iPon Hírek

Újabb elbocsátások a Motorolánál

Dátum | 2013. 03. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Wall Street Journal hasábjain újabb sajnálatos hír tűnt fel a Motorola Mobilityvel kapcsolatban. A telekommunikációs eszközök gyártásával foglalkozó vállalat a Google tulajdonában sem képes egyensúlyba billenni. A Google 2011 közepén jelentette be, hogy szárnyai alá venné a Motorolát, de a kezdeti örömök végül nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A 2012. májusi tulajdonoscsere óta friss készülék alig látott napvilágot, így igazából nem csoda, hogy folyamatosan csúsznak vissza az egyre erősebb piaci szereplők között, és nem képesek nyereséget produkálni.

A Motorola e-mailben küldött részletes tájékoztatójából kiderül, hogy összesen 1200 munkahely megszüntetésére fog sor kerülni a közeljövőben. Az érintett területek között van az Egyesült Államok, Kína és India is. "Ez az elbocsátási hullám a múlt nyáron bejelentett átszervezések folytatása. Nyilvánvalóan nagyon nehéz az érintett munkavállalóknak, de igyekszünk segíteni nekik, ahogy lehet." - tették hozzá a cég képviselői. Jelenleg a Motorola Mobility alkalmazásában 11113 ember áll összesen, miután augusztusban 4000 embernek intettek búcsút az anyagi problémák miatt. Ha lezárul a most bejelentett létszámcsökkentés, a vállalat dolgozóinak állománya tízezer fő alá esik vissza. Sajnos a fényt sem igazán látni az alagút végén, mivel egyetlen komolyabb projektről van tudomásunk, ami az eddigi pletykákban csak "X Phone" néven tűnt fel. Ez talán egy, a közeljövőben bemutatkozó referencia okostelefon lehet, de hivatalos információink nincsenek vele kapcsolatban. Talán a következő Google I/O konferenciát követően okosabbak leszünk (május közepén lesz).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. fpetya
2013.03.12. 12:12
Talán változtathatnának a szoftverkövetési szokásaikon és a supporton, hogy az amúgy hardveresen versenyképes termékeik újra vonzóvá váljanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mihaly.her...
2013.03.12. 16:45
Itt nem az a baj, szerintem... Ott szúrták el, hogy a V3-ból kismillió félét készítettek, de új modellt szinte nem. Eközben a Samsung megerősödött az újabb és újabb modellekkel és elcsábította a vásárlókat és most már nem igazán akarnak Motorolát venni az emberek
Szerintem ez az elsődleges ok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!