iPon Hírek

Újabb Electronic Arts elleni per a terítéken

Dátum | 2015. 01. 07.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Raymond Fisher bíró döntésének értelmében hamarosan megkezdődhet az a per, amit kétszáz, mára már visszavonult amerikaifutball-játékos indított még 2010-ben az EA ellen, képmásuk jogosulatlan használata miatt. Az exsportolók azt kifogásolják, hogy a játékban a nevüket, és az aktív pályafutásuk alatt használt mezszámukat leszámítva mindenben azonos „kitalált” karakterekkel lehet játszani. Ezeket a jellemzőket azonban könnyedén át lehet szerkeszteni, így a játékosok lényegében pár gombnyomás után kedvenceiket irányíthatják a pályán, miközben azok egyetlen centet sem látnak a kiadó-fejlesztő óriástól ezért cserébe. A cég azzal védekezett, hogy a hasonlóság „nem volt szándékos”, valamint hogy véleményük szerint tettüket védelmezi az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítése, ami mindenki számára garantálja a szólásszabadság jogát.
A döntés után szóvivőjük megerősítette, nem nyugszanak bele a verdiktbe, mert változatlanul úgy gondolják, hogy általuk űzött gyakorlat teljesen törvényes, és abban semmiféle kivetnivaló nincsen. A cégnek nem ez az első ilyen jellegű ügye. Egy tavaly májusban született peren kívüli megállapodás értelmében összesen negyven millió dollárt kellett kártérítés gyanánt kifizetniük a játékaikban engedély nélkül szereplő kosárlabdázóknak, és amerikaifutball-játékosoknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Terror
2015.01.07. 14:05
Még emlékszem az ilyen 20 évvel ezelőtti B-kategóriás F1-es játékokra, amelyekben Clayton Sermával, Terhard Bermerrel és Bramon Hayle-lel lehetett játszani, mert nem volt pénzük licencre. Azok a régi szép idők...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2015.01.07. 14:29
Ez teljesen nonszensz. Hát mit tehet arról egy karakter-generáló (ha arról van szó), hogy hasonló játékost lehet benne készíteni, mint az egyik sportoló? Istenem... Moddereknek meg csak a technika szab határt, ha egyáltalán.

Már majdnem röhejesebb ennél az, ha én elkészítem Sims-ben a hasonmásomat és perelem a céget, hiszen elkészíthető vagyok benne, miylen gáz már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomi017
2015.01.07. 14:37
[OFF]
A rögbi és az amerikai foci két teljesen más sport. A Madden NFL amerikai foci nem tögbi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wishformor...
2015.01.07. 14:52
"már visszavonult rögbijátékos"
az bebaszna ha egy NLF jatekkal szemben rogbi jatekosok perelnek lol...
Kivancsi leszek h Alonso mikor fogja perelni a Colin McRea sorozatot...

get your facts right!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Freelancer tomi0...
2015.01.07. 14:56
Köszönöm, korrigáltuk a hibát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2015.01.07. 21:19
Ez is tipikusan olyan per amit csak amerikában lehet megnyerni. Hát igen igazából ez egy kicsi piros kör, de ha nagy zöld négyzet lenne akkor már majdnem a kék háromszögre hasonlítana amit egyszer a vak öreganyám szobatársa összekevert velem. És márpedig ezért nekem fizessenek jogdíjat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FRK
2015.01.07. 21:34
Ez nem meglepő a visszavonult NFL játékosoktól. A ligát is rendszeresen perlik, akkor miért ne mennének neki az EA-nek? A lényeg, hogy valakitől, valamiért extra pénzt csikarjanak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!