iPon Hírek

Újabb MeeGo-s Nokiák érkezhetnek?

Dátum | 2012. 04. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Érdekes hírek bukkantak fel az elmúlt napok során. Egyes pletykák szerint a Nokia újabb olyan okostelefonokon dolgozik, melyen a MeeGo/Harmattan operációs rendszer teljesíthet majd szolgálatot. Sajnos pontos adatok konkrét termékekről egyelőre nincsenek.

mégsem marad magára az N9?
A hír elindítója, egy szinte biztosnak mondható, bennfentes forrásra hivatkozik. A Netbooknews.com internetes hírportál elmondása szerint, egy, a Nokia "Next Billion" nevű fejlesztői csoportjában dolgozó mérnöktől származnak az információk. Ennek a projektnek pedig az a célja, hogy a széles tömegek számára elérhető, olcsó alternatívát dolgozzanak ki. Így adja magát, hogy a következő MeeGo-s modellek az alacsonyabb árszegmenst vehetik majd célba. Ez a jelenlegi egyetlen ilyen operációs rendszerrel felvértezett eszközről, az N9-ről aligha mondható el, vagyis merőben más megoldásra lehet számítani. Egyelőre messzemenő találgatásba felesleges belemenni, mindenképpen érdemes megvárni, hogy a finnek mit reagálnak a kiszivárgott információra.

Érdemes megemlíteni, hogy a Nokia korábban már bejelentett egy olyan tervezett rendszert, mely a Symbian S40 helyét venné át. Ez a Meltemi néven elhíresült fejlesztés is a MeeGo-hoz hasonló Linux alapokat kaphat. Ezért nem zárható ki, hogy ez az operációs rendszer hallatott magáról tavaly október után most először. Bármelyik operációs rendszerről is legyen szó, úgy tűnik, hogy a Qt platform valamilyen formán (Qt, vagy Qt Quick) továbböröklődik. Ez pedig mindenképpen jó hír a fejlesztők, és a felhasználók számára is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. recon666
2012.04.02. 22:04
Jó lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2012.04.02. 22:41
A jelenlegi csúcskategóriás okostelefonok és táblagépek ugyan energiatakarékos chipeket tartalmaznak, azonban a készülékek többségébe nem építenek be ventilátorokat. A felsőkategóriás okostelefonok burkolata 35-40 Celsius-fokos, míg a tábla PC-nél ez az érték általában 45 Celsius-fok. A laptopok esetében viszont már 60 Celsius-fokot mértek, igaz, ekkor a hordozható számítógépet teljesen leterhelték és az összes energiatakarékos funkciót kikapcsolták.

[LINK]

A kérdés azután került előtérbe, hogy egy héttel ezelőtt kiderült: túlmelegszik az új iPad. Ez a jelenség általában akkor következik be, ha a terméket közvetlen napfénynek teszik ki. Amint ez bekövetkezik, a táblagép hajlamos lekapcsolni magát és közben megjelenít egy üzenetet, miszerint az eszköznek le kell hűtenie magát. A Tweakers.net holland IT-portál szerkesztői az iPad 2 esetében 28,3, míg az új iPad esetében 33,6 Celsius-fokot mértek. A Consumer Reports nevű amerikai tesztmagazin munkatársai ugyanakkor az új iPad esetében 46,7 Celsius-fokos értéket mutattak ki.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LechooEdy
2012.04.02. 23:05
Volt szerencsém kipróbálni egy N9-et és ez az oprendszer hihetetlen jó, nem szeretem az érintőképernyőt, de itt tényleg jól megoldották az oldalra csúsztatással a kezelést. Nagyon jó lenne valami olcsóbb megoldással elő drukkolnia a Nokianak. Meg a fémházhoz is visszatérhetnének, mint anno az N8 volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2012.04.03. 08:48
Ez nem tegnapi hír? Csak mert Nokia ezzel megint ellentmond önmagának, ez Április 1-ei hírnek tűnik nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2012.04.03. 15:12
DiEGO:

És ez hogy kapcsolódik ide?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. blackknigh...
2012.04.09. 14:10
Azért egy kicsit túlzás h egyedül marad az N9 ugyanis ( igaz " távoli rokonként " ) de megemlítendő az N900 is, mely szintén linux alapú firmware-t használ(t). Mely teszem hozzá kiváló mind stabilitásban, sokoldalúságban meg egyszerűen verhetetlen mind a mai napig. Én speciel nagyon örültem volna ha a Nokia úgy ahogy van kukázza a Symbian-t, és inkább az akkor még Maemo-t fejleszti tovább. Na de nem így lett sebaj! Majd most!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!