iPon Hírek

Újabb részletek a Courier-ról

Dátum | 2009. 10. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Újabb érdekes részletek kerültek napvilágra az MS kétképernyős Courier-projektjéről, amelyek alapvetően érdekesek, viszont akad köztük egy némileg kellemetlen részlet is.

Bővebben kifejtve ez utóbbi annyit tesz, hogy bár a Courier alapvetően a Win7-nek egy speciálisan rá szabott változatával működne, ezzel együtt szándékosan inkompatibilissá is tennék a hagyományos Win7-es alkalmazásokkal - a jelek szerint azért, hogy ehhez is lehessen nyitni egy "App Store"-t és kimondottan erre tervezett alkalmazásokat forgalmazni hozzá.


További megerősítést nyert emellett az a korábbi részlet is, miszerint a készülék főfunkciója valóban a "magazin-/napló-jelleg" lenne, természetesen nagyfokú net-integráltsággal, hogy a felhasználó azonnal közzétehessen bármit, amit alkot, vagy hogy együtt dolgozhasson másokkal. Úgy tűnik, egyedi Courier-fájlformátumok sem kizártak, de a PDF és a PPT is sokszor kerül említésre.

Mary Jo Foley, a nagy MS-szakértő mindebből arra következtet, hogy az MS levonta a tanulságot a hagyományos táblák előnyeiből és hátrányaiból egyaránt, valamint megtanulta az iPhone leckéjét is, és mindeme tapasztalatokat fel kívánják használni a Courier megalkotásához, eleve az új formátumra szabva mindent.

Mindemellett egyre valószínűbbnek tűnik az is, hogy az MS nem fogja kilicenszelni a terveket másoknak, hanem maga készíti majd el a készüléket, akárcsak az Xbox-ot és a Zune-t. Amennyiben így tesznek, úgy az sem kizárt, hogy a Courier (vagy az, amivé végül továbbfejlesztik/átnevezik) már 2010 közepe táján napvilágot láthat majd.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. calvez
2009.10.01. 22:54
VISSZA A HIRHEZ

akarok egy ilyet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. afro
2009.10.01. 23:26
akkor már netbook... ennek semmi értelme...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!