iPon Hírek

Újabb győzelem a Blu-raynek

Dátum | 2008. 01. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Egyre inkább eldőlni látszik a formátumháború, miután legújabban a Warner Bros is megváltoztatta eddigi semleges, a filmjeit mindkét formátumban kiadó álláspontját és véglegesen letette a voksát a Blu-ray mellett. A bejelentésük szerint az "átállási időszak" májusig fog tartani; addig még továbbra is lesznek HD DVD változatai is az új filmjeiknek, de onnantól már kizárólag Blu-ray lesz csak.

Ezzel a lépéssel pedig a Blu-ray tartalom-dominanciája gyakorlatilag egyértelművé vált, innentől már jóval több esély van arra, hogy bármilyen új film, amit szeretnénk beszerezni, csak Blu-rayen lesz kapható. Barry Meyer, a Warner vezérigazgatója szerint stratégiai megfontolásból hozták meg ezt a lépést, amelyből meglátásuk szerint hosszú távon mindenki profitálhat majd, a producerektől a forgalmazókon át a fogyasztókig.

A hírt a közönség is nagyrészt pozitívan fogadta. Egyesek optimistán egyszerűen a jobb technika diadaláról beszélnek, mások némileg realistábban pénzügyi okokat említenek, megint mások pedig egyszerűen csak örülnek, hogy a háborúnak láthatólag vége és nem kell már azon vacilálni, hogy melyik oldalba is ruházzon be az ember. Akad azonban olyan nézet is, miszerint a végcél természetesen csak az, hogy minél magasabbra lehessen felsrófolni a filmek árát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:32
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!