iPon Hírek

Újabb komoly szakember tért vissza az AMD-hez

Dátum | 2013. 04. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Rory Read és új csapata a jelek szerint igen hatékonyan dolgozik, ugyanis az elmúlt másfél év során komoly átalakulások mentek végbe a cégnél: sok nagy név távozott, hogy helyüket új szakemberek vegyék át. Külön jó hír, hogy több olyan szakemberrel is gyarapodott a vállalat gárdája, akik korábban az AMD-nél dolgoztak és most, hogy Rory Read került a vezetői székbe, visszatértek az AMD-hez. Olyan szakembereket is sikerült visszacsábítani, akik az elmúlt hónapok, illetve évek során az Apple, illetve a Qualcomm kötelékében dolgoztak. Az AMD csapata most egy újabb neves szakemberrel bővült, aki nem más, mint a 44 éves Raja Koduri, aki ismert és elismert névnek minősül a szakmában. Mr. Koduri már az AMD-vel való egyesülés előtt is az ATI-nál dolgozott, majd amikor a két cég egyesült, a Grafikai Termékek Csoportjának technológiai igazgatójává lépett elő. Mr. Koduri az elmúlt évek során több jelentős munkában is részt vett a valósidejű grafikai technológiák területén, ahol komoly hírnevet szerzett.
Raja Koduri
Raja Koduri
Amikor az S3-nál dolgozott, létrehozott egy textúra tömörítési eljárást, amely a DXTC, azaz a DirectX textúra tömörítés alapja, szabvány lett. Az ATI-nál később részt vett abban a projektben, amely az eredeti Crossfire séma alapjait teremtette meg: az eljárás egy FPGA chipre és egy pass-through videó kábelre alapozott, és az Nvidia SLI technológiájára adott válaszként érkezett. A szakember az AMD-nél segített egy egyedi szűrő élsimítási séma megalkotásában, amely shader alapú egyedi kernelek segítségével kínált jobb képminőséget. Ennek az eljárásnak azért is van nagy jelentősége, mert nagyon hasonlóan működik, mint az Nvidia TXAA eljárása, amelynek az Nvidia napjainkban fontos szerepet szán. Miután kilépett az AMD-től, Mr. Khoduri az Apple berkein belül kezdett dolgozni, ahol komoly hatást gyakorolt az Apple SoC egységeibe szánt grafikus processzorainak útitervére. A szakember az Apple-től időközben már kilépett, és nem azonnal, csak kis idő elteltével csatlakozott ismét az AMD csapatához. Most az AMD-nél a Visual Computing divízió alelnöki posztját kapta, közvetlen felettese pedig az AMD technológiai igazgatója és rangidős alelnöke, Mark Papermaster. Mr. Koduri divíziójához tartozik a multimédia, de a grafikus hardverekkel és a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat is ő koordinálja majd. A szakember egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy közelebb hozza egymáshoz a hardvert és a szoftvert. Napjainkban sokszor láthatjuk, hogy egy adott hardver bevezet valami új technológiát, ám az eljárásban rejlő lehetőségeket csak később tudják kihasználni a szoftverek, ami probléma. A szakember ezen a helyzeten mindenképpen javítani szeretne, azaz a szoftverfejlesztéshez szükséges időt csökkenteni szeretné. Raja Koduri 20 éves tapasztalatával segíti majd az AMD-t a további fejlődésben. A szakembernek a grafikai hardverek mellett a grafikai szoftverekkel, a párhuzamos programnyelvekkel és az energiamenedzsmenttel kapcsolatban egyaránt van szakmai tapasztalata, korábbi ténykedéseit pedig siker övezte, így mindenképpen komoly szerepet tölthet be abban, hogy az AMD sikeresebbé válhasson és tovább növekedhessen. A nemrégiben csatlakozott szakemberek munkájának hatását az elkövetkező évek során, 2-3-4 év múlva láthatjuk igazán.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. jozsefm
2013.04.23. 19:31
Mi történik az almával? Már tavaly is jöttek tőlük , menekülnek?

Az Apple árfolyama (dollár)


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szecse jozse...
2013.04.23. 20:44
Egy biztos attól nem kell félni, hogy csődbe mennek. Bár látunk mi már falon pókot (Lehman testvérek, nokia is szépen lassan padlót fog)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gamerke
2013.04.23. 20:46
Az alma luxustermék.
Mivel csak viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak, így szerintem sokkal érzékenyebb az emberek kiadás csökkentéseire. Azt se feledjük hogy pl. bármennyire is jó egy iMac ( én minden nap azon dolgozok és szeretem )az új változatok bő 15%-al drágábbak lettek az előző verziókhoz képest. Ezt még kevesebben lesznek hajlandóak megfizetni.
Ez csak az én véleményem persze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. AxoPy
2013.04.23. 21:03
Azért tisztázzuk hogy az Apple termékei még mindig csak európa keleti régiójában számítanak luxusterméknek, ahol alacsony az átlag-, valamint a minimálbér. Németországban, Ausztriában, vagy éppen Angliában az iPhone egy átlagárú telefon például. Igaz ez az ipodokra és ipadekre is. Nyilván a mac az más kategória, az a gazdagabb országokban is picit borsos árú, mondjuk ez leginkább a macbook prokra, és a 27colos imacekre értendő valamint a mac prora. Azok valóban egy felsőbb árkategória, mint az azonos teljesítményű hasonló egybegépek, laptopok. Ha csődbe is megy az apple, az legalább 10-20 év múlva fog bekövetkezni szóval ettől am nem kell tartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. maxpapa AxoPy
2013.04.23. 22:14
Angliában is vannak szegények, csak ott szélesebb a középréteg.

Bár engem ez nem érint ,mivel nem vásárlok Apple termékeket. És nem azért mert nem tartom minőségnek,csak számomra kicsit túlárazottak a termékeik.


Jól eltértünk a témától.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nancsi
2013.04.23. 22:14
@józsef m.: A tőzsde a pókerhez hasonló szerencsejáték: legalább 50%, ha nem több blöff. Az alma ára túl volt fújva és most pukkant a lufi. Ha egy cég részvényének az ára az az 200 x éves átlagos osztalék, akkor ott nem kell csodálkozni az esésen.

@gamerke: "Az alma luxustermék."
Nem. Az alma prémium termék. A luxustermék a Vertu. A BMW prémium autó. A luxusautó a Rolls Royce.

@AxoPy: Az iPhone sehol se "átlagárú telefon", mert mindenhol az a legdrágább, a Vertut leszámítva. Ami meg a legdrágább az nem lehet "átlagárú". Az teljesen más kérdés hogy van ahol megfizethető a legmagasabb árú telefon is az átlagpolgár számára, meg van ahol nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. alfoldi
2013.04.24. 01:48
Hagyjuk az applét megérdemlik a sorsukat, gátlástalan haramia cég, s erre már mások rájöttek ezek szerint, az viszont örvendetes hogy az AMD kezdi összekapni magát, én szurkolok nekik, nagyon jó kis ár érték arányú termékeik vannak, s remélem maradnak ezen az úton mert a kispénzű embereknek nagyon jó alternatíva az AMD, minőség kedvező áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm alfol...
2013.04.24. 06:07
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. I.Jozsef83
2013.04.24. 12:30
No még egy , mert IGEN

+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror
2013.04.24. 12:36
+1, ha ezen az úton maradnak, már jövőre csődbe mennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!