iPon Hírek

Újabb okostelefonnal bővült az Oppo kínálata

Dátum | 2015. 11. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo legfrissebb üdvöskéjét jó ideje talonban tartja a vállalat, ugyanis már szeptemberben átesett a TENAA vizsgálatain, és természetesen zöld utat kapott. Az A33 közeli rokonságot ápol a nyár közepén elrajtolt Mirror 5s okostelefonnal, azonban néhány ponton elmarad tőle, szóval a mostani alanyunk a tükrös hátlapú társa alá lesz pozicionálva.
Az újdonság egy 5 colos megjelenítővel lett felvértezve, melyhez ezúttal csak 960 x 540 pixeles felbontás társult, tehát 220 PPI-t produkál. Sajnos így szemmel láthatóak lesznek a képpontok, ami szerencsére már nem túl gyakori jelenség abban az ársávban, ahol az A33 próbálna érvényesülni. A panel IPS technológiás, tehát egyéb tekintetben valószínűleg nem lesz gond vele. Az előlapi gombok nem virtuálisak, hanem mind a három katonásan sorakozik az A33 megjelenítője alatt. A videócsevegésekért felelős kamera a kijelző fölé került; egy 5 MPixeles megoldást kapott az okostelefon, tehát a tervezők arra is figyeltek, hogy a szelfik készítésekor is lehessen rá számítani. A főkamera pedig már 8 megapixeles felvételek megörökítésére alkalmas, videózásnál pedig Full HD támogatásról lehet beszélni. Rosszabb fényviszonyok mellett sem hagyja cserben a tulajdonosát az A33, ilyenkor jön jól a LED-es villanó. A bekapcsolást követően az Oppo jól bevált felhasználói felülete, a Color OS köszönti a felhasználókat. A fejlesztők itt már a legfrissebb, 2.1-es kiadást vették használatba, ami az Android 5.1-re alapoz. A Lollipop sok plusz dolgot fog tartogatni az Oppo szakembereinek köszönhetően.
A gyártó a Qualcomm Snapdragon 410 besorolású MSM8916 lapkával látta el az Oppo A33-at. Ez a lapka már nagyon sokszor bizonyított, és valószínűleg itt sem fog csalódást okozni a vásárlók számára. A programok simán futnak majd, és a rendszer is gördülékeny lesz, legfeljebb a komolyabb applikációk foghatnak ki rajta. A szóban forgó központi chip egyébként egy Adreno 306 integrált grafikus feldolgozó egységet, valamint négy 1,2 GHz-es frekvenciára járatott Cortex-A53 magot vonultat fel. Az A33 rendszermemóriája 2 GB-os, ezáltal több alkalmazás is gondtalanul elfuthat egymás mellett a háttérben, mielőtt bármelyik applikációt is be kellene zárnia az Androidnak. A masina háttértára bővíthető, egyébként pedig 16 GB-os tárkapacitással szolgál. Az okostelefon kapcsolati képességeinek lajstromán a legfontosabb a 4G LTE modem megléte, ez a hálózati egység 150 és 50 Mbps-os tempót tud diktálni megfelelő infrastruktúra esetén. Nincs persze híján a 802.11 a/b/g/n Wi-Fi-nek, a Bluetooth 4.0 modulnak és az A-GPS vevőnek sem, különlegességekről azonban nem áll módunkban beszámolni. A SIM slotok száma kettő.
Az újdonság le sem tagadhatná a származását, az Oppo készülékekre jellemző vonalvezetésű az A33 háza. Az okostelefont 142,7 x 71,7 x 7,55 milliméteres vonalak határolják, tehát a felületét tekintve a legkevésbé sem kompakt, de legalább vékony. A szerkezet 146 grammot nyom. Az akkumulátor szerepkörében egy 2400 mAh-s egység tette tiszteletét, ami ugyan nem túl szűkös, de a hasonló méretű készülékek körében az átlagosnál valamelyest soványabb. Egyedül az mentheti meg az üzemidőt, hogy a központi chip energiahatékonyságára nem lehet panasz, és az alacsony, qHD felbontás nem is jelent komoly terhelést a vas számára. Túl nagy választási lehetőség nincs a különböző színek között, feketében vagy fehérben lehet lecsapni az okostelefonra. Az Oppo A33 összességében eléggé kiegyensúlyozatlan képességeket vonultat fel. A telefon beltartalma egészen rendben van, viszont a megjelenítő és az akkumulátor esetében már annyira nem biztató a helyzet, és mindehhez cseppet sem barátságos ár tárul. A vállalat pillanatnyilag kb. 235 dollárnak megfelelő összeget kér a készülékért, ami egyelőre csak Kínában kapható, de előreláthatólag más régiókban is számolni lehet az érkezésével.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Cynaris
2015.11.27. 13:44
235 dollár? Ezért? LOL

Redmi Note 2 jót röhög.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SgScorpion
2015.11.27. 16:06
5"-on 540p... majd számolgatom a pixeleket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LGx
2015.11.27. 17:46
oneplus x - $240
ez eléggé okafogyott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!