iPon Hírek

Újabb szénszálas utrabook: jön a Lenovo ThinkPad X3

Dátum | 2013. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A ThinkPad X1 tavaly decemberben mutatkozott be, így már jó ideje elérhető kereskedelmi forgalomban. A Lenovo a jelek szerint az idei év végén is bemutat egy érdekes ThinkPad X sorozatú noteszgépet, amely a ThinkPad X3 típusjelzést viseli és elődjéhez hasonlóan ugyancsak vonzó tulajdonságokkal rendelkezik.

Az ultrabook kategóriát erősítő ThinkPad X3 a jelenlegi információk szerint szintén szénszálas házat alkalmaz majd, 14 colos képátlójú LCD kijelzője pedig opcionálisan akár QHD, azaz 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett is üzemelhet, ha hajlandóak vagyunk kifizetni az ezzel járó felárat. A ThinkPad X3 elődjéhez hasonlóan rendkívül kecses és könnyű lesz, de ez aligha meglepő. A jelenlegi információk alapján 1,27 kilogrammos tömegre és 17,2 milliméteres vastagságra kell felkészülni, ami igen jól hangzik. Az érintőkijelzővel ellátott modell - mert olyan is készül ám - egy picivel, egészen pontosan 1,56 milliméterrel vastagabb lesz, mint érintő funkció nélküli társa.

A szénszálas házban alacsony fogyasztású, 15 wattos TDP-vel rendelkező mobil Haswell processzor lapul majd: a választékban Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es modellek egyaránt lesznek. A központi egység mellé 4 vagy 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemória társulhat, az adattároló szerepét pedig akár 256 GB-os SSD meghajtó is betöltheti. A kínálatból a 802.11ac WiFi adapter sem hiányzik, de ezzel együtt az USB 3.0-s portokról sem kell lemondani, sőt, a Lenovo OneLink Dock névre keresztelt dokkolóját is csatlakoztatni lehet a rendszerhez, így extra csatlakozókhoz juthatunk. A dokumentum emellett 3G/4G támogatásról is említést tesz. A csatlakozók között két USB 3.0-s port, egy mini-DisplayPort, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik, de ezeken felül SIM kártyahely is lesz az új ultrabookon a mobilnethez. Az akkumulátoros üzemidő elég vonzó lesz, ugyanis egyetlen teljes akkumulátortöltéssel akár 9 órán át is elketyeghet a ThinkPad X3. Operációs rendszer tekintetében Windows 7 és Windows 8 kiadások közül lehet válogatni. Sajnos arról egyelőre nincs információ, hogy a vonzó ultrabook pontosan mennyibe kerül majd. Mivel a ThinkPad X1 Carbon Touch alapára jelenleg 1215 dollár, webshopunkban pedig 411 000 forinttól kapható a termék, így a ThinkPad X3 esetében is hasonló összegre kell majd felkészülni, amit a QHD- és az érintőkijelző-opció tovább emelhet. Az új ultrabook hamarosan hivatalosan is bemutatkozhat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bitwise
2013.10.24. 12:42
Dokkoló? anélkül felejtős...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wintercoun...
2013.10.24. 13:46
"ThinkPad Onelink Dock" - Idézet a cikkből...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!