iPon Hírek

Újabb netes rekordüzlet

Dátum | 2007. 09. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Egy élelmes felhasználó az eBay helyett ezúttal a World of Warcraft virtuális világán ütött nyélbe egy hatalmas üzletet, valódi valutában: egész pontosan 14.000 valós dollárért adta el a játékban vitt virtuális karakterét egy másik játékosnak.

A karakter egy 70. szintű, a Zeuzo nevet viselő éjelf kalandor volt, és az őrülten magas árát annak köszönhette, hogy a birtokában volt egy, a játékban rendkívüli ritkaságnak számító ereklye is ("Azzinoth ikerkardjai"), amellyel a több, mint 9 millió aktív játékos közül alig néhányan rendelkeznek csak. Ehhez úgy jutott hozzá, hogy az eredeti tulajdonosa sikeresen teljesítette vele jópárat a játék legújabb bővítésének utolsó szakaszai közül - amelyeket a játék jelen állapotában a legnehezebb részeknek tartanak.

A játék üzemeltetője, a Blizzard Entertainment azonban egyáltalán nem nézte ezt jó szemmel, mivel a játék felhasználási feltételei tiltják a virtuális tulajdonok adásvételét, így azonnal rávetették magukat a forró nyomra: egyetlen hónap leforgása alatt hozzávetőlegesen 100.000 felhasználói fiókot töröltek a játékból és kiadtak egy közleményt is, miszerint ezt annak érdekében tették, hogy a továbbiakban is biztosíthassák minden játékos számára a fair és szórakoztató játékélményt. A helyzet legfőbb pikantériája pedig az, hogy Zeuzo-t is törölték a játékból nem egészen öt nap alatt, így a vásárló lényegében kidobott az ablakon 14.000 dollárt.

Egyes feltevések szerint a virtuális kereskedelem globális szinten nagyjából 300-400 millió dollár értékre rúg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.26. 17:50
Egy élelmes felhasználó az eBay helyett ezúttal a World of Warcraft virtuális világán ütött nyélbe egy hatalmas üzletet, valódi valutában: egész pontosan 14.000 valós dollárért adta ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!