iPon Hírek

Újabb pofás nettop a Zotac műhelyéből

Dátum | 2010. 10. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zotac bemutatta legfrissebb nettopját, amely ZBox HD-ID40-es típusjelzéssel rendelkezik és kétféle változatban kerül majd a boltok polcaira. A gépből készül egy komplett konfiguráció, amely memóriát és merevlemezt is tartalmaz, de a gyártó emellett egy barebone egységet is piacra dob, amelybe már magunk válogathatunk DDR2-800 MHz-es So-DIMM memóriát (maximum 2 modult) és  2,5 hüvelykes formátumú SATA merevlemezt, vagy akár SSD meghajtót is.


Az elegáns kis nettop belsejében az Nvidia következő generációs ION platformja teljesít szolgálatot, azaz a videó vezérlő szerepét egy GT218-as GPU tölti be a maga 16 CUDA magjával és 512 MB-nyi fedélzeti memóriájával. Processzorból egy kétmagos, 1,8 GHz-es órajelen ketyegő Intel Atom D525-ös egység került a gépházba. A ZBox HD-ID40 modell memória modulok  és merevlemez nélkül kerül forgalomba, ám a ZBox HD-ID40 Plus esetében rendelkezésre áll majd 2 GB-nyi DDR2-800 MHz-es So-DIMM memória és egy 250 GB-os 2,5 hüvelykes SATA merevlemez is. A termék Gigabites Ethernet porttal, 802.11 n WiFi adapterrel, egy hat az egyben kártyaolvasóval, valamint DVI és HDMI videó kimenettel is fel van szerelve, sőt, még egy eSATA/USB 2.0 kombó portot és hat darab USB 2.0-s csatlakozót is tartalmaz. A friss jövevény S/PDIF és analóg audió kimenetekkel egyaránt rendelkezik.


A Zotac új HTPC konfigurációja várhatóan hamarosan feltűnhet az üzletek polcain, viszont azt egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy mennyibe kerül majd a komplett, illetve a barebone változat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. noss
2010.10.23. 19:19
egyedüli problémája: a zajos/elzajosodó csúnya ventillátor...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Chaby78
2010.10.26. 13:29
Én már régóta szemezgetek ilyen kisgéppel.Aki nem játszik a gépen és ,csak netezésre kell,esetleg torrentezésre is alkalmas és nem útólsó sorban igen kicsi a fogyasztása)))))Csak az ára lesz kicsit sok szerintem közel lesz a 80-90 ezer ft-hoz(((
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!