iPon Hírek

Újabb három Winddel készül az MSI

Dátum | 2008. 11. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

U115, U110 és U120H az új nevek - a kulcsszavak pedig 3,5G, Poulsbo és a hibrid, valamint a mindháromra egyaránt jellemző Easyface, amely értelemszerűen a gépek arcfelismerő rendszerét takarja.

Az U120H kulcsszava tehát a 3,5G (HSDPA), amit pedig egy Ericssonos modulnak köszönhet - gazdája így egy SIM-kártyával máris belevetheti magát a nagysebességű hálózatba. Egyéb jellemzők terén ez a gép - természetesen - Atom CPU-t, 1GB RAM-ot és 160GB merevlemezt (XP előtelepítve) kínál. Lesz még Bluetooth és WiFi is, akkuból pedig hatcellás.


2009-re várható a felújított U110, amely N270-es helyett Z530-as Atomot fog használni, bár az órajel ettől még változatlanul megmarad 1,6GHz-nek (kisebb fogyasztás és virtualizációs technológia az előnye). Mindeközben átállnak a 945-ös Intel chipkészletről a gyártó újgenerációs netbook-lapkakészletére, amely egyelőre legalábbis a Poulsbo kódnevet viseli. Mivel ennek meglehetősen alacsony fogyasztása, és mivel az akku is sokat bír, így az MSI valószínűleg nem beszél teljesen a levegőbe, amikor nyolc-tíz órás üzemidőt ígér.


Az U115 különlegessége a már említett hibrid háttértár lesz, ami, mint tudjuk, a merevlemezek és az SSD-k legjobb tulajdonságait igyekszik hasznosítani, lehetőleg kiküszöbölve a hátrányaik legalább egy részét: a rendszerfájlok és más, gyakran használt alkalmazások az SSD-re kerülnek a gyorsabb betöltés és hozzáférés érdekében, egyéb adatok, dokumentumok, zenék, filmek, játékok, miegyebek, amiket valóban leginkább csak tárolni kell, pedig mehetnek a merevlemezre.


Megjelenési időpontokat egyelőre még közelítőleg se közöltek, árakat meg még úgyse. Részletek várhatóan a későbbiekben érkeznek majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.30. 14:10
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!