iPon Hírek

Újabb felsővezető hagyja el az AMD-t?

Dátum | 2008. 04. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD processzor üzletágára az elmúlt idők során nagyon rájár a rúd: az elsőként piacra dobott B2-es Phenomok körül a TLB címfordítási hiba miatt voltak problémák, ám most, az új B3-as processzorok megjelenésével sem javult a vállalat helyzete, legalábbis egyelőre. Az AMD az elmúlt negyedév alacsony bevételei miatt kemény döntést hozott: a harmadik negyedévé végéig összesen 10%-kal csökkenti alkalmazottainak számát, azaz mintegy 1600 főt kíván elbocsátani. Az elbocsátások a sikeresen teljesítő videokártya szegmenset sem kímélik, igaz, erről a területről kevesebb embert küldenek majd el.

Az elmúlt hét folyamán szomorú hírekről számoltunk be, amelyek szerint Phil Hester, aki az AMD alelnöke és technológiai igazgatója egy személyben, kilépett a vállalattól. Hester arra a kérdésre, hogy mi volt a kilépés oka, csak annyit mondott: új lehetőségek után kíván nézni.


Úgy tűnik, hogy nem Phil Hester az egyetlen magas rangú személy, aki elhagyja az AMD-t. A legfrissebb - és egyelőre nagyon erősen pletyka szagú - hírrel szerint egy másik felsővezető, Bob Bewer is a kilépés mellett döntött. Bob Bewer az AMD Stratégiai Marketingért felelős részlegének alelnöki tisztjét töltötte be eddig. Az egyes feltételezések szerint a két magas rangú vezető távozásának oka a négymagos Phenom és az Opteron processzorok körüli problémákban keresendő. A források szerint pont ők ketten voltak felelősek a K10-es egységek körüli csúszásokért és problémákért. Hogy pontosan mi az igazság, az remélhetőleg rövid időn belül kiderül.

A két távozó vezetővel együtt összesen 1650 alkalmazottnak kell mennie majd a cégtől, amely jelenleg nincs túl jó helyzetben. Akár igaz Bob Bewer távozásának híre, akár nem, az AMD-re mindenképpen kemény időszak vár az elkövetkezendő hónapok folyamán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. r700
2008.04.17. 15:34
Azért ne temessük még azt az amd-t szerintem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!