iPon Hírek

Újabb stúdiót vett a ZeniMax

Dátum | 2010. 11. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az óriáscég újabb játékfejlesztő csapattal gyarapodott, ezúttal a MachineGames-et vásárolta fel. A lista már így is elég impozáns volt: Bethesda, id, Arkane, Tango. A Machine Games 2009-ben alakult, alapítói nem mások, mint a Starbreeze atyái. Ők készítették a Riddick játékokat és a képregényből adaptált The Darknesst.

A stúdió jelenleg egy id Tech 5-ös motorral működő új játékon dolgozik, melynek kiadója a Bethesda Softworks lesz (Bethesda Softworks: kiadó, Bethesda Games Studios: fejlesztő). A projektről egyelőre nem árultak el semmit. A Machine Games feje, Jerk Gustafsson hatalmas lehetőséget lát abban, hogy a Bethesdával az id-vel dolgozhatnak egy igazán színvonalas AAA címen.

Kíváncsian várjuk a részleteket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Qouzey
2010.11.14. 01:25
Inkább egy új The Elder Scrolls játékot készítsenek, az mindig nagy siker volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ByrDer
2010.11.15. 12:17
Egyenlőre még nagyon szimpatikus fejlesztő gárdát gereblyézett össze a zenimax, meg tetszik hogy nem agyon akarnak beleszólni a fejlesztőik egyedi döntéseibe. Remélem nem esnek át a ló túloldalára, és alakulnak át egy ilyen tisztán pénzcentrikus szörnyvállalattá mint az EA vagy az Activision.

Talán a 2K az egyetlen óriáskiadó, ahol még a jó játékokra fektetik a hangsúlyt (és pénzelnek új és "kockázatos" projekteket, nem csak a meglevő franchiseokat tejeltetik sziklába vésett formulákkal), mintsem hogy kizárólag az eladhatóságot néznék.

Most talán a Zenimax is hasonló szerekörbe juthat. Legalábbis nagyon remélem hogy inkább ezt az utat választják, mert az EA / activision és lassan a Ubisoft is nagyon felborították az egyensúlyt, és egyre trágyább játékokkal szórják a piacot amiket ennek ellenére vesznek mint a cukrot. Ez nagyon komoly akadály a fejlődés előtt, viszont tökéletes a visszafejlődéshez és stagnáláshoz, ami kb 2004 óta egyre erősödik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!