iPon Hírek

Újabb érvágás a Microsofton

Dátum | 2010. 10. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Lemondott posztjáról Ray Ozzie, a Microsoft Corp. szoftverfejlesztésért felelős vezetője, miután a világ legnagyobb szoftvercége folyamatosan teret veszít legnagyobb versenytársaival, az Apple-lel és a Google-lal szemben. Az előbbi az okos telefonok terén, illetve a nem Windowst használó iPad táblakomputer bemutatásával került a Microsoft elé, az utóbbi internetes keresőjével szorította háttérbe a redmondi vállalatot az egyik legígéretesebb piacon. Ozzie 2006-ban Bill Gates cégalapítótól vette át a részleg vezetését, ám Steve Ballmer vezérigazgató bejelentése szerint pozícióját nem töltik be a jövőben. A Reutersnak nyilatkozó szakértők egy része úgy véli, a lemondott menedzser elvégezte, amire vállalkozott, azaz az úgynevezett számítástechnikai felhőhöz (cloud computing) igazodó programok fejlesztését, míg mások szerint soha nem játszott jelentős szerepet a Microsoft irányításában. Ha valaki nem saját számítógépére telepített levelezőrendszert használ, hanem egy a hálózaton elérhető e-mail-programot, akkor mintegy a számítástechnikai felhőből emel ki magának egy erőforrást feladatai ellátásához. Az ilyen szoftverek versenyeznek a Microsoft hagyományos Office rendszerének programjaival - ezekből minden számítógépre telepítenek egy másolatot, amelyért licencdíjat kell fizetnie a felhasználónak. Gates 2008-as visszavonulása óta Ozzie az ötödik felső vezető, aki elhagyja a Microsoftot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Giggsy
2010.10.20. 01:10
Azért elég bulvárjellegű ez a hír. A Microsoft soha nem volt igazán jelentős szereplő az okostelefonok terén, ahogy az internetes keresésben sem. Ami a telefonokat illeti különben sem az Apple-lel kell versenyezniük, hanem az Google-lal, hisz az Android jóval elterjedtebb lesz záros határidőn belül (vagy már az is) mint az iPhone. És az iOs különben is csak Apple termékeken fut, tehát ilyen szempontból nem vetélytársak egymással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ZeleiAntal
2010.10.20. 07:34
Az MS csináljon továbbra is op. rendszereket, csak mostmár kicsit igényesebbeket és használhatóbbakat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2010.10.20. 09:52
Giggsy... De androidból cska azért van több, mert több platformot támogat! Nézd meg az Apple iránti igényt... 3 nap alatt 1,7 millió iPhone 4 -et értékesítettek! Folyton hiány van belőle, nem győzik tolni futószalagon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!