iPon Hírek

Újabb információk a Core i7-es processzorokról

Dátum | 2008. 09. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel következő generációs, Core i7 márkanévre keresztelt processzorai rövid időn belül piacra kerülnek: a korábbi hírek szerint érkezésükre az idei év negyedik negyedévében lehet számítani, míg egyes források szerint már szeptember végén bejelentésre kerül az új család. Így vagy úgy, most végre kiszivárogtak a processzorok várható típusjelzései.


Első körben összesen háromféle Core i7-es processzor kerül forgalomba, amelyek különböző piaci kategóriákat fognak megcélozni. A Bloomfield maggal ellátott termékek közül a leggyorsabb és egyben a legdrágább processzor Core i7 Extreme 965-ös típusjelzéssel lesz ellátva, ez az egység 3,2 GHz-es órajelen fog üzemelni, segítségével kifejezetten a hardcore felhasználókat és játékosokat veszi célba a vállalat. A második újdonság Core i7 940-es típusjelzéssel kerül a  boltok polcaira, ez a modell 2,93 GHz-es órajellel fog büszkélkedni. A Core i7 940-es processzora piac teljesítmény névre keresztelt (performance) szegmensében kap helyet.

Az újdonságok közül a Core i7 920-as modell kerül a kereskedelem "fő áramába" (mainstream), a processzor 2,66 GHz-es órajelével és 284 dollár körüli árával (persze csak 1000 darabos rendelés esetén) a többi újdonságnál elérhetőbb lesz a felhasználók számára. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az LGA-1366-os tokozású processzor használatához új alaplapra és DDR3-as memóriára lesz szükség, ami bizony még manapság sem olcsó.


A Bloomfield egységek egyébként magonként 256 KB másodszintű gyorsítótárral és összesen 8 MB harmadszintű gyorsítótárral érkeznek. A processzorok 130W-os TDP-vel, valamint háromcsatornás, DDR3-1066 MHz-es memóriatámogatással kerülnek forgalomba. Az új processzorok természetesen 45 nm-es csíkszélességgel készülnek. Az újdonságok négy mag és nyolc szál segítségével fognak megbirkózni a rájuk bízott feladatokkal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kenny22
2008.09.17. 22:22
vissza a hírhez

érdemes lesz ezekre várni? úgy értem már egy ideje szeretnék gépet venni (teljes újítás) és hoz e valami extra teljesítményt amiért érdemes lenne várni rá vagy pedig az "előző generáció" ára csökkenni fog e?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Multitask
2008.09.17. 23:18
1MB L2 cache
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!