iPon Hírek

Újabb bőrt húzna le az Apple

Dátum | 2010. 08. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Apple Inc. arról tárgyal több jelentős médiavállalattal - köztük a News Corp.-pal és a Walt Disneyvel -, hogy sorozataik és show-műsoraik epizódjait tegyék elérhetővé az iTunes-portálon, mindössze 99 centért - jelentette a Reuters az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Az Apple elképzelése szerint az internetezők 48 órára kölcsönözhetnék ennyi pénzért a műsorokat - most 1,99 dollárért vásárolhatják meg az iTunesról olyan népszerű sorozatok részeit, mint például az ABC tévécsatorna Lostja. A hírügynökség forrásai szerint az NBC és a CBS nem rajong az ötletért, mivel attól tartanak, hogy az olcsóbb kölcsönzési lehetőség csökkenti az iTuneson keresztül elért jövedelmüket. Elemzők azonban úgy vélekednek, hogy az a jövedelem, amely így az Apple-hez kerülne, eltörpül a médiatársaságokhoz más internetes értékesítési csatornákon keresztül befolyó bevételekhez képest. Ilyen forrás például a Hulu, amelyen többnyire ingyenesen nézhetnek tévéprogramokat az internetezők, az érintettek pedig osztoznak a portál reklámjövedelmén. A Hulu csak az utóbbi időben kezdett fizetős tartalmat is kínálni.

Az online-kölcsönzés lehetősége minden bizonnyal visszafogná a sorozat- és show-részek értékesítését, de ez tűnik a jövő útjának - nyilatkozta a hírügynökségnek Tom Adams, a Screen Digest piackutató cég elnöke. Az ingyenes vagy olcsó netes hozzáférési lehetőségek mostanra már megállították a tévéprogramok forgalmának korábbi gyors növekedését - tette hozzá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. dawheeler
2010.08.25. 23:36
Most ezt én nem értem csak? Ilyen már ezer éve van. Lostnak minden évada kölcsönözhető...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gylovag
2010.08.26. 10:38
Amerikában eltérőek a szokások. Van olyan is, hogy neten lerendeled a filmet kihozzák neked, mint a pizzát, majd el is viszik tőled.

Itt arról van szó, hogy iTunesban rendelhesd meg. Ott még ez újdonság. Letöltöd a gépedre, 2 napig megnézheted és törlöd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dawheeler
2010.08.26. 12:41
Hát én is ezt mondom. iTunesban már ezer éve rendelhetők filmek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!