iPon Hírek

Újabb elképesztő mérföldkőhöz ért a WhatsApp

Dátum | 2017. 07. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A WhatsApp nap mint nap egyre nagyobb népszerűségnek örvend. És bár a növekedése mostanra belassult, ez egyáltalán nem annak tudható be, hogy a felhasználókat kevésbé érdekelné a csevegő, csupán csak arról van szó, hogy a szolgáltatás olyan magasságba emelkedett, ahol már nehéz új embereket behálózni.
A Facebook tulajdonában levő WhatsApp egy friss blogbejegyzésben számolt be arról, hogy egy újabb mérföldkövet sikerült letudnia. A kommunikációs szolgáltatást immáron több mint 1 milliárd ember használja, de nem ám havi, hanem napi rendszerességgel. A WhatsApp brutális forgalmat bonyolít és a Facebook Messenger mögött, a WeChatet pedig már megelőzve, a második legnagyobb üzenetküldő címét tudhatja magáénak pillanatnyilag – és ez aligha változik meg a közeljövőben. Szóval bátran kijelenthetjük, hogy a Facebook óriási előnyben van ezen a piacon minden vetélytársával szemben, hiszen a kisajátította magának a képzeletbeli dobogó két felső fokát.
A remek eredmény alkalmával a WhatsApp néhány egyéb statisztikai adatot is megosztott a szolgáltatással kapcsolatban. Ezek még tovább erősítik azt a tényt, hogy egészen elképesztő felhasználói bázis van az applikáció mögött. A WhatsApp segítségével már napi szinten 55 milliárd üzenetet küldenek barátaiknak, rokonaiknak és más ismerőseiknek az emberek. A fotómegosztás is dübörög, hiszen nem kevesebb mint 4,5 milliárd kép cserél gazdát egy nap alatt a szolgáltatáson keresztül, de még mozgóképfelvételekből is több mint 1 milliárdot küldenek el naponta az emberek, ami szintén félelmetes – és egészen komoly adatforgalmat jelentenek ezek a multimédiás tartalmak. A Snapchattől „másolt” WhatsApp Status funkciót pedig 250 millió felhasználó alkalmazza rendszeresen. A WhatsApp közössége egyébként kiemelkedően aktív, jól mutatja ezt, hogy a havi aktivitás 1,3 milliárd fő körül mozog, szóval azok közül, akik tényleg használják, 77% napi rendszerességgel veszi igénybe.
De vajon megérte a Facebooknak megvásárolni a WhatsAppot? A szolgáltatás a mai napig csúcstartó az eladási árát tekintve, hiszen nem kevesebb mint 19 milliárd dollárt szurkolt le érte Mark Zuckerberg alakulata 2014-ben. És bár milliárdos felhasználói bázis állt össze mostanra mögötte, nem igazán lehet egyértelműen kijelenteni, hogy jó befektetés lett volna. Az applikációk értékét általában az határozza meg, hogy mennyi felhasználó kötődik hozzá, és ebben igazán jól áll a WhatsApp, ahogy arra ez a mostani hír is rámutat, de ez egyáltalán nem minden. Bevétel továbbra sincs a WhatsAppból. A Facebook 9,3 milliárd dollár termelt a második negyedévben, amiből 3,89 milliárd dolláros nettó profitot realizált. Ez 71 százalékos növekedést jelent éves szinten. Azonban a két üzenetküldője ehhez a lenyűgöző pénzügyi eredményhez nem igazán járult hozzá.
A vállalat vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a bejelentése során elmondta, hogy reményei szerint a vállalat agresszívabbá válik, és végre megtalálja a hirdetési, valamint egyéb bevételszerzési módokat az üzenetküldő termékekbe is. Szóval nemcsak a WhatsApp az, amiből nem igazán tud pénzt kihúzni a cég, hanem a Facebook önálló Messanger applikációja is ezzel a „problémával” küzd. Mint az már ismeretes, a Messengerben hamarosan világszerte mindenkinél megjelenhetnek majd a reklámok, ami egyértelműen a bevételszerzés felpörgetéséért történik, és nem kizárt, hogy a jövőben a WhatsApp is olyan változásokon megy majd keresztül, ami a jövedelmezőbbé válást fogja szolgálni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. tomchee
2017.07.28. 18:04
Kereszt platformosíthatnák a messengerrel ha már úgyis egy a tulaj... nem bánnám, ha nem kéne mind2-t fent tartani a telefonom, csak awatsuppot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csabi02
2017.07.28. 20:27
Abban a pillanatban,hogy a reklámok lassítani fogják,vagy lehetetlenné teszik egy üzenet elküldését a felhasználók többsége nem fogja használni többé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Busterftw csabi...
2017.07.28. 21:54
Szerintem is, azért használom kezdetek óta mert egyszerű és letisztult mint a faék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ReveszPete...
2017.07.29. 17:38
Havi néhány dolláros előfizetés mellett is megtartanám. Inkább az, mint a reklámok. Éves szinten így már hatalmas bevételt jelentene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2017.07.29. 22:51
Azért van sok aktív felhasználója, mert az amerikai kontinensen a hivatalok és bármilyen szolgáltatás telefonszám mellett WhatsApp számmal is rendelkezik. Brazíliában szoktam rá én is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Derivel
2017.07.30. 07:19
Még nem is hallottam erről. Gondolom, hogy valamilyen üzenetküldő alkalmazás, ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!