iPon Hírek

Újabb gigantikus pénzbírság a Samsung kontra Apple perben

Dátum | 2013. 11. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung és az Apple folyamatos pereskedése hosszú évek óta tart. Az elmúlt napoktól némi előrelépést vártak a dél-koreaiak, de a helyzet csak még tovább romlott, és az Egyesült Államokban folyó eljárás során újfent hatalmas büntetést szabtak ki rájuk. Ezzel együtt újabb - immáron sokadik - mérföldkövéhez ért a két fél "násztánca", és jelen állás szerint távol lehet még a csipkelődés valódi lezárása (már ha egyáltalán sor kerül erre valaha). Amerikában a bíróság egy éve megállapította, hogy a Samsung valóban több alkalommal is másolta az Apple különböző termékdizájnjait és egyéb szabadalmaztatott megoldásait, tehát bűnös. Ennek okán több mint 1 milliárd dolláros büntetés kifizetésére szólították fel a Samsungot, ami természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, fellebbezett. Lucy Koh, az ügy során eljáró bírónő végül ezév tavaszán újabb ítéletet mondott, amely után a Samsung valamelyest fellélegezhetett. Az eredeti 1,049 milliárd dolláros ítéletet ugyanis jelentősen lentebb faragták, pontosan 599 millióra. Ebbe persze az Apple nem nyugodhatott bele, hiszen jelentős pénztől estek volna el, miután a bíróság 450 millió dollárral mérsékelte az eredeti döntésében foglaltakat. Koh bírónő elmondása alapján azért keletkezett ilyen hatalmas különbözet, mert tévesen becsülték fel azokat a pénzeket, amiktől az Apple eleshetett a Samsung másolási ügyei miatt.

A perújítás során az Apple megint nem aprózta el, és 380 millió dollárról szóló kárigényt nyújtott be. Bár ezt az újabb hatalmas összeget nem verték rá teljes mértékben a dél-koreaiakra, a Samsungnak újfent sokat kell fizetnie. A mostani döntés alapján 290 millió dollárral lesz könnyebb a Samsung pénztárcája. Természetesen a Samsung ezúttal sem nyugodott bele a dologba, és már tervezik a fellebbezést az egészen pontosan 290456793 dolláros összeg lentebb faragásának érdekében. Eredendően ők egyénként nagyjából 52 millió dollárt "szerettek" volna kialkudni, ám ahogy a fentiekben láthatjuk, ez nagyon nem sikerült nekik. A mostani büntetéssel együtt már ismételten megközelítette az egymilliárdot (kb. 890 millió) a vállalatra kiszabott pénzbírság, amit egyenesen az Apple kasszájába kell pakolniuk. Erre jönnek még a különböző perköltségek is a későbbiekben, ami szintén nem kis összeg lesz egy ilyen grandiózus eljárás során. Kíváncsian várjuk, hogy mikor veheti kezdetét a kissé komikus párharc következő fordulója, és hogy annak ki lesz a szenvedő alanya. A két fél képviseletét sikerült szóra bírni a döntés kapcsán, lássuk hogyan vélekedtek: Apple: "Az Apple-nek ez az ügy mindig többről fog szólni, mint a pénz és a szabadalmak. Itt az innovációról van szó és a kemény munkáról, amit a termékeink tervezésébe fektetünk, hogy az emberek szeressék ezeket. És bár lehetetlen, hogy ezekre a dolgokra árcédulát akasszunk, vagy kifejezzük az értéküket, hálásak vagyunk, hogy az esküdtszék megmutatta a Samsungnak, hogy a másolásnak bizony ára van." Samsung: "Csalódottak vagyunk a mai döntés miatt, amelynek alapja nagy részben az a szabadalom, amit az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala a közelmúltban érvénytelennek minősített. Miközben előkészítjük a tárgyalás utáni indítványunkat és a fellebbezésünket, továbbra is folytatjuk az innovációt az úttörő technológiákkal, és nagyszerű termékeket hozunk létre, melyeket sok vásárló, a világ minden táján szeret."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

75. nemlehet
2013.11.23. 12:07
Vicc az egész. Ha technikai szabadalmat használtak fel akkor még jogos is, de az egész termékdesign másolás egyszerűen hülyeség. Főleg, hogy elég csak ránézni és látja az ember, hogy köze nincs a kettőnek egymáshoz. Nem láttam még embert iPhone-t Samuval összekeverni, pedig laikusokról van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Szefmester
2013.11.23. 12:53
A végén az epöl azt fogja mondani hogy ők találták fel az iNnováció szót is és jogdíjas, ahogy minden i-vel kezdődő szó, és tulajdonnév... mert ugye az iPhone is a termék neve és kisbetűvel kezdik... A kis Nemecsek nevét a történet végén csupa nagybetűvel írták le... az epöl nevét soha nem fogják... mert nem érdemli meg, nincs benne egy szemernyi tisztesség sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. csabi02
2013.11.23. 12:54
ocsabi +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Tapir_606
2013.11.23. 12:55
az Apple inkább ne beszéljen innovációról, 2007ben még jogos lett volna ez a kijelentésük...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. zsolt200
2013.11.23. 12:58
Egyébként az Apple a kapacitív kijelzőn kívül milyen innovációt mutatott fel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.11.23. 13:07
A kapacitív kijelzőt sem ők mutatták fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. rics87
2013.11.23. 13:21
Nyilván nem véletlenül nyerte meg ezt is az apple takony sárga vállalatot minek kell pátyolgatni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. FRK
2013.11.23. 13:51
Egy amerikai bíróság egy amerikai cégnek adott igazat, egy dél-koreaival szemben. A történet hitelesebb lenne, ha egy független bíróság mondana ilyenkor ítéletet, legalábbis szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. R3LaX123
2013.11.23. 14:17
FRK
Létezik független bíróság?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. pdx06
2013.11.23. 14:19
Arról nincs szó hogy a Samsung 5 centesekben rendezi a bírságot? És arról hogyha szétszedsz egy Apple terméket minden második alkatrészre samsung van írva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. pdx06
2013.11.23. 14:20
Apple menjen le inkább kínába ott egy az egyben hamisítják. A ZTE-ről nem is beszélek, egy az egyben összekeverem a külsejét az iphoneval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. tomchee
2013.11.23. 14:55
"És arról hogyha szétszedsz egy Apple terméket minden második alkatrészre samsung van írva?"
Nah látod minden Apple félig Samsung. Így már van elég hasonlóság, h lehessen perelni, és hát amcsiban jó h nyernek almáék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. SzAdamAndy
2013.11.23. 14:55
@ocsabi

"Azért az jó, hogy az apple kemény munkáról beszél amikor az os-ük csak egy zárttá tett linux."

Ennyire azért ne legyünk tudatlanok , az apple os-nek semmi köze a linuxhoz, unix-nak egy későbbi alfaja, miközben a linux minix-like os.

Ezen kívül minden igaz amit mondtál onnan lopják össze a cuccot ahonnan csak tudják majd gyorsan le is védik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. codex
2013.11.23. 15:00
Részemről mindkettő elmehet a náthásba.
1.Ahogy alant írták az Apple egyik legnagyobb beszállítója a Samsung, szóval nem tudom ennek mi értelme.
2.Az hogy az apple horror áron adja a készülékeit mert az a luxus, hogy ios meg rajta van egy alma szerintem nonszensz, irreális, nevetséges. Semmivel nem jobb mint egy androidos teló. sőt.
3.A Samsung a piaci részesedésének növekedéséve fordított arányban van újabban a minőséggel. Egyre drágábbak a készülékei, amire úgy kókányolnak össze valami Android-ot gyorsan septibe. Szuperjó, hogy a legerősebb hardvert belenyomorítja egy telefonba, de meg lehet b***ni ha az androidot ba**ik normálisan belőni hozzá. Bughalmaz, zabálja az aksit, fagy, az ui rendezetlen stb.

Részemről egyiket sem favorizálom, nem veszek tőlük okostelefont többet. Az egyikből volt 2, de elég is volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. mythbuster
2013.11.23. 15:05
"továbbra is folytatjuk az innovációt az úttörő technológiákkal, és nagyszerű termékeket hozunk létre, melyeket sok vásárló, a világ minden táján szeret." Majd továbbra is másolni fogtok, ezek meg a szart is kiverik belőletek!

"Egyébként az Apple a kapacitív kijelzőn kívül milyen innovációt mutatott fel?"
Nézd meg a 2007 -ben mi volt akkor a telefonpiacon a legcsúcsszuperebb legdrágább és leginnovatívabb telefon, majd nézd meg az Apple Keynotet, és gondolkozz el azóta mi lett az okostelefon piaccal... Nem hasonló? Úgy másolta mindenki ahogy volt, kapacitív kijelző, gyorsulásmérő, közelségérzékelő és szenzorok sokasága, ami előszőr az iPhoneban jelent meg és ma azokat használod a Samsung telefonodban. Ha nincs 2007 -ben Jobs és a korszakváltás még ma is a gombokat nyomogatnád, vagy a kijelzőt ütlegelnéd lapáttal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. codex
2013.11.23. 15:08
jav.: persze lehet rakni CM-et bizonyos samsung készülékekre, de akkor meg már veszek hasonló hardverparaméterekkel sokkal olcsóbban olyan telefont ami 2 sim-es, full hd, valami olyan aksi van benne ami nem csak 12 órát bír, és benne van 80-100-as kategóriába, vagy jóval alatta. 70k-ért már igen jó kis készülékeket kapni, legfeljebb nem kishazánkba kell venni. root, cm / miui rá, attól függ, és mehet. azért kiadni 120-150-et mert rá van írva, hogy Samsung.. vagy 200 nemtommennyit mert van rajta egy alma..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. mikej95
2013.11.23. 15:11
Milyen fordulat, amerikai bíróság egy amerikai cégnek kedvezett. Nagyon leáldozóba van már a rohadtalmának, még gyorsan összelopják amit lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. codex
2013.11.23. 15:33
mikej95:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. zsolt200 mythb...
2013.11.23. 16:11
Magyarul csak a kijező. Akkor semmi érdemleges ezen kívül. Ugyanis a többi már volt eddig is. Tehát azóta nem csináltak semmit és mégis minden évben megveszik mert új szám van rajta. De jó, pff.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Tibike1993
2013.11.23. 16:49
Pffff.... a végén még kirobbantják a 3. vh-t. Szerintem mind2 cég nagyon gáz. Egyiket se szeretem, bár az appléval még hamarabb békélek, mint a Samuval, akárhonnan is van a hardver.
Már nem tudom mióta lehet ezt követni, de ez nem most kezdődött... az meg külön megfigyelhető, h csak a 2 "élen" járó rugdossa egymást. A kínaiakkal miért foglalkozzanak??? Majd ha fenyegetik őket a piacon, akkor.
(egyébként kíváncsi lennék, h milyen új formatervet találnak majd ki a gyártók a közeljövőben, mert annyi telefon van már, h csodálkoznék, ha nem lehetne vmelyikhez párt találni. Persze koreában zajlik a nagy innovatív hajlított telefon gyártás... )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. MaverickM1
2013.11.23. 16:51
Azt a doksit tényleg senki sem látta, ami a tárgyalás fő bizonyítékát képezte? Amit tudniillik a samu designerei és egyéb kisvezetői kaptak, és amiben EGYÉRTELMŰEN le van írva, melyik, az Apple iOS-ben található funkció/gomb/gesture stb… miben tér el az ő általuk addig használtaktól és hogy lehetne ezeket hasonlatosabbá/egyformává tenni a későbbiekben. Ugyanez természetesen a külső design bizonyos elemeit is felsorolta. Balról az almás, jobbról a samus, alatta a szöveg, merre tessék tovább fejleszteni. Nos egy ilyen doksi landolt aztán egy csalódott samu kollega révén a bíróságon, ami után kurva nehéz kimosakodni a másolgatási ügyből.
Nekem mindegy, ki milyen telefonban hisz, de minden húzottszemű másolóművész húzza le magát a klozetban, mert oda valók. Hányok tőlük, akár autó designt lopnak, akár telefont. Aki meg ezekután a védelmükre kel, remélem azokat is jól meglopják egyszer az életben. Aztán akkor játsszanak kedvesnővért…
Az pedig, hogy amerikában nyert amcsi cég: csak nekem tűnik fel, hogy a samu egy szóval nem utalt rá, hogy szerinte ez necces volna? Úgy látszik, csak mi magyarok tapasztaljuk úgy, hogy a bíróság egy színház, ahol néhány felvonás után az előre leírt befejezés következik. Jobban sikerült demokráciákban ez nemigen merül fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. thedevelop...
2013.11.23. 16:55
Mindegy. Az Apple gondolom nem gyárt hajókat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. sebime45
2013.11.23. 17:22
Azóta is szenved a húgom az iphone 5-vel amióta megvette /térerő, tőltés, frissítés/ pedíg akkor fülig ért a szája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. HGIceman
2013.11.23. 17:25
Az egyébként feltűnt valakinek, hogy Samsung nem azt mondta ártatlan, hanem hogy kevesebbet akar fizetni? "Eredendően ők egyénként nagyjából 52 millió dollárt "szerettek" volna kialkudni, ám ahogy a fentiekben láthatjuk, ez nagyon nem sikerült nekik."
Nem mintha védeném bármelyiket is. Mindkét cég havi bevétele több mint amit én (vagy az itt fórumozók többsége) egész életembe keresek. Nekik ez csak játék azzal a pénzel, amit mi fizetünk nekik. (politikából nem ismerős?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. patomi
2013.11.23. 17:32
Az összes téglalap alakú készülékgyártót be kell perelni hajrá alma.... Istenem merre tartunk..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Cannapeace
2013.11.23. 17:34
Kicsit olyan egyoldalunak érzem a bírák bíráskodását kiváncsi lennék miként változna a döntés ha egyszer koreában kerülne ilyenre sor vagy "független" országokba. Amerika megvédi az applet mert ez az ő javukat is szolgálja a gazdaságban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Zephyrus
2013.11.23. 18:23
thedeveloper: azok a lekerekített szélő olajfúrók nagyon ismerősek...mintha egy hatalmas iphone-t látnék...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Balucsek
2013.11.23. 21:27
HGIceman: az emberek többsége el se tudja képzelni még álmaikban se a havi árbevételüket. Kb 10 perces nyers árbevétel amit egy jól kereső összeszed élete folyamán ha elég munka mániás és nem hal bele idő előtt...

Amúgy tényleg az az érdekes, hogy csak a Samsung-ot pereli folyton az Apple mikor tényleg az összes kínai székhelyű gyártó jóformán egy az egyben másolja az Apple-t... Ilyenkor utálhatják a Samsung vezetői, hogy egy amerika "barát" országban van a székhelyük, bezzeg kínában...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. bsunyibm
2013.11.23. 23:00
Na várjuk meg, míg kiderül: az apple visszautazott az időben, és feltalálta a kereket, tüzet, beszédet, és különben is lehozta a majmot a fáról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. rics87
2013.11.24. 09:29
Cannapeace na vajon mi lenne a takony sárgák 1 az 1be lekoppolták a 6-os bmw-t volt pereskedés de semmi az jött le h nem koppintás ki gondolta volna vajon mer pár miliméterrel másabbak az ívek egymás mellett is szinte ugyan úgy néz ki ugyan ezt csinálták a rolls royce al is ennyit a sárgákról.
Na de ha nem koppintàs akkor mért nem árulhatják európàban?
Nameg lenyulták a németektől a mágneses vonatot abból is volt ügy mégse fizettek egy kanyit sem szóval nem kell sajnálni a samut nem fog csődbemenni bizos megint messzire ment megint a sárga mentalitása miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. zsomboro
2013.11.24. 09:39
És többek között ezek miatt sem fogok soha Apple terméket venni. Nincsenek illúzióim, tudom, hogy az Apple nélkülem is igen jól meg fog élni, de én a kis pénzemmel olyan céget támogatnék amelyik nem a lekerekített ikont tartja innovációnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Simba
2013.11.24. 09:41
Kirakat perek. Szabadalmi trollkodás. Azt a színfalak mögött meg nagy a haverság. Ráadásul vicces, ahogy egymásnak feszülnek a két tábor hívői. Most komolyan részvényesek vagytok vagy mi?

zsomboro:
akkor ne vegyél Nokiát, Motorolát, Samsungot stb... Mert kb mindegyik perelgeti a másikat. Egyébként ha valakinek van mire vernie a mellét az az Apple.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Simba sebim...
2013.11.24. 09:46
Vagy user error, vagy szervizes a dolog. Miért nem viszi szervizbe?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. zsomboro
2013.11.24. 09:54
Simba: nem a pereléssel van bajom (na jó azzal is, de azt tényleg mindenki műveli), hanem azzal amiért perelnek, és hogy amellett milyen keveset tesznek le az asztalra innováció címén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Simba zsomb...
2013.11.24. 10:11
Innováció = egy kreatív ötletből születő folyamatot jelöl, amely megvalósítja az ötletet.

Szerintem túl sok innovációt más gyártó sem tud felmutatni, nem csak az alma. Miért várjuk el akkor, hogy annyira innovatívak legyenek? Fejlesztések vannak, de az meg nem innováció!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. ncsicso
2013.11.24. 10:58
A "sárgázóknak" figyelmébe ajánlom, hogy a koppintás eredendően kínai jellemző, mivel Kínában nincs szabadalmi per, jogdíj és egyéb piackorlátozó intézkedés, a kínai állam a határain belül azt lop és azt csinál amit akar.
Dél-Korea teljesen más ország, ahogy a Samsung sem ZTE. Piaci alapon működik, és nem kis részben vesz részt a fejlesztésekben.

Tényleg, mi is a helyzet a Samsung-Apple pereskedésben az LTE-vonalon? Ahol az Apple alapvető technológiát lopott? Nem dizájnt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. FRK
2013.11.24. 11:10
@Simba

Tehát ha jól értem, akkor ha kitalálják, hogy a megszokott fehér színhez cseppentenek egy kis pirosat és kidobják a piacra a rózsaszínű telefont, akkor az már innováció?
Mert megvolt a kreatív ötlet, hogy legyen rózsaszín telefon is a palettán, aztán folyamatként a fehér festékbe cseppentenek pirosat és megvalósítják.

Ez gyártótól független, csak mert mindketten odavannak az innovációért. Én meg itt vagyok két sim kártyával és hiába venném az oly innovatív két gyártó készülékét, nem tudnám párhuzamosan aktívként használni mindkét simet (értsd egyiken hívnak, akkor a másik ne kapcsoljon ki, hanem várakoztassa a rá érkező hívást).

Nálam az innováció ott kezdődik, hogy 2013-ban ne két telefonnal kelljen szaladgálni, ha két számon folyamatosan elérhető akarok lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Simba FRK
2013.11.24. 11:14
Az innováció valami új, korszakalkotó, ami még nem volt. Ha valaki megcsinálná az átlátszó mobilt, az innováció lenne. A színezés nem az, hiszen létező dologról van szó. Ahogy a magok száma, kijelző méret, felbontás növelés, átdolgozott forma nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. rics87
2013.11.24. 11:49
ncsicso sárga sárga egykutya a mentalitásuk ugyan az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. codex
2013.11.24. 12:19
Lehet mondani különböző kínai cégekre, hogy utánozzák a Samsung-ot vagy a Iphone-t, az én véleményem meg az, hogy meg is érdemlik. A ThL, OPPO, Star, Concorde stb. gyártók csinálják a copy-kat, de az benne az érdekes, hogy majdnem ugyanaz a hardver, a teló meg nem kerül 70 ezer-be. Belerakja a 4 magos procit, hd kijelzőt stb. Még jó hogy sokan ezeket veszik. Szerintem meg is érdemlik ezek a gyártók, bízom benne, hogy veszítenek a piaci részesedésükből a következő években, és majd észbe kapnak, hogy kicsit olcsóbban kéne adni a készülékeiket. Ha nekem full hd kijelző kéne, meg erős hardver biztos nem Samsung-ot vennék, hanem rendelnék egy Lenovo k900-at. A 180 ezres szappantartójukat meg tartsák meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Simba codex
2013.11.24. 12:32
Én az Oppo-t kivenném a felsorolásból. Az minden csak nem copy gyártó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Whysper
2013.11.24. 13:04
R3LaX123 nem létezik független ,de ha mondjuk egy kínai bíróság mondta volna ki vagy egy Orosz akkor lehet nem így lett volna mivel nem függetlenek csak pártatlanabbak! Te se tönél borsot a saját gyermeked alá,de egy barátjára inkább rászonál,hogy viselkedjen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. alfoldi
2013.11.24. 13:21
De amúgy kinem szarja le hogy a tetves jenki bíróság mit mond ki, ők kimondták annó az indiánokra kollektíven a halálos ítéletet, mert az ő érdekik úgy kívánták, de attól még mindenki tudja hogy egy tetves, gátlástalan, tömeggyilkos férgek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Simba alfol...
2013.11.24. 13:32
Könnyű ítélkezni 150 év távlatból a mai modern civilizált felfogásunkkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Szaszyka
2013.11.24. 14:12
Személy szerint az érdekelne igazán, amit eddig szerintem itt senki sem kérdezett: Hogyan állapította meg az Apple, hogy kb 1milliárdot bukott a design másolása miatt? Megszámolták az emberkéket, akik panaszkodtak, hogy iPhone-t akartak, de ami arra hasonlított, az nem is az volt, vagy mi? Honnan veszi az Apple, hogy ha a Samsung, és egyéb telók nem úgy néznek ki, ahogy az ő termékei, akkor a vevők átpártolnak az Apple-höz?
Röhej az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Marcell89
2013.11.24. 15:38
Amerikai bíróság, amerikai esküdtszék, amerikai multi. Koreában ugyan ezt a pert a Samsung nyerte volna egy nemzetközi bíróság előtt meg mind a kettő fizetne a másiknak. Szerintem egyik iPhone se hasonlít a Samsung Galaxy S2-re ha ezt Amerikában így látják akkor egészségükre. A Samsungnak kb annyi dolga van, hogy 10% emeljen azokon az alkatrészeken amit az Apple vesz tőle és meg is tette. Itt nincsenek nyertesek az Apple is ugyan úgy lopkod mint a többi cég csak ők ezt nem ismerik be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. csabi02
2013.11.24. 16:22
Azért azt ne felejtsük el,hogy amerika ~500éves és a föld minden tájáról érkezők népesítették be,közben kiírtották az őslakosokat...

Az ottani penge eszű emberek,tudósok,feltalálók stb. 90%-a külföldi származású pl:
orosz,német,magyar,lengyel,japán,koreai!

Számomra az innováció = pl: egy hajlékony 8"-as kijelző 4k-s felbontással és nem a mobil színe vagy a kerekített sarkok,de minden ember különbözik 1mástól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. FRK
2013.11.24. 17:43
@codex

Azért ilyen esetben számoljuk már hozzá, hogy a terméktámogatás pénzbe kerül. Gondolj már bele, hogy amelyik országban értékesíti az Apple vagy a Samsung a termékeit, ott márkaképviseletet, ügyfélszolgálatot kell biztosítani. Ennek költsége van, a dolgozókat, a rezsit, adókat fizetni kell.

Szóval ne vessük már össze, hogy kínai leveszi a raktárpolcról, feladja mint ajándékot és utána sz.rik rá. Ha gond van kezdődhet az e-mailezés, ha mindkét fél jól tud angolul, akkor szerencsés esetben lehet intézkedni néhány hét alatt, futárral küldöd és fogadod a terméket, amit te állsz. Ha nem sikerült kijavítani, akkor ugyanezt eljátszod még egyszer. Ha peched van magasról tesznek rád, vagy elvesztik a csomagod.
Ezzel szemben felhívsz egy helyi számot, ahol anyanyelveden segítenek vagy beviszed városodban lévő szervizbe vagy futár hozza-viszi ingyen.

Jó tudom most jön majd a sztori, hogy kínaiak 1 hét alatt kicserélték és teljesen újat adtak és mindent álltak, bezzeg Apple/Samsung 1-2 hónap/év alatt sem csinálták meg a terméket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. jamborka
2013.11.24. 17:48
". Ha nincs 2007 -ben Jobs és a korszakváltás még ma is a gombokat nyomogatnád, vagy a kijelzőt ütlegelnéd lapáttal. "

Akkor kitalálja más, ellenben ha nincs a samsung aki legyártja nekik akkor a picsben sem lennének... erről ennyit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. rics87
2013.11.24. 18:04
jamborka Ezt te se gondolod komolyan?
Szerinted miért ott gyártják?
Mert 2 szem rizskásáért dolgoznak 12órát azért semmi más oka nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. alfoldi
2013.11.24. 18:17
rics87, te nagyon el vagy tájolódva, Korea az nem Kína, a jenkik fölött járnak technológiában, s főleg a high-tech iparágban, s a tetves Apple sem véletlen tőlük rendeli az alkatrészeit a szifonjaiba, nézz utánna mielőtt beszólsz baromságokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. piter
2013.11.24. 21:08
jamborka ekkora hulyeseget is reg olvastam.Ha nem az apple akkor valaki mas talalja fel,vagy ki.Csak ido kerdese.nem vedd meg az apple ceget ugysem kapsz toluk semmit sem,ingyen.
Na jo talan Simba kap vagy mar kapott is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. jamborka
2013.11.24. 22:09
idézőjel azért mond valamit? és el is olvastad azt az ominózus hsz-t végig vagy csak okádni jöttél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. aragon89
2013.11.24. 22:33
HTC!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Simba arago...
2013.11.24. 23:35
A Samsung nem csak magának gyárt, ha nem mivel félvezető gyártással is foglalkozik bérgyártó is egyben. Nyilván azért rendelnek a Samsungtól, mert minőséget tudnak, kellő darabszámban, és olcsóbban mint a konkurensek. Ezt nem kell ecsetelnem miért jó mindkét félnek ugye? Ez a Samsung nélkül a fasorban sem lenne erős, hol lenne a mobilipar az Alma nélkül? Elfelejtitek, hogy volt egy iPod, iPhone 2G, Macbook Air, iPad. Mindegyik trend teremtő volt. Hasonló dolgok voltak már ezek előtt is, ezt nem tagadom, de érdekes mód az alma lépése után mindenki ilyeneket kezdett el gyártani. Lehet a sokak által várt innováció elmarad, hozzá teszem a többi gyártó sem bővelkedik benne, de amit tudnak az az iránymutatás, és ebben vitathatatlanul jó az Apple. Na ezt emésszétek miközben köpköditek. A perek meg az ipar sajátja sajnos, én sem szeretem ezt, de amíg nem ér kár mit foglalkozzak vele? Ha részvényes vagyok az más, de nem vagyok, ahogy gondolom itt senki sem az.

Upsz nem válasznak ment volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. gorog67
2013.11.25. 08:50
FRK! Az óhajod teljesült. Olvasdd el a "Világelső, dupla SIM-es okostelefon a Gigabyte-tól" című cikket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. SuhiTomi
2013.11.25. 12:59
Én szívesen lennék valamelyik oldal ügyvédei között Ők tuti megkapják a lóvéjukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. codex
2013.11.25. 15:50
FRK:
Hiába a magyar képviselet ha szart se érsz vele. Sokszor ugyanúgy heteket vársz mire eredmény születik, bár nem küldik vissza a gyártónak a telefont.A másik amit már egyszer leírtam, hogy teljesen felesleges egy telefonba a legerősebb hardvert belerakni horror áron, ha nem lövik be hozzá az androidot rendesen ami a készülék szíve-lelke. Példa. Galaxy S3 egy év után végre kiadtak egy frissítést, amit egy pár nap után vissza is vontak mert tele volt hibával. Ilyen support nem kell. Összegányolnak a gyorsan septibe egy androidot a csúcskészülékükhöz, hogy ugye ők legyenek az elsők a legerősebb hardverrel. Kiadják tele bugokkal, utána meg le van szarva. Ez minden csak nem support. S4 puffadó aksikkal, fagyogatósan. Köszi 180k-ért nem. Ugyanezt egy copy gyártó is megcsinálja. Semmivel nem jobb egy Samsung mint egy Star, vagy bármi más copy telefon amit megveszel 60-70-80-ért. Jó példa a Lenovo, bár ő nem copy gyártó. Nagyon jó készülékei vannak olcsón, és jó minőségben, igaz európába nincs jelen. K900 rendesen odaver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. codex
2013.11.25. 15:55
Mégegy fontos dolog. Én nem azt mondom, hogy a Samsung az szar. Jó telefon. Én azt mondom, hogy irreális az ára, és a hibaszázalék amivel gyártanak semmivel sem kisebb egy copy gyártónál, a szoftver amit rátesznek semmivel sincs jobban összerakva, mint egy nevesincs gyártónál. Így meg számomra nem éri meg. Akkor veszek 60-70-80-ért egy Lenovo-t teszem fel vagy egy copy-t. Root-olom, rátolok én magam egy CM-et vagy Miui-t ha van hozzá, és csókolom. Nekem nem a név a lényeg, hogy tudjak menőzni a 180 ezres telefonommal, bőven megtehetném hogy olyat vegyek. Nálam az ár/teljesítmény a lényeg, és hogy úgy működjön ahogy én szeretném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. rics87
2013.11.25. 16:10
Alfoldi kik felett állnak?
Csak magamat tudom ismételni azért a samu mert ők tudják legyártani normàlis minőségben legolcsóbban ennyi jól kombinálják a filléres órabért az újdonságokkal amit persze európából és általad említett jenkik-től loptak el!
A fejlettségi szintet mindig a haditecnika mutatja meg és ki is áll elől?
Mindegy h kina vagy korea mit is találtak ki a koppintáson kívül?
Ja igen a világ lehuzását a mesterségesen lehúzott pénzükkel köszönjük meg nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. codex
2013.11.25. 16:27
Nem szeretném egy kalap alá venni az embereket, de az a szomorú tapasztalatom, hogy kishazánkban az emberek nem látnak mást csak azt, hogy Samsung, Sony, LG stb. A nagy márkák. Fontos a név, a villogás, meg sokan nem is értenek hozzá az a helyzet. Mobilarena-t kéne olvasni. És tapasztalatból mondom nem azok rendelnek Kínából telefont akik nem értenek hozzá, hanem azok akik igen. Ők pontosan tudják mennyi pénzt érdemes kiadni egy full HD kijelzőért, 1GB RAM-ért, 8GB ROM-ért, dupla sim-ért, meg egy 10-12MP kameráért. Hogy melyiket érdemes venni akár a copy-ból is. Nem egy teszt ahol nem a nagy neveket vesézik ki, hanem a feltörekvő gyártókat, vagy épp a copy-kat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. csabi02
2013.11.25. 17:20
codex: +1

erre jó példa a Xiaomi MI-3!
HW ügyileg a legfaszább és állítólag saját os-t akarnak csinálni a jövőben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. evone
2013.11.25. 17:28
ocsabi: te se igen vagy képben. az apple oprendszereinek az alapja igencsak BSD, 0 köze van a linuxhoz. és az os alapjai nyilt forrásuak. 0 szakértelemmel böfögtél be valamit, szarrá égtél.

arról nem is beszélve hogy ajánlom neked ezt a cikket zártság témában:
http://www.hwsw.hu/hirek/51275/google-android-fejleszto-samsung-play-store-api-amazon.html

de fikázz nyugodtan olyan cégeket amiket egyáltalán nem ismersz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. aragon89
2013.11.25. 19:29
valakinek van valami ötlete, hogy honnan/hogyan lehetne beszerezni egy Xiaomi Mi3-at?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csabi02
2013.11.25. 20:28
aragon89:

Annyira vissza tartják,amennyire csak lehet...

idáig csak netes hirdetésekben találkoztam vele meg ritkán ebay stb stb de 1óra alatt lecsapnak rá ha van!

bár ez 400€ és Tegra4 de találni ritkán:

[LINK]
Az nV tegra 4-es verzió 1,8Ghz-en ketyeg
a Snapdragon 800-al szerelt meg 2,3Ghz

mind1 is mert a cirka ~3-400euros ár semmi érte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. FRK
2013.11.25. 20:33
@codex
"Nem szeretném egy kalap alá venni az embereket, de az a szomorú tapasztalatom, hogy kishazánkban az emberek nem látnak mást csak azt, hogy Samsung, Sony, LG stb. A nagy márkák. Fontos a név, a villogás, meg sokan nem is értenek hozzá az a helyzet. Mobilarena-t kéne olvasni."

Én másban látom az okokat. A legtöbb ember nem fog heteket olvasni ahhoz, hogy kiderítse melyik kínai gyártónak jó a készüléke és melyik chipnek milyen tesztjei vannak, amiből egy árva mukkot nem ért. Rengetegen azt se tudják mi az hogy root, CM, Miui, nemhogy házilag mókolják a telefont. Aztán pláne nem fog felmenni kínai oldalakra és rendelgetni, majd 2-3 hetet várni, hogy megjön-e a telefon.

Aki ért hozzá, vagy van affinitása utánaolvasni, az ezeket megteszi, de az átlag megnézi a hazai kínálatot és boltból, esetleg magyar webshopból rendel, garanciával, mert ebben bízik és ez az egyszerűbb. Az, hogy az elérhető márkákból milyen árfekvésűt vesznek, na ott kezdődhet a presztízskérdés.

Te bevállalod, hogy kiadsz 80 ezret egy távol-keletről jövő telefonért, de nagyon sokan nem bíznak ebben a módszerben és inkább itthonról vesznek 80k-ért telefont. Ez nem jelenti azt, hogy menőzni akarnak és ezért vesznek pl Sony-t, hanem szimplán a Sonyban megbízik ellenben a Csinglangming gyártóval. Viszont, ha Csinglangming kapható egy magyar boltban, olcsóbban mint a Sony vagy ugyanannyiért, de több processzormaggal, nagyobb memóval már többen bevállalják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rics87
2013.11.25. 20:48
aragon89:http://www.telefonguru.hu/hir/Jovo_hettol_kaphato_az_ultraolcso_nagyon_okos_Xiaomi_MI3_2013-10-7

A szöveg végénajnos az október 15-től kapható változat csak a kínai TD-SCDMA 3G hálózatokat támogatja.
Nem tudom hogy kamu e de lehet nem 100-as még ide.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. aragon89
2013.11.25. 20:55
csabi02:
a Tegra4 nem megy Eus hálózatokon tudtammal... csak kínára gyártják (egyenlőre...)
a webshopjukból is elő lehet rendelni ([LINK]) de áfával együtt ~140k lesz lesz a vége a 16 gigásnak ill. 152k a 64 gigás.
és ezek az árak mellett már a híres neves telefonok szintjén vagyunk LG G2, Note 3, Sony Z1 (ezeket sorolom, mert ezek is snapdragon 800-asok)!!!
Ezzel csak FRK-nak akarok igazat adni: egyszerűbb (és célszerűbb a garancia miatt főleg)egy hazai boltban megvenni! vissza lehet oda vinni ha valami baj van, ott helyben ki is cserélik esetleg, nem kell várni (kivéve ha szervizbe megy, de akkor is ezeknek a cégeknek van eu-s szervize már, így a szállítási idő is kevesebb, mint visszaküldeni kínába saját költségre...)!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. csabi02
2013.11.25. 21:39
Nem is írtam,hogy vegyél kínából,mert rizikós minden szempontból...
Még az ilyen készülékeket visszatartják európától,addig csak ez van.
Amint feltűnik nekik,hogy Eu-ban mekkora lenne rá a kereslet ezen változtatnának sztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. aragon89
2013.11.25. 21:46
jaja, hátha megjelenik hivatalosan az euban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csabi02
2013.11.25. 21:49
remélem,mert vennék is nekem mind1 volna,hogy tegra4 vagy snapdragon 800
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smooth44
2013.11.26. 08:44
Küzdjetek csak... közben meg, az értelmesebbek, akik nem kíváncsiak erre a bulvárszarságra, vígan használják Lumiáikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. codex
2013.11.26. 08:48
FRK
Egyet értek veled abban, hogy sokan nem veszik a fáradtságot, hogy utána olvassanak, meg nem merik otthon monyákolni a drága telefont, mivel még garanciavesztéssel is jár egy-két meredek művelet, ez kétségkívül igaz. Kínából sem mernek rendelni ez is igaz, és jogos is. De a villogás az nagyon erősen benne van sajnos, ezt látom a környezetemben, főleg a munkahelyen. Nem egy S3/S4, Xperia Z tulaj van, aki szeret villogni a nagy full HD kijelzővel, fontos neki, hogy ő most azt a márkát vette, sokszor egymásnak is esnek a Samsung-osok meg a Sony-sok. Az érdekes az benne, hogy sokan meg sem tudják mondani mire adták ki a pénzt, mi van a telefonban, még az akkumulátor kapacitása sincs meg. Amikor kérdezem, hogy miért azt vette, a válasz az, hogy hát azért mert tetszett neki a reklámban, meg még vízálló is. Kiadott sok ezret, de nem tudja mit fog kezdeni 4 maggal, vagy az mire képes. Tőlem kérdezi miért merül le 8-10 óra alatt az aksi, mert annyit se konyít hozzá, hogy netet, bluetooth-ot, ilyesmit be kéne zárni ha nem használja, 30 alkalmazás fut a háttérben. Összenkinlódta rá a pénzt, és csak annyi van meg, hogy most ez a csúcs, ez a divat, mert ez mind azt sugallja, hogy akinek ilyen van az bizony tehetős. Néha megmosolyogtat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dilofekete
2013.11.26. 17:24
Akkor perelgessék egymást, mikor már levették az eszközt a támogatási listáról, mert akkor annyit nem ér, mint egy darab mákszem. Én nem hiszem el, hogy erre megy ki a pénz, de ez magánvélemény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2013.11.26. 18:39
Ez már teljesen olyan, mint a SouthPark, azon epizódja, mikor mindenki perben áll mindenkivel az egész városban. Elmebeteg társadalom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!