeklődőre számíthat az ASUS.
Az új ZenFone Go modell ugyanazt a dizájnt örökíti tovább, amit az ASUS már jó ideje használ minden okostelefonjánál, és igazából nincs is ezzel semmi probléma, legfeljebb az, hogy nem túl kompakt a vastag alsó és felső peremek miatt. A szerkezet 136,5 x 66,7 x 11,2 milliméteres térfogatú, a hátlapja domború, így valójában nem érződik majd ennyire vastagnak – a tömege 135 gramm. Android 6.0-t futtató készülékről beszélhetünk, szóval ilyen téren nem érheti szó a ház elejét, ráadásul az ASUS a saját grafikus felhasználói felületét is ráhúzza majd a készülékre, és a ZenUI sok hozzáadott tartalommal és applikációval vértezi fel az operációs rendszert. A ZenFone Go (ZB450KL) egy 2070 mAh-s lítium-polimer akkumulátort vonultat fel, ami ugyan rendkívül szerény mai szemmel nézve, de itt, ilyen környezetben, biztosan jó üzemidővel lehet számolni. Az újdonság többféle színben is megvásárolható, a választékot a fekete és a fehér mellett arany, kék, élénkpiros és citromsárga alkotja.
Az ASUS ZenFone Go (ZB450KL) Oroszországban bukkant fel, és nem várat magára, ugyanis már megjelent néhány boltban 8000 rubelért cserébe, ami átszámítva kb. 125 dollárnak felel meg. Nem különösebben lehet kiemelkedő vételről beszélni, szóval a gyártó abban bízhat, hogy a különlegesebb színek esetleg felkeltik a fiatalabb érdeklődők figyelmét. (Ezen felül abban lehet még talán reménykedni, hogy az orosz árak eleve az átlagosnál kicsit magasabbak, ezért felénk sem lesz ennél drágább.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kadarivi
2016.08.11. 17:42
GNSS, BDS -> egyre nagyobb a zavar a fejekben
GPS (amcsi), GLONASS (orosz), BDS (kínai) van benne, Galileo (európai) pedig nincs.

GNSS = Global Navigation Satelite System = az összes globális navigációs műholdrendszer összefoglaló neve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani kadar...
2016.08.11. 19:34
A GLONASS és a GNSS ugyanaz. Vagyis tök ugyanazt rövidíti. Mindkettő a Global Navigation Satelite System.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!