iPon Hírek

Újabb frissítést kapott az iOS 7.1

Dátum | 2014. 07. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Korábban még olyan pletykát is hallani lehetett, miszerint az iOS 7.1.2-es kiadása a WWDC fejlesztői konferencia előtt útnak indulhat, ám mint azt most már tudjuk, ez nem így lett. Mostanáig váratott magára az Apple aktuális mobilos rendszerének legfrissebb alverziója. A cupertinói mérnökgárda tagjainak túlnyomó többsége minden bizonnyal már az iOS 8 fejlesztésén dolgozik gőzerővel, hiszen a vállalat már a múlt hónap elején lerántotta a leplet az iOS 7.1 utódjául szolgáló operációs rendszerről. A béta-teszt alatt álló iOS-t már a nagyközönség is kipróbálhatja, és ebben szép számmal akadnak újítások is, amit a most kiadott iOS 7.1 frissítés egyáltalán nem mondhat el magáról – persze itt ezt nem is várja már el tőle senki. A március 10-én elrajtolt rendszer legutóbb április közepén kapott foltozást, így azt nem lehet állítani, hogy túl sok probléma akadt volna a korábbi kiadással, de azért volt mit javítani.
Az iOS 7.1.1 érkezését követően például hamar kiderült, hogy továbbra is akadnak biztonsági hiányosságok. Az egyik hiba a levelekkel érkező csatolt fájlok kapcsán vet fel adatvédelmi gondokat, a másik pedig a Sirin keresztül teszi lehetővé a kapcsolatokhoz, névjegyekhez való hozzáférést illetéktelenek számára. Ezeken felül továbbra sem lehetett teljesen biztonságosnak ítélni a lezárt képernyőt (ez már igazi vesszőfutás az Apple számára), ugyanis bizonyos feltételek mellett, néhány egyszerű lépést követően be lehetett lépni a készülék tulajdonosa által legutóbb használt alkalmazásba. Remélhetőleg ezeknek mindegyikét megoldották mostanra – az iOS 8 esetében például ezek nem állnak már fenn. Az Apple által hivatalosan kiadott változáslista az alábbiakban olvasható (a biztonsággal kapcsolatos dolgokat nem szokásuk megosztani, így ez csak egy kis része a benne foglaltaknak): ● Javítja az iBeacon kapcsolatkezelését és stabilitását ● Megold egy, harmadik féltől származó tartozékával (például vonalkódolvasókkal) kapcsolatos hibát ● Elhárítja a levél mellékletek adatvédelmi osztályának hibáját
Az iOS 7.1.2 mivel jellemzően csak hibák kiküszöbölésére szolgál, nem öltött túlságosan nagy méretet, így akár menet közben is megoldható a telepítése, amennyiben van mobilinternet-kapcsolat. Az OTA (Over-The-Air) érkező frissítést persze le lehet tölteni az iTunes közbenjárásával is, ahogy azt a korábbiakban már megszokhatták a felhasználók. A különböző eszközök esetében valamelyest most is eltérő lesz a helyszükséglet, 22 és 35 MB között mozog a letöltendő adatcsomag.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!