iPon Hírek

Újabb problémák sújtják a HTC-t

Dátum | 2013. 01. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok piacán a kereslet folyamatosan nő, és az eladások növekedésének sok esetben már a gyártás szab határt. Ez történik jelenleg a HTC-nél is. A Digitimes legfrissebb értesülései szerint ugyanis a gyártó kulcsfontosságú termékei, a HTC 8X és a J Butterfly (DNA) egyaránt alkatrészek szűkében van.

A vállalati források alapján az androidos csúcsragadozó után sokan érdeklődnek; Ázsiában ez az egyik legkeresettebb masina, és a Windows Phone 8-at futtató 8X esetében még ennél is jobbak az eladási mutatók. Valószínűleg ezeknek köszönhető az is, hogy valamelyest jobbak lettek a havi bevételek novemberben. Sajnos egyelőre pontos számadatokat nem kaptunk egyik modell esetében sem, így az nem ismert, hogy eddig mennyi 8X és Butterfly talált új gazdára.
 
 
A Digitimes forrása szerint a HTC folyamatosan az alkotóelemek hiányával küzd, ez pedig rányomhatja a pecsétet a készülékek megítélésére. A HTC J Butterfly-ból például jelenleg hiány van Japánban és Taiwanon is. A HTC persze mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a készleteket, hogy teljesíteni tudják az összes rendelést, ám azt nem tudni, hogy milyen sikerrel teszik ezt.

A HTC azonban nincs egyedül ilyen téren. Érdemes kiemelni a Google Nexus 4-et, ahol ezek a gondok hatványozottan vannak jelen. Összesen 400 ezer fogyott az új Nexus mobilból, de az LG raktárai folyamatosan üresen állnak, a Play Store rendszerében pedig szinte állandóan "elfogyott" felirat fogadja az érdeklődőket. Ennek köszönhető az is, hogy hazánkba február előtt nem valószínű, hogy eljut a legjobb ár-érték arányú telefon.

A fennakadások ellenére a CES alatt a HTC újabb izmos konstrukciót leplezhet le, amelyet M7 néven ismertünk meg a kiszivárgott információkból.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!