iPon Hírek

Újabb két számítógépház érkezik, játékosoknak (is)

Dátum | 2011. 09. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Ma újabb két számítógépházzal bővült a piac, ugyanis mind a Cooltek, mind pedig a Rosewill bemutatta legfrissebb termékét, amelyek mindketten a kedvezőbb árú számítógépházak szegmensében próbálnak majd szerencsét.

Cooltek Timaios

A Cooltek újdonsága közepes torony formátummal bír és a Timaios nevet viseli. A 476 x 190 x 488 milliméteres mérettel rendelkező számítógépház kívül-belül fekete festéssel rendelkezik, alaplapokból pedig mind a micro-ATX, mind pedig a normál ATX formátummal érkező példányokkal megbirkózik.


A perforált előlappal büszkélkedő kuckó összesen négy darab 5,25 colos és ugyancsak négy darab 2,5/3,5 colos bővítőhelyet kínál, amelyek természetesen szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak. A tápegység a ház hátulján, alul helyezkedik el, felette pedig hét darab PCI bővítőhelyet találunk. A ház hátulján a szokásos két darab furat is jelen van, amelyek a folyadékhűtő rendszerekhez tartozó külső hőleadó radiátor csöveinek kivezetésére szolgálnak. Az alaplapi tálca természetesen ezúttal is kínál szerelőablakot, maga a ház pedig biztosít alapszintű kábelmenedzsmentet, így esztétikus és jól szellőző rendszert építhetünk.


Ha már szóba került a szellőzés, ejtsünk pár szót arról is. A ház alap esetben négy darab rendszerhűtő ventilátort tartalmaz. Az előlap mögött egy 140 mm-es átmérőjű, fehér LED-es világítással ellátott példány lapul, míg a ház tetején két darab 120 mm-es, a ház hátulján pedig egy ugyancsak 120 milliméteres átmérővel rendelkező légkeverő teljesít szolgálatot. A ház tetején megtaláljuk a szokásos „előlapi” portokat is, amelyek között ezúttal két USB 2.0-s és két USB 3.0-s csatlakozó, a szokásos audió portok, valamint egy kétcsatornás, beépített ventilátorfordulatszám-vezérlő található.


A Timaios már kapható, ára 54,9 euró.

Rosewill Ranger – Új PC ház, kifejezetten játékosoknak


A gyártó legfrissebb termékével a játékos társadalom tagjait próbálja célba venni, de hogy ez mennyire sikerül majd, az idővel kiderül. A 20,0152 x 46,3042 x 48,2092 centiméteres mérettel rendelkező kuckó fentebb már bemutatott társához hasonlóan szintén közepes torony formátummal érkezik. A ház összesen négy darab 5,25 colos bővítőhellyel bír, amelyek közül egy még 5,25-> 3,5 átalakító keretként is funkcionál. A termék belsejében négy darab 3,5 colos adattároló elhelyezésére van mód, de beszerelő keret segítségével természetesen SSD meghajtóknak vagy mobil merevlemezeknek is helyet adhat az újdonság.


A Ranger kívül feketében pompázik, de belül már piros-fekete színösszeállítás fogad minket. Az alaplapi tálcáról ezúttal sem hiányzik a szerelőablak, de ezzel együtt kábelmenedzsmenttel kapcsolatos lehetőségek is rendelkezésre állnak. PCI bővítőhelyekből hetet kapunk, a folyadékhűtő rendszerek szerelmesei pedig már nem kettő, hanem három furatot találnak a ház hátulján, amelyek lehetővé teszik a külső hőleadó radiátor csöveinek könnyű kivezetését. A ház oldallapjának felső része egy plexi ablakot is tartalmaz, így igény esetén ránézhetünk a processzorhűtőre, valamint a memóriamodulokra és azok közvetlen környezetére is – persze a ház oldallapjának levétele nélkül.A tápegység ezúttal is a ház alján, hátul lapul. A termék szellőzésére nem lehet panasz, ugyanis a ház elején és hátulján egy-egy 120 mm-es átmérőjű légkeverő teljesít szolgálatot, míg a ház tetején egy 140 mm-es ventilátort találunk. A ház előlapja mögött megbújó példány piros LED-es világítással is bír. Az előlapi csatlakozók között ezúttal két USB 3.0-s és egy eSATA portot találunk a már megszokott audió csatlakozók mellett.


A Rosewill Ranger már megjelent az üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig 69,99 dollár magasságában helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. sensejke
2011.09.21. 12:46
Jó kis házak elérhető áron. A Cooltek Timaios fekete fehér kombóval elég jól néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Keksz03
2011.09.21. 12:54
nekem a ranger nagyon adja! kár h már van kuckóm!

szerk.: bár ahogy elnézem a videókártyámmal bajban lennék, mert nem hiszem h beférne vagy csak éppenhogy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sipikee
2011.09.21. 14:46
Jól látom hogy a Cooltek Timaios alján is van két 12cm-es venti hely ?? azokkal a padlót kell háteni !?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. sensejke Sipik...
2011.09.21. 15:05
Az egyik a tápnak van, hogy onnan szívja a levegőt a másik helyre beteszel egy 12-est hogy plusz levegőt kapjon a vga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. netmumus
2011.09.21. 15:06
Sipikee
1db 12-es hely van, a másik a táp nak a helye, pontosabban a venti beszívására. Nem kifele fújnak az alsók hanem befele szívnak, ezért is van az alsó tápos házaknak kicsit magasabb lábuk. (Szerintem még lehetne emelni az alsó tápos házakon ) Elég jól néz ki a Coolek házikó, a ranger annyira nem jön be De meg kell hagyni jó áruk van.

Hopsz, megelőztek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rastawicc
2011.09.21. 15:25
A Ranger-ön igen komoly koppintás figyelhető meg.
Egy merő koppintás az egész.
Olcsónak olcsó, de a design tolvajokat nagyon utálom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gunclub
2011.09.21. 16:08
Timaios-on tetszik a beépített ventilátor vezérlő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. asimov007
2011.09.21. 16:59
Csúfak és gigantikusak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Giulio
2011.09.21. 17:08
Múltkor is írtam, van egy 5 éves nagy coolermaster stacker tornyom az asztal alatt.
Nem látszik. Egyetlen oldala sincs fent, megy halkan 4 db. 12 cm-es venti, és ugyan nem világít, de halk, és nagyon hűtve van.
3.8-as Core2 Quad extrem egy Arctic 7 coolerrel.
Namost, miután senki nem látja, meg nem is érdekelne, ha látná, még 10 évig jó lesz.:-)
Nem értem a házkultuszt, biztosan öreg vagyok már...Lassan a lyukakat adják el, ami közé be van nyomva pár lemezdarabka. Nem egyszerűbb levenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Keksz03 Giuli...
2011.09.21. 18:41
ha egyik oldala sincs fenn akkor minek a 4 db 12centis venti bele? csakmert a légáramlást azzal tönkre is vágod gyakorlatilag ha leszeded az oldalait...


szerk.: lemaradt h: NEM!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rastawicc
2011.09.21. 19:41
Így van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2011.09.23. 06:09
Giulio nem igazan jo az ha le van szedve az oldala!Vannak emberek akik olyan helyen elnek ahol magas a paratartlom!Tenger mellett satobbi!En is ott elek na most meg aranylag zart dobozom van!6 vantillator dolgozik benne!Es meg igy is max 2 evig tart egy lap!Eloszor a memoria foglalattal lesznek a problemak!Utana a tobbi!
Tudom van hozza tisztito spre,de az mar nem az igazi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!