iPon Hírek

Újabb M.2-es SSD kártyákkal bővült az ADATA kínálata

Dátum | 2017. 04. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ADATA egy új M.2-es SSD sorozatot mutatott be, amelynek tagjai az SX8000-es modellek alá érkeznek, így költséghatékony, de jó teljesítményt biztosító meghajtókra számíthatunk. Az SX7000-esek 22 milliméter széles és 80 milliméter hosszú SSD kártyák formájában érkeznek, amelyek M.2-es slotba illeszkednek, csatolófelületként pedig PCI Express 3.0 x4-es megoldást használnak, amihez NVMe 1.2 támogatás is jár.
Míg az SX8000-esek 3D MLC alapokra támaszkodtak, addig az SX7000-esek már 3D TLC NAND Flash memóriachipeket használnak, SMI gyártmányú vezérlővel. Az újdonságok a DRAM alapú gyorsítótár mellett némi SLC módban működő NAND Flash gyorsítótárat is munkára foghatnak, így sebesség terén – a 128 GB-os modellt leszámítva – sokkal többet adnak, mint egy klasszikus SATA 6 Gbps-os SSD meghajtó. Folyamatos olvasási tempó terén 1800 MB/s-os, folyamatos írási sebesség terén pedig 850 MB/s-os szint elérésére van mód. Írási és olvasási képességek terén elmondható, hogy az SX7000-esek a klasszikus SATA alapú SSD meghajtókhoz képest mintegy 40%-kal magasabb I/O teljesítményt nyújtanak. Az adatok integritásáról, illetve a NAND Flash cellák egyenletes használatáról az LDPC ECC és a Data Shaping technológiák gondoskodnak, a megbízható működést pedig jól szemlélteti, hogy a meghibásodások között eltelő átlagos üzemidő értéke kétmillió üzemórára rúg – ez az ADATA szerint mintegy 25%-kal jobb érték, mint amit a tradicionális 2D NAND alapú meghajtóknál megszokhattunk. Az új SSD kártyák ismert tulajdonságait az alábbi táblázat foglalja össze:
Az ADATA szerint az SX7000-es modellek kedvezőbb áruknak és helytakarékos kivitelüknek köszönhetően népszerűek lehetnek mindazon felhasználók körében, akik éppen a HDD lecserélésén gondolkodnak, ehhez pedig költséghatékony, kellően gyors megoldást keresnek. Az M.2-es formátum miatt az új SSD-k észrevétlenül megbújnak az adott rendszerben, noteszgépek esetében pedig alacsony fogyasztásukkal járulnak hozzá az akkumulátoros üzemidő növeléséhez. Persze ezek a pozitívumok sok-sok egyéb M.2-es SSD-re is igazak – de ezt csak halkan jegyezzük meg. Az öt év jótállással rendelkező SX7000-es SSD kártyák rövidesen elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os modellek pontosan mennyibe kerülnek majd. Érdekesség, hogy a gyártó hivatalos dokumentációja egy 1 TB-os modellről is említést tesz, ennek pontos technikai paraméterei azonban egyelőre nem ismertek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Boostocska
2017.04.08. 20:05
Hogy-hogy üresjáratban többet fogyaszt, mint aktív módban? Mintha fel lenne cserélve a kettő adat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706... Boost...
2017.04.10. 18:06
● "Power Consumption: 0.33W Active (Typical), 0.14W Slumber (Typical) (*measured by power meter) " -valahol igazad lehet..

De én még mindig félek a TLC-től, azok olyanok, mint a szőkék: -félelmetesek. MLC lényéből adódóan megbízhatóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!