iPon Hírek

Újabb ármanipulációval vádolják a nagyokat

Dátum | 2010. 03. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Optikai meghajtókon elkövetett árrögzítéssel vádoltak meg egy konzorciumot, amely egyebek mellett az LG-t, a Sony-t, a Samsungot, a Toshibát és a Hitachit tömöríti.

A felperes a kaliforniai illetőségű Prisco Electronics; az illetékes körzeti bírósághoz benyújtott vádirata szerint az említett nagyok előre megfontolt szándékkal szövetkeztek az Egyesült Államokban eladásra kerülő optikai meghajtók árának adott szinten való rögzítése érdekében.

A helyzetet csak tovább súlyosbítja az a körülmény, hogy a nevezettek esetében ez egyáltalán nem számít újdonságnak, mivel már korábban is többször bizonyítottak rájuk versenyellenes piaci magatartást, így például DRAM-ok, TFT-LCD-k és CRT-k ügyében is. Ezen előzmények ismeretében már valóban hihető is a feltevés, hogy a vádlottak összefogtak az árcsökkenés és az új vetélytársak ellen.

A Prisco a maga részéről egyszerűen annyit vár a bíróságtól, hogy kényszerítse rá a vádlottakat a versenyellenes magatartásuk beszüntetésére egyrészt, valamint vegye elejét annak a jövőbeni megismétlésének is. Erre pedig annál is inkább megvan minden esélye, hogy tavaly októberben az amerikai igazságügyi minisztérium szintén ugyanilyen ügyben indított vizsgálatot a Sony ellen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nucleon
2010.03.01. 12:26
Ejnye Sony... üljleegyes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hpeter105
2010.03.01. 12:49
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!