iPon Hírek

Újabb nagy csapás a spammerekre

Dátum | 2008. 11. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A kaliforniai San Jose egyik iroda-toronyépületében tevékenykedett a McColo webhosting-cég, amelynek a szerverei mintegy mellékesen a világ spam-forgalmának egy igen jelentős részét is bonyolították.

Nemrégiben azonban a szerepük alapos nyomozást követően lelepleződött, így nyomban le is csapták a szervereiket. Az eredmény? Világszerte több spamforgalom-figyelő is jelentette, hogy a kéretlen levélszemét áradata abban a pillanatban visszaesett mintegy 66-75%-al.


A képen látható grafikon egy német hosting-kezelőtől származik, amelyen valóban igen szemléletesen látható a spamtömeg csökkenése a McColo szervereinek lekapcsolását követően. Ami valóban nagyon jó és örvendetes esemény - a kérdés csak az, hogy az eredmény vajon mennyire lesz tartós?

Elvégre volt már korábban is egy hasonló nagy rajtaütés, amikor a szintén kaliforniai illetőségű "Atrivo" hálózatot vonták ki a forgalomból - ám akkor a spammereknek mindössze néhány napjába telt, hogy újraszerveződjenek és egy másik hálózatról újra megindítsák a tevékenységüket. Csak remélhetjük, hogy ez a mostani akció talán hathatósabb lesz.

Annál is inkább, mert a spam-áradat csökkenése többet jelent a nyilvánvalónál: nem csak hogy kevésebb szemét árasztja el az ember postafiókját, de világszerte csökken a mailszerverek terhelése is, ami nem elhanyagolható energiamegtakarítást is eredményez. Reméljük hát a legjobbakat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.11.14. 15:27
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.11.15. 12:58
sok kicsi sokra +y
v1ük úgy, h ez a netes reklám 1 fajtája - lehet pénzt is keresni vele - na az ilyenek ide ne írjanak, kössz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!