iPon Hírek

Újabb Eee PC konkurens, ezúttal az ECS-től

Dátum | 2008. 03. 07.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

11-hüvelykes, és HSDPA-képes laptoppal kívánja felvenni a versenyt az ECS az Asus Eee PC-jével.

Az ECS úgy látszik megelégelte az Eee PC körüli nagy hírveréseket, és úgy döntött, hogy saját 500 dollár alatti laptopot dob piacra. Az elhatározás terméke, a 11-hüvelykes G10IL ma került bemutatásra. Egyelőre nincsenek információink a belső összetevőkről, azonban azt tudjuk, hogy három darab USB 2.0 porttal, Ethernet interfésszel, VGA-kimenettel, 56k-s modemmel és beépített HSDPA 7.2 csatlakozással rendelkezik.


Szintén nem tudni, hogy rendelkezik-e 802.11a/g vezetéknélküli kapcsolat támogatásával, vagy Bluetooth kapcsolattal. Egy biztos, ahogy az Eee PC-ben, úgy az ECS G10IL-ben sem található meg optikai meghajtó.


Kíváncsian várjuk, hogy milyen processzor platformot választ a G10IL meghajtására az ECS. Valószínűleg valami olcsóbb, VIA-féle megoldásra kell számítanunk, hogy az 500 dolláron ne menjen túl a szolgáltatásokkal már jócskán telepakolt mini laptop. Azonban az Intel új Atom processzora és Centrino Atom platformja nagyon kedvező választás lehet árban és energiahatékonyságban is. A további részletekről, amint nyilvánosságra kerülnek, beszámolunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások