iPon Hírek

Újabb profi videokártya: ATI FirePro RG220

Dátum | 2010. 05. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD FirePro sorozatában számos professzionális felhasználásra szánt videokártya van jelen, amelyek főként CAD alkalmazásokhoz, különböző videó szerkesztő és digitális tartalomkészítő alkalmazásokhoz, valamint a pénzügyi szektor és a piaci elemzők számára lettek kifejlesztve. A FirePro sorozat ma egy új taggal, az ATI FirePro RG220-as modellel bővült, amely egy speciális megoldásnak tekinthető.

A videokártya PC-over-IP protokolon, azaz hálózaton keresztül biztosít távoli elérést a felhasználók számára az adatközpontokhoz, illetve szerverekhez, így a nagy helyigényű asztali konfigurációk helyett elegendő egy ún. vékony kliens használata, ugyanis az érdemi munkát maga a szerver végzi el, a vékony kliensen csak a folyamatok, illetve feladatok irányítása szükséges, így egy-egy ilyen szerkezet csak az alkalmazás szerver által küldött adatok megjelenítését végzi.

Az újdonság 35W-os TDP mellett üzemel, azaz a rendszermérnökök nem csak szolgáltatásainak, hanem fogyasztásának köszönhetően is igen költséghatékony rendszert állíthatnak össze a videokártya alkalmazásával. A termék 512 MB-nyi fedélzeti memóriával bír és egyszerre két megjelenítő kezelésére is képes. A szerver által feldolgozott adatok biztonságosan, vállalati tűzfal rendszeren keresztül jutnak el a vékony kliensekhez, illetve a felhasználókhoz, az adatokat a hatékonyság érdekében tömöríti a rendszer.


A FirePro RG220-as videokártyával ellátott adatközpontok, illetve munkaállomások a Parallels Workstation Extreme szoftver segítségével akár több virtuális operációs rendszert is futtathatnak, így a felhasználók különböző, a munkájuk által igényelt rendszerekhez csatlakozhatnak, mindezt úgy, hogy a már megszokott grafikai teljesítményt és felhasználói élményt biztosítja számukra a rendszer.  A videokártyával felszerelt munkaállomás egy DMS-59-es csatlakozóval rendelkezik, amit két DVI kimenetre lehet leosztani, amik maximálisan kettő, egyenként 1920 x 1200 pixeles natív felbontás mellett üzemelő monitor csatlakoztatására alkalmasak (D-sub lehetőség nincs). Kliens oldalon a maximálisan elérhető videó felbontás az adott vékony kliens képességeitől függ. A PCI Express x16-os slotba illeszkedő, passzív hűtéssel ellátott videokártya egyébként DirectX 10.1-es támogatással érkezik, pontos specifikációiról több információ nem áll rendelkezésre.

A termék hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. Az újdonsággal kapcsolatban további információkat az AMD hivatalos weblapján találnak az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Szerzetes
2010.05.04. 15:20
wow ilyen is van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MassKilla
2010.05.04. 16:02
hé mért van LAN csatlakozó egy videókártyán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. psylocke
2010.05.04. 16:10
Azért, hogy elolvasd a cikket is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sycra
2010.05.04. 17:58
psylocke @ Jogos +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dawes88
2010.05.04. 18:08
"egyszerre két megjelenítő kezelésére is képes"

Hogyan hogyha csak egy monitor csatlakozó van rajta?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2010.05.04. 22:08
Ha megnézed azt a csatit rajta, nem az a megszokott, szerintem egy kábellel két felé osztható. Gondolom a két lan miatt nem fért a másik csati...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. David08
2010.05.04. 22:23
"A videokártyával felszerelt munkaállomás egy DMS-59-es csatlakozóval rendelkezik, amit két DVI kimenetre lehet leosztani"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!