iPon Hírek

Újabb nagyszabású bemutatóra készül a Samsung

Dátum | 2014. 04. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsungnál a mérnököknek nem sok ideje van a pihenésre, a vállalat ugyanis szüntelenül valamilyen új terméken dolgozik. Ezúttal egyelőre semmi biztosan nem tudunk arról, hogy mégis mi készül a dél-koreai boszorkánykonyhában, ám amikor egy nagyszabású rendezvényt jelentenek be a cégnél, akkor biztosan megéri majd odafigyelni. Az illetékes szaklapok számára kiküldött és a Twitteren is közzétett meghívó általában egy kicsit árulkodó szokott lenni, de ezúttal nem nagyon kaptunk fogódzkodókat. Mindössze abból a kifejezésből lehet némi következtetést levonni, mely az invitáló képre került. „Kapture the Moment” – olvasható a szóban forgó meghívón. A Samsungnál ebből fakadóan valószínűleg valamilyen képalkotó megoldásról ránthatják le rövidesen a leplet.
A bemutató kapcsán azonnal feltűnhet egy érdekesség, ugyanis a gyártó általában vagy az Egyesül Államokban vagy valahol Európában szokta tartani a rendezvényeit, ám ezúttal Ázsiába várják az érdeklődő közönséget. Az eseményre április 29-én Szingapúrban, a Red Dot Design múzeumban fognak sort keríteni, ha minden a terv szerint alakul. A kapukat ottani idő szerint délelőtt 10.30-kor nyitják, és 11 órakor fognak kezdeni, ami átszámítva Magyarországon hajnali 4 órát jelent. Az ázsiai, független városállam fejlődése az elmúlt évek során elképesztő lendületet vett minden téren, kicsit hasonló az összkép, mint az arab területeken, és emlékezzünk csak vissza, a Nokia éppen Dubajt szemelte ki korábban, a Lumia 1520 és a 2520 érkezésekor. Innen nézve valamelyest érhető a helyválasztás, bár ettől függetlenül furcsa döntés ez a Samsung részéről. Elöljáróban az kijelenthető, hogy a távoli helyszín miatt minden eddiginél komolyabb szerephez fog jutni az online stream – várhatóan a YouTube-on lesz követhető a rendezvény. Az eddigi találgatások alapján egyébként a legnagyobb esély a Galaxy S5 Zoom bemutatásra van, ami vélhetően még kompaktabb testet öltött, mint az elődjének tekinthető S4 Zoom, és képminőség tekintetében is magasabbra teheti a lécet. A pletykákban "K Zoom" néven felbukkant készülék állítólag egy nagyméretű, 20,2 megapixeles szenzorral lesz felvértezve, ami egy tízszeres optikai zoomolást lehetővé tevő lencserendszer mögé került. Az eszközt egy Exynos 5 Hexa (5260) chip hajthatja meg, mely 2 GB-nyi rendszermemória társaságát élvezheti. Az előlapját, illetve ebben az esetben inkább hátlapját pedig egy 4,8 hüvelykes 720p-s felbontású, Super AMOLED kijelző töltheti ki, amin az Android 4.4.2 Kit Kat operációs rendszer rajzolódik ki a bekapcsolást követően. A K Zoom jelzés is erősíti ennek a bemutatásának a lehetőségét, ugyanis ez magyarázná a "Kapture" írásmódját és az eltérő árnyalattal kiemelt K-t.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. ByrDer
2014.04.15. 16:35
Kiadják a Mortal Kombatot samsung telefonokra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani ByrDe...
2014.04.15. 17:12
Kiküszöbölik a kárókatonák károkozására és költözésére kialakított követő app hibáit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. balazs630
2014.04.15. 19:00
Szerintem valami 4K, azért is Kapture
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2014.04.15. 19:19
Szerintem meg Kashcow ... szeretem a termékválasztékot (pontosabban a nagy termékválasztékkal járó választási lehetőséget), de amit a Samsung csinál az már sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vorosokt
2014.04.15. 20:52
én is a 4K hoz kapcsolódó dolgot tartok elképzelhetőnek talán 4K-s megjelenítők TV, Monitor, telefon kijelző ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. I.Jozsef83
2014.04.16. 07:30
Közben :

Az SSD piacra is beszáll az AMD

A kiszivárgott információk alapján az AMD-nél egy külön csoport foglalkozik a készülékek technikai specifikációinak kidolgozásával és azzal, hogy az új termékcsaládot beleillessze a konszern jelenlegi portfoliójába. A Toshiba várhatóan az általa kifejlesztett 19 nanométeres gyártási eljárással készülő NAND-chipeket és az OCZ egyik (Barefoot-)vezérlőjét használja majd fel. Miután a japán társaság tavaly decemberben felvásárolta az OCZ-t, ezért gyakorlatilag minden egy ilyen projekthez szükséges alkatrésszel és technológiával rendelkezik már. Az AMD-nek nem célja kiemelkedő piaci részesedés vagy jelentős nyereség elérése, sokkal inkább az, hogy az SSD-it összekapcsolhassa a többi termékével, a grafikus kártyáival, memóriáival és processzoraival. Így ugyanis az eddiginél sokkal kedvezőbb helyzetbe kerülhetne az OEM-partnereivel folytatott tárgyalásokon, hiszen egy komplett ajánlattal keresheti meg őket. A tervek szerint két modell lesz kapható, egy 120GB és egy 240GB-os típus. Évekkel ezelőtt AMD grafikus kártyák és memóriák piacra dobásának hírét szkeptikusan fogadta a szakma, most viszont már nem igazán van nyoma a kétkedéseknek.
A hírnek a Samsung nyilvánvalóan nem örül, a dél-koreai társaság illetékese úgy vélte, hogy nem éri meg árharcot folytatni más gyártókkal. Sun Spornraft, a Samsung menedzsere közölte: osztja azt az álláspontot, hogy az SSD-meghajtók a közeljövőben még olcsóbbak lesznek. Hozzátette, hogy új technológiák is segíthetnek majd abban, hogy az embereknek még nagyobb tárolókapacitást kaphassanak a pénzükért, azt viszont nem részletezte, hogy melyek lehetnek ezek a technológiák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LGx
2014.04.16. 08:35
Kapture, K Zoom, elég egyértelmű: 4K felvétel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY I.Joz...
2014.04.16. 20:13
Miért kell szétoffolni a hírt olyannal dologgal ami a közelében sincs?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. marlboro
2014.04.17. 11:14
Kit érdekel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!