iPon Hírek

Újabb jogi támadás a Microsoft ellen

Dátum | 2007. 12. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Első, 140 millió dolláros győzelmén felbátorodva a Z4 Technologies újabb pert indított a Microsoft ellen, lényegében az előző kiterjesztéseként: a vád továbbra is az, hogy az előzőleg már bizonyítottnak talált termékaktivációs visszaélést az Office és a Windows Vista esetében is elkövette a Microsoft.

A Microsoft azonban állítja, hogy semmi rosszat nem tett, és alaposan felülvizsgálja az ügyet. Az esélyeiket azonban jelentősen leronthatja az az egyszerű tény, hogy a Z4 már a maga oldalán tudhatja a jogi precedenst.

Mindehhez az InfoWorld még azt is hozzáteszi, hogy a Microsoftot egyébként sem kedvelik a bíróságok. 2006 áprilisában eredetileg 115 millió dollárt kellett volna fizetniük a Z4-nek, de még ugyanazon év augusztusában ehhez hozzácsaptak egy 25 millió dolláros (plusz jogi költségek) tételt is, miután az egyik bíró azzal vádolta meg a Microsoftot, hogy továbbra is folytatják a szabadalomsértést, miközben elrejtik a bizonyítékokat és igyekeznek meggátolni a szabadalmak érvényesítését.

Ezen döntés ellen a Microsoft fellebbezett, ezért lett csak nemrégiben kihirdetve a 140 millió dolláros ítélet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.12.03. 09:22
Első, 140 millió dolláros győzelmén felbátorodva a Z4 Technologies újabb pert indított a Microsoft ellen, lényegében az előző kiterjesztéseként: a vád továbbra is az, hogy az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!