iPon Hírek

Újabb rekordot döntött a Destiny

Dátum | 2014. 09. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Egyesült Királyságban, a világ egyik legfontosabb játékpiacán is új rekordot döntött a Destiny, mint a legkelendőbb új cím, ami valaha megjelent. Ezzel a Bungie játéka a korábbi címvédőt, a Watch Dogs-ot taszította le a trónról. Ezzel együtt eddig a Destiny a legnagyobb videojáték launch is a szigetországban 2014-ben, ezt a titulust korábban szintén a Watch Dogs, előtte pedig a Titanfall birtokolta - de persze még nincs vége az évnek. Nagyon érdekes a platformok közötti megoszlás is, mely alapján (legalábbis az Egyesült Királyságban) talán kevésbé érvényesül az Activision és a Sony közös marketingje, mint amennyire számítani lehetett. Az eladások 46%-át a PS4 vitte el (ebben benne vannak az új bundle-ök is), 36%-át az Xbox One, 14%-át az Xbox 360, és pusztán 4%-át a PS3. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag tökéletes 50/50% a megoszlás a PlayStation és Xbox platformok között. A dolog feloldása valószínűleg egyszerű: az előző generációban is tapasztalhattuk, hogy az FPS-játékok egyszerűen kelendőbbek Xboxon. A heti brit eladási toplista tehát így néz ki: 1. Destiny 2. The Sims 4 3. Watch Dogs 4. Call of Duty: Ghosts 5. The Last of Us: Remastered 6. Minecraft: Xbox 360 Edition 7. NHL 15 8. Plants Vs Zombies: Garden Warfare 9. Minecraft: PlayStation 3 Edition 10. Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution Büszke korábbi eredményeire a Bungie, de jó volt tovább lépni Az USA Todaynek a Bungie közösségi menedzsere, David “Deej” Dague beszélt arról, milyen érzés volt 10 évnyi Halo után egy új játékba belevágni. "Soha nem fogjuk elfelejteni, milyen sikereket értünk el a Halo-sorozattal. De művészként, alkotóként, és szárnyaló fantáziával megáldott csapatként mindig azon gondolkozunk, hogyan készíthetnénk valami újat, valami mást. Úgyhogy nagyon érdekes és egyben felszabadító érzés volt, hogy egy üres vászonnal indulhattunk, és a nulláról találhattuk ki, milyen történetet szeretnénk elmesélni" - nyilatkozta. Deej elárulta, a Halo-tól való elszakadást egyébként a csapat jelentős része támogatta, így ez nem okozott komoly feszültségeket a stúdión belül. Megtalálták Master Chiefet? Mivel a rajongók is tudják, mennyire büszke a Halo-sorozatra a Bungie, folyamatosan azt keresték, milyen esetleges easter eggeket rejthetett el a stúdió ezzel kapcsolatban. Eddig nem nagyon jártak sikerrel, a legtöbb állítólagos easter eggbe inkább csak a fanok látnak bele valamit. Most azonban a SmokingGhost néven futó felhasználó úgy gondolja, megtalálta Master Chiefet a Destinyben.
Összehasonlításnak pedig itt az igazi Master Chief
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Trevize198...
2014.09.15. 15:00
"Soha nem fogjuk elfelejteni, milyen sikereket értünk el a Halo-sorozattal. De művészként, alkotóként, és szárnyaló fantáziával megáldott csapatként mindig azon gondolkozunk, hogyan készíthetnénk valami újat, valami mást. Úgyhogy nagyon érdekes és egyben felszabadító érzés volt, hogy egy üres vászonnal indulhattunk, és a nulláról találhattuk ki, milyen történetet szeretnénk elmesélni"

És csináltak még egy Halo-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. i2k010 Trevi...
2014.09.15. 15:16
Mert nem értenek máshoz - és/vagy tudják: hogy a fejőstehenet nem szabad parlagon hagyni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BReal
2014.09.15. 18:36
Következő rekord: Legnagyobb aránytalanság a tesztek átlagértékei és a ráfordított költségek között!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.15. 22:32
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. paj01
2014.09.17. 21:32
500 millió!? ebből 450 pizzára meg örömlányokra ment el a fejlesztési időszakban Tényleg nem értem, ez 50 ből is bőven kijön. Egy sima 2014- es esztendő standardjeinek megfelelő FPShooter.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!