iPon Hírek

Újabb késések a Phenomok körül?

Dátum | 2008. 02. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az AMD a 45nm-es csíkszélességgel készülő processzorok harcában akár több, mint egy évvel is lemaradhat az Intellel szemben, ha a HKEPC által közölt értesülések helyesek. A kínai hírportál a különböző forrásoktól származó információkat egy táblázatban összesítette, így láthatjuk, hogy az AMD Phenom processzorainak egyes változatai várhatóan mikor kerülnek forgalomba. A kis táblázatokból kiderül, hogy az első, 45 nm-es gyártási technológiával készülő Phenomok majd csak az idei év negyedik negyedévében jelennek meg. Érdekességképpen, az Intel az első 45nm-es asztali processzorát még a tavalyi év októberében mutatta be: ez a modell Core 2 Extreme QX9650-es típusjelzéssel bír.

A kép nagyítható!
Az AMD az idei év harmadik negyedéve előtt egészen biztosan nem dobja piacra a 2,6 GHz-es órajellel rendelkező modellt, de a 2,4 GHz-es változatra is májusig vagy júniusig kell várniuk a felhasználóknak csak úgy, mint az első B3-as (súlyos TLB címfordítási hibától mentes) steppinggel  rendelkező hárommagos Phenomra. A B2-es hárommagos Phenomok megjelenése is csúszott: ezek az egységek a jelenlegi tervek szerint majd csak március folyamán jelennek meg.

A kép nagyítható!
Az AMD január folyamán még azt a bejelentést tette, hogy a 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorok az év első és második felében debütálnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások