iPon Hírek

Újabb felvásárlás Intel-módra

Dátum | 2010. 08. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel az elmúlt napok folyamán ismét egy friss szerzeménnyel gyarapodott: az óriásvállalat ezúttal az Infineon vezeték nélküli megoldásokkal foglalkozó részlegét vásárolta fel, ami a későbbiekben jól jöhet a számára, ugyanis az üzletág segítségével erősítheti jelenlétét a mobil- és vezeték nélküli eszközök piacán. A felvásárlás lehetőségéről már napokkal ezelőtt is érkeztek hírek, ám akkoriban még nem volt biztos, hogy a két fél között megszületik-e a megállapodás, és ha igen, akkor mekkora pontosan összegért cserébe válik meg az Infineon a WLS részlegtől.

Infineon WLS: már az Intelé.A két fél közötti megállapodás értelmében az Intel nem kevesebb, mint 1,4 milliárd dollárnyi kézpénzzel fizet az Infineon Wireless Solutions (továbbiakban WLS) névre keresztelt részlegéért. Az ügylettel kapcsolatban nyilvánosságra került részletek alapján úgy tűnik, hogy a WLS a jövőben egy különálló üzleti egységként, vagy ha úgy tetszik, az Intel leányvállalataként üzemel majd tovább és segít az Intelnek, hogy új megoldásokkal bővítse mobil, illetve beágyazott rendszereit. Az érintett szegmensek között megtaláljuk az okostelefonok, a tábla konfigurációk, a netbookok, valamint a beágyazott rendszerek piacát is. Az Infineon WLS részlege elég komoly portfólióval bír: foglalkoznak vezeték nélküli eszközökhöz szükséges processzorokkal és szoftverekkel, rádiós adókkal és vevőkkel, különböző egychipes megoldásokkal és a hatékony energiamenedzsmentért felelős integrált áramkörökkel (IC) is, egyszóval az Infineon WLS egysége komplett megoldásokkal szolgál a vezeték nélküli eszközökhöz szükséges alkatrészek piacán.

Az elmúlt két hét folyamán ez az Intel második nagyszabású felvásárlási tranzakciója: a vállalat nemrégiben a vírusirtó- és biztonságtechnikai szoftvereiről ismert McAfee-t vásárolta fel, méghozzá nem kevesebb, mint 7,68 milliárd dollárért. Az Intel tervei szerint az Infineon WLS üzletága 2011 első negyedévében kezdheti meg a működést a nagyvállalat kötelékein belül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Norbert09
2010.08.30. 20:14
Mindent bekebeleznek a kékek csak idő kérdése...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. scsika
2010.08.30. 20:17
A kék az szép szín csak ne az intel viselné!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2010.08.30. 20:23
Közeledik az év vége, aztán verik el a pénzt ahogy csak bírják, hogy ne kelljen adózni. Ha nagyon igyekeznek, még a veszteség is összejöhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2010.08.30. 21:20
Erről egy közmondás jut eszembe:Többet ésszel mint erővel

Ha nem megy : Fenébe azt észt ,jöjjön az erő..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2010.08.30. 21:44
több mint valószinű hogy poénból vesznek 1-2 céget, csak mert megtehetik... biztosan az anno az amd is csak poénból vásárolta fel az atit... itt mindenki csak poénból dobálózik a milliárd dollárokkal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2010.08.30. 22:13
Insignia: úgy van

nem üzleti megfontolás/terv/stratégia, csak poén....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rider15
2010.08.30. 22:51
Dobj rájuk egy SMS-t, 2 nap és az övék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!