iPon Hírek

Újabb Blu-ray-fejlesztések a láthatáron

Dátum | 2009. 10. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Újabb érdekességekkel tervezi megtüzdelni a Blu-ray-ezési élményt a Fox, amelyek közül az egyik legtrükkösebb talán a filmek betöltési idejének csökkentése vagy akár teljes "felszámolása" is.

Természetesen az idézőjelek nem véletlenül kerültek a helyükre. Itt ugyanis egy olyan ügyes húzásról van szó, amivel a töltési idővel valójában az égvilágon semmit nem csinálnak, viszont gondosan elmaszkírozzák: amíg a tényleges töltés zajlik a háttérben, addig más filmek előzeteseit nézhetjük. Ez egyben egy hasznos PR-fogás is, mivel így az embernek valamivel több oka van rá (a várakozás szükségessége), hogy ténylegesen végignézze a promóciós anyagot.

Ennél már valamivel kézzelfoghatóbb és gyakorlatiasabb az a második fejlesztés, ami magukat a Blu-ray-lejátszókat érinti: tervezik ugyanis, hogy különböző készülékekkel, (például nevesebb mobiltelefonokkal) távirányíthatóvá tegyék ezeket. Így a különböző menük megjelenhetnének a mobil képernyőjén - vagy akár még további extra tartalmakat is lehívhatnánk rá - anélkül, hogy belezavarnának a tévéképernyőn zajló eseményekbe.


A harmadik újítás a Live Lookup nevet viseli, lényege pedig abban állna, hogy egyetlen gombnyomással elérhetjük az éppen nézett film IMDB-infóit, azonnal hozzáférve így az adott jelenetben szereplő színészek adataihoz, hogy aztán később tetszés szerint rájuk kereshessünk a neten, amennyiben további részletekre volnánk kíváncsiak róluk.

Mindez tehát csupa jó ötlet, ám azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy a megvalósításuk vajon mikorra várható - és hogy mások is csatlakoznak-e a Foxhoz az újítások minél szélesebb körben való elterjesztése érdekében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pjszilard
2009.10.01. 22:57
VISSZA A HIRHEZ

Talaljak ki , teszteljek le, szabvanyositsak es utana ne piszkaljak legalabb 5 evig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!