iPon Hírek

Újabb csavar a HP-szappanoperában

Dátum | 2010. 09. 08.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A HP közleménye szerint vásárlókat, üzleti titkokat és versenyelőnyt veszthetnek azzal, hogy volt vezérigazgatójuk az egyik legnagyobb riválishoz távozott; a számítógépes óriáscég szerint elképzelhetetlen, hogy Hurd munkája során ne használjon fel titkos információkat.

Az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison szerint a két cég együttműködését veszélyezteti a HP vezetésének felelőtlen viselkedése.

A Bloomberg által megkérdezett jogászok szerint azonban a kaliforniai jogi gyakorlatban nem vert gyökeret a feltételezés, miszert a vállalatvezetők új pozíciójukban mindenképpen üzleti titkokat tesznek közzé – az Oracle hivatkozhat arra, hogy az általános üzleti tudása és rátermettsége miatt szerződtette Hurdöt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nattila77
2010.09.08. 13:12
Amikor korábban az Oracle vezetője Hurd mellé állt (aki a cég pénzét lopta), tudtam hova távozik a HP vezér. Így legyen lottó ötösöm.

De nem gond, Hurd rendesen megbűnhődött a lopásáért: kapott 20millió dolláros végkielégítést és egy társ igazgatói posztot a konkurrenciánál.

A világ pedig rendben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kobor42
2010.09.08. 13:26
Magas beosztású vezetőknek a munkaszerződése tartalmazni szokta, hogy munkaviszony megszünte után X ideig nem helyezkedhet el hasonló területen. Ezt az időt ki is szokás ilyenkor fizetni teljes fizuval arra az időre.
Ha Hurd szerződésében nem volt ilyen, akkor a HP megszívta. Ha volt, akkor az Oracle szívta meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!