iPon Hírek

Újabb cég hagyja el a magyar tőzsdét?

Dátum | 2010. 06. 08.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Ez a korábbi állásponthoz képest gyökeres fordulatot jelent, korábban még arról volt szó, hogy az egyik nagytulajdonossal, a Digivel összeolvadva a parketten marad a cég. Nemes Attila igazgatósági tag lapunk megkeresésére elmondta, viszonylag friss a kivezetés ötlete, ő csak a múlt héten értesült róla. Ráadásul esélyesebb, hogy a saját részvények vásárlását követően nem a Digi, hanem a jelenleg 32,99 százalékos tulajdonrésszel bíró (ám a közkézhányadból kikerülő saját részvények vétele után a törvényben előírt 33 százalékos határ fölé csúszó) holland Carose B.

V. teszi majd meg a kivezetési ajánlatot. Az árfolyam a törvény vonatkozó passzusa alapján a jelen állás szerint legalább 298 forint lenne (ez az elmúlt fél év forgalommal súlyozott átlagára), ám Nemes szerint valószínűleg a Digi eredeti, februári terveinek megfelelően a Carose is 300 forinton teszi meg ajánlatát (a holland cég maga is ennyiért vásárolt legutóbb). Arra a kérdésre, hogy miért is született döntés a kivezetésről, Nemes nem tudott konkrét indokot megnevezni, szerinte a nagytulajdonosok nem akarják vállalni a tőzsdei jelenléttel járó adminisztrációt és extra költségeket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tom101
2010.06.08. 10:37
Ejnye már ez azért már túlzás hogy a 2-vel ezelőtti hírt mégegyszer.. épp csak az első mondat hiányzik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Menthix
2010.06.08. 11:23
Bírom az ilyen félkész híreket...
Nagyon...érdekesek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. isx
2010.06.08. 11:58
"Carose B.

V."
Meg kellene már oldani a szerkesztést. Pláne, hogy sikerült már egy új designt is létrehozni. Én díjaztam volna, ha előbb a hibák kerülnek javításra. EZ feltűnő.

A hír pedig nem a hírről szól. Egy SEO-ról szóló könyv átlapozása pedig sokat javítana a cikkírók teljesítményén, mert azok szépen leírják, hogy a tartalom eleje tutira arról kellene szóljon, ami a cím.
Ez a cikk inkább kódfejtéshez hasonlít, és egészen biztosan nem egy informatív, könnyen érthető, lényegre törő és netalán érdekes cikk.
De lehetne az is. Szóval hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!