iPon Hírek

Újabb R9 285-ös videokártyák bukkantak fel

Dátum | 2014. 09. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Újabb két R9 285-ös Sapphire videokártyáról hullott le a lepel A napokban már érkezett némi információ a Sapphire két új, kifejezetten kompakt videokártyájáról, amelyek között csak és kizárólag órajelek tekintetében van különbség. A jelek szerint a gyártó nem csak ezzel a két kompakt termékkel, hanem normál formátumú, Dual-X hűtéssel ellátott videokártyákkal is készül az R9 285 rajtra, amelyre már csak pár napot kell várni.
A Dual-X hűtéssel ellátott modellek esetében a GPU által termelt hőt vastag hőcsövek vezetik el az alumínium lamellákhoz, amelyek felett két darab légkeverő teljesít szolgálatot. A hűtés alatt a már jól ismert Tonga GPU lapul a maga 1792 stream egységével (legalábbis egy ilyen VGA-n ennyi aktív). A GPU az alapmodellnél 918 MHz-en ketyeg majd, az R9 285 OC azonban már 965 MHz-es GPU órajelet alkalmaz. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória az alapmodell esetében 5,5 GHz-es, az R9 280 OC modellnél pedig 5,6 GHz-es effektív órajelet alkalmaz. Ahogy a Mini-ITX formátumú alaplapokhoz passzoló társaik, úgy a Dual-X modellek is két BIOS-szal érkeznek: egy normállal, illetve egy UEFI támogatást kínálóval, amelyek között kapcsolóval lehet váltani. PowerColor Radeon R9 285 TurboDuo OC A PowerColor a jelek szerint egy egyedi hűtéssel ellátott, tuningolt modell piacra dobására készül. Az újdonság egyedi felépítésű, Gold Power Kit alapú tápáramkört alkalmaz, amely hétfázisú tápellátást kínál, és minőségi komponensekből épül fel.
Az új videokártya GPU-ja megemelt órajelen, egészen pontosan 945 MHz-en ketyeg majd, a 256-bites adatsínen lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig 5,5 GHz-es effektív órajel lesz érvénybe, ami megfelel a referencia értéknek. A Tonga GPU, valamint a 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM hűtéséről a TurboDuo technológiára támaszkodó egyedi hűtés gondoskodik. A speciális ventilátoroknak köszönhetően a rendszer 20%-kal több levegő megmozgatására képes, a GPU által termelt hőt pedig három darab "U" alakú hőcső juttatja el az alumínium lamellákhoz. A hűtőtömb felett két darab 80 milliméteres átmérőjű ventilátor található. A VTX3D R9 285-ös videokártyája is bemutatkozott A gyártó a tuningolt VTX3D R9 285 X-Edition modellel készül az R9 285-ös videokártyák rajtjára. Az új termék Tonga GPU-ja ezúttal 945 MHz-en ketyeg, a 256-bites memória-adatsín végén lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM esetében pedig 5,5 GHz-es effektív órajel van érvényben.
A termék kétslotos, kétventilátoros hűtéssel érkezik, amely két 8 milliméteres, illetve egy 6 milliméteres átmérőjű hőcsővet használ. Az alumínium lamellák felett két darab 80 milliméteres átmérőjű ventilátor található, a GPU felületével pedig egy rézből készített talpazat érintkezik. A Radeon R9 285-ös videokártyák szeptember másodikán (holnap) rajtolnak el, így akkor kiderül, milyen termékeket készítettek még az AMD partnerei.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. atti2010
2014.09.01. 15:08
Lássuk mit tud aztán beújítunk egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2014.09.01. 20:32
Bakker , a PowerColor Radeon R9 285 TurboDuo OC szerintem a legpofásabbra sikerült . De az adottságai is rendben vannak ... hűtésére kiv vagyok mit hoz majd az az új megoldás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!