iPon Hírek

Újabb pofás számítógépház veszi célba a játékosokat

Dátum | 2014. 10. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Aerocool műhelyében alaposan felpörögtek az események, ugyanis nem sokkal azután, hogy elkészült az XPredator Cube számítógépház, amelynek érkezéséről korábbi hírünkben már beszámoltunk, a Strike-X Cube modell is legördült a futószalagról, méghozzá háromféle kivitelben. A Strike-X családot erősítő, főként a játékosokat megcélzó újdonság koncepcióját tekintve hasonlít az XPredator Cube-ra, de dizájn tekintetében alaposan különbözik tőle. Az extrém formavilággal ellátott újdonság több helyen is tartalmazza az "X" motívumot, így ha nem tudnánk a nevét, akkor sem lenne nehéz kitalálni, melyik családba tartozik.
Strike-X Cube Black
A 435 x 412 x 285 milliméteres mérettel rendelkező kuckó fekete, fehér és piros kivitelben kerül a boltok polcaira, belsejében pedig microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap foglalhat helyet. Az alaplaptálca könnyedén kivehető a házból a szerelési munkálatok könnyebb és kényelmesebb elvégzéséhez. Az oldallapi ablakkal is ellátott termék belsejében egy HDD és egy ODD rack várja az adattárolókat: előbbiben három darab 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtó, utóbbiban pedig egy 5,25 hüvelykes optikai meghajtó, valamint két darab 2,5 hüvelykes adattároló számára van hely. A bővítőhelyek gumis rezgéscsillapítót kaptak.
Processzorhűtőből maximum 187 milliméter magas példányt alkalmazhatunk, a videokártyák pedig 320 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, de ha az előlapi ventilátort kiszereljük, már 345 milliméternyi hely áll rendelkezésre. A tápegység ezúttal is a ház alján, hátul lapul, alatta pedig mágnesesen rögzített szűrővel ellátott szellőzőt alakítottak ki.
Strike-X Cube Red
A rendszer szellőzéséről alap esetben két ventilátor gondoskodik: az előlap mögött egy 200 milliméteres átmérőjű példány (800 RPM, 53,4 CFM, 26,5 dB(A)), a hátlapon pedig egy 140 milliméteres átmérőjű légkeverő (1200 RPM, 59,48 CFM, 27,6 dB(A)) található. Igény esetén akár további ventilátorok is beszerelhetőek, így a szellőzés hatásfoka javítható. Aki folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, két darab 240 vagy 280 milliméteres hőleadó radiátor számára találhat helyet a házban. A hátlapon a szokásos gumírozott furatok is megtalálhatóak a folyadékhűtő rendszer csöveinek kivezetéséhez. Az új számítógépház 0,7 milliméter vastag acélból készített vázra támaszkodik, amit az Aerocool egyedi technológiájával is megerősítettek. Az előlapon egy 15 wattos teljesítményt kínáló fordulatszám-szabályzó található, méghozzá két USB 3.0-s port, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet társaságában.
Strike-X Cube White
A ház belsejében megoldott a kábelek esztétikus és hatékony elvezetése, a könnyebb hordozhatóságról pedig a ház tetején kialakított fogantyúk gondoskodnak, így LAN Partyra is magunkkal cipelhetjük a terméket. Az Aerocool Strike-X Cube rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 120,9 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Kerty
2014.10.08. 20:48
Nem tudom... az előzőről is az volt a véleményem hogy túl nagy. Ha kompakt rendszert akarok építeni akkor nyilván nem fogok olyan házat venni, ami indokolatlanul nagy. Értem én hogy m-atx is egyben, de ezt én így is kapufának érzem. A fractal node 304-hez meg a CM 1xx-hez hasonló felépítés sokkal célszerűbb. Olyan kialakítással jönne egy ház amire azt mondom hogy tökélly, még meg is venném olyan árba mint amennyiért ezeket adják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Joke77
2014.10.08. 21:01
Na tessék itt egy hörcsög ketrec
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Kerty
2014.10.08. 21:02
m-ITX háznak valóban nagy, de m-ATX-nek semmivel sem nagyobb a kelleténél. Maximálisan ki van használva a térfogat, és akárhogy rendezgetnéd, nem tudnád kisebb házban megoldani a 3 merevlemezt, 2 SSD-t, teljes magasságú processzorhűtőt és/vagy egy 280mm-es radiátort.

Maximum annyival lehetne kicsit rövidebb a ház, hogy ne lehessen radiátort rakni az elejébe, és a ventilátor is mehetne az előlap és a lemez közé, de akkor már a tetejébe is csak egyetlen 140mm-es ventilátor férne, amit mondjuk már részben takarna egy DVD meghajtó (mert ugye az olyan vásárlókkal is számolni kell, akik azt raknának bele).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.10.08. 21:49
Végülis igazad van. De az odd szerintem jó nagy cockblock. A ház szélességéből adódóan elférne még 1 tartó ott fent. Persze nem odd-nek, hanem 3,5ösnek, sőt ahogy más gyártóknál szokott lenni alulról még1et fel lehetne rá fogatni. az már +2 hely + 1 az odd alatt. De ha csak +1 helyet ezzel nyernének már lenne lehetőség a tápot fekvő helyzetben berakni és már azzal is csökkenne a ház magassága...

szerk: vagy csak az odd alá egyet az oldallapra rögzíteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. XuChi
2014.10.08. 21:49
Ezek egyre rondábbak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Snowman
2014.10.08. 21:55
Soha többet Aerocool házat volt egy siralmas a minősége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2014.10.08. 22:03
Az a 120 dodo nagyon huzos ezert az izeert.
Annyiert egy slim ODD es egy PSU is lehetne benne.
Ezek a probalkozasok egyre viccesebbek,mintha egymast kopiznak a gyartok,csak mindegyik dob meg ra egy kis extra muanyagot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cappy
2014.10.08. 23:13
Dzsízösz, csak szerintem egyre rondábbak ezek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2014.10.08. 23:48
Mikor jelenik már meg egy nem htpchez való totál fekvő ház.. nem ilyen sehova sem berakható kocka...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2014.10.09. 08:09
Kíváncsi lennék hogy térfogatra ez mennyivel kisebb egy normál ATX házhoz viszonyítva, mert nagyon az a gyanúm hogy nem sokkal. Az egy dolog hogy kisebbnek tűnik a sima ATX-hez képest de sokkalta is szélesebb! Elég minimális vásárlói réteget céloz meg, mert szerintem a gamer réteg marad úgyis az ATX-nél, a kazuárok meg szintén, mivel egy ilyen nem fér be a számítógép asztalba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Supra
2014.10.09. 09:18
Hát, a szépség relatív, de így 20 év után végre kezdenek rájönni, máshogy is el lehet rendezni a PC házak belsejét...

Hogy a kocka jó vagy nem, azt a bútor dönti el - de az elrendezése hűtés szempontjából 5-ös! A csillagot meg megszavazom az óriási ventillátorért!

Drágának drága, de tele van a piac drága és sz@r, használhatatlan vackokkal. Ez legalább csak drága...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!