iPon Hírek

Újabb androidos projektorral rukkolt elő a ZTE

Dátum | 2016. 02. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE több olyan projektort is letett már az asztalra, ami Android operációs rendszerrel dolgozott, és most ismételten egy ilyen újdonság érkezéséről számolhatunk be. A vállalat már több mint 500 ezer ilyen terméket értékesített, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy addig szeretnék ütni a vasat, amíg meleg, és máris itt a következő modell.
A Spro Plus egy igazán erős hardvert kapott, a ZTE ezúttal szinte egy felső-középkategóriás táblagépet ötvözött a vetítővel. Az okosprojektor minden funkcióját a tetején található kijelzőn lehet majd elérni. A kínaiak nem aprózták el, és egy 2560 x 1600 képpontos megjelenítőt építettek a készülékbe, ami a 8,4 hüvelykes átlóra levetítve 359 PPI-s pixelsűrűséget jelent. AMOLED technológiás panelről van szó, tehát rendkívül széles betekintési szögek jellemzik, ami itt különösen jól jöhet, hiszen nem biztos, hogy tökéletes rálátás nyílik egy pontosan elhelyezett projektor tetejére. Persze mivel projektorról van szó, egyáltalán nem az az elsődleges szempont, hogy milyen a kezelőfelülete, sokkal fontosabb az, hogy milyen képminőséget produkál vetítés közben. A ZTE újdonsága 1366 x 768 pixeles képet tud a falra rajzolni, a fényereje pedig elérheti az 500 lument, ami már egészen elfogadható értéknek tekinthető. A szerkezet automatikusan állítja be a fókuszpontot, ráadásul magától megoldja a horizontális és a vertikális korrekciót is, így a bekapcsolást követően rögtön használatba lehet venni, nem kell a hangolással hosszasan ügyködni. A korábbi LED-es világítás helyett a Spro Plus már lézer-foszforos technológiát használ. Mindössze 2,4 méteres távolságból 80 hüvelykes képet tud vetíteni, ami ugyan nem egy rekord teljesítmény, de mindenképpen jónak számít. A maximális képátló elérheti a 120 colt is.
A projektor két kivitelben lesz megvásárolható, az alapgép csak Wi-Fi-s kapcsolatot nyújt, a drágább modell pedig már 4G LTE hálózati modemnek sincs híján. A két konfiguráció jelentősen eltérő központi chipre épül. Az előbbiben a Qualcomm Snapdragon 801 széria egyik tagja lapul, az utóbbi pedig már egy egészen friss Snapdragon 625 lapkát használ majd, amit nemrégiben mutatott be a chipgyártó. A Snapdragon 801 még 32 bites, négy Krait mag, valamint egy Adreno 330 IGP található benne, az S625 pedig már nyolc egyenrangú Cortex-A53 feldolgozónak ad otthont (64 bites) egy Adreno 506 grafikus vezérlő mellett. A rendszermemória kapacitása azonos a Wi-Fi-s és az LTE-s projektorban is, mindkettő 3 GB-tal van felvértezve – ez már szinte mindenre elegendő lesz. A Spro Plus háttértára 32 vagy 128 GB lehet, és minden esetben van microSD kártyás bővítési lehetőség, amit kihasználva akár 2 TB-tal is fentebb lehet tornászni az üres helyet – persze jelenleg ilyen kártya még nincs is. A szerkezet 228,8 x 150 x 24,8 milliméteres. Mindkét változat szolgál 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi-vel, Bluetooth modullal, és még GPS vevővel is.
Az operációs rendszer szerepében az Android 6.0 teszi tiszteletét. Arról nem esett szó, hogy a ZTE itt milyen extra szoftvereket alkalmaz, de az a képek alapján biztosra vehető, hogy nem a gyári arcát mutatja majd a Marshmallow, hanem átrajzolt grafikus felületet kap. A Spro Plus JBL hangrendszerrel érkezik, amit 4 wattos Harman sztereó hangszórók alkotnak, és a lehető legjobb hangzás érdekében a Dolby szoftverét használja a ZTE. Érdekesség, hogy a vállalat megoldotta a külső kamera csatlakoztatásának lehetőségét is, szóval az USB aljzatot kihasználva akár videókonferenciát is lehet vele folytatni. Ha nincs kéznél kamera, konferenciahívások akkor is bonyolíthatóak vele a beépített Harman mikrofont kihasználva. Mivel egy hordozható projektorról van szó, az sem elhanyagolható dolog, hogy mekkora kapacitású az akkumulátora. A szóban forgó telep igazán izmos, 12100 mAh-s, ezáltal 300 lumenes fényerővel 4 órán át tud folyamatosan vetíteni a gép, ami csaknem a kétszerese az előd, Spro 2 teljesítményének.
A ZTE Spro Plus világszerte megvásárolható lesz, de csak az év közepén kerül majd kereskedelmi forgalomba, szóval még várnia kell rá az érdeklődőknek. Mivel hónapok vannak még a rajtjáig, így nem meglepő az sem, hogy a vállalat egyelőre nem beszélt az ajánlott fogyasztói árakról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. MZperX75
2016.02.24. 10:20
Alakul ez,majdnem jó.
2x nagyobb fényerő és megérkeztünk,ár ami döntő.150-200$ -ért màr jó is
Álmodik a nyomor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jotek007 MZper...
2016.02.24. 13:00
az elődök árát elnézve 650-700 dodo lesz minimum
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MZperX75
2016.02.24. 17:35
Tudom sajnos még a kínai is 500 dodo- tól kezdődik,bár azon kijelző sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!