iPon Hírek

Újabb szereld magad gamer laptop az OCZ-től

Dátum | 2008. 07. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az OCZ újabb szereld magad laptopot kínál a játékosoknak: az új készülék 17 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, egyes részeit a felhasználók maguk szerezhetik be, és építhetik a rendszerbe. Az OCZNBIM17A típusjelzéssel rendelkező noteszgép már az új, Centrino 2-es mobil platformra épül.


Az újdonság kijelzője 1900 x 1200 pixeles natív felbontással rendelkezik, az LCD képátlója 17 hüvelyk. A készüléket a gyártó a felhasználó választásától függően Intel GM47-es, GM45-ös vagy PM45-ös lapkakészlettel szállítja. A rendszerben AMD M88XT Crossfire" videó vezérlő van jelen, ami minden bizonnyal a Mobility Radeon HD 3870 Crossfire megfelelője. A rendszer ezen kívül 802.11n Wi-Fi adaptert, Bluetooth 2.1-es adaptert, egy 2 Megapixeles webkamerát, egy ujjlenyomat-leolvasót és egy 12 cellás akkumulátort tartalmaz. A további kellékeket (merevlemez, processzor, memória) a felhasználók saját maguk kell, hogy beszerezzék, illetve a kiválasztott egységek beszerelése is az ő feladatuk.

A szerelési folyamat megkönnyítésének érdekében a gyártó oldalán egy részletes leírás is található, amely az egyes hardver elemek beszerelését részletesen, képekkel próbálja szemléltetni, persze csak angol nyelven. Érdekesség, hogy a noteszgép leírását tartalmazó weboldalon nincs hivatkozás az összeszerelést segítő PDF fájlra.

Részlet a"processzor beszerelése" című fejezetből.
A OCZNBIM17A 45 nm-es mobile Core 2-es processzorok fogadására képes, akár a 3,06 GHz-es Core 2 Extreme X9100-as egységgel is megbirkózik. A notebookban maximum 4 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es rendszermemória helyezhető el, az adatok tárolásáról a felhasználók által kiválasztott 2,5 hüvelykes formátumú SATA merevlemez gondoskodik. A rendszer MXM 2.0-s grafikus slotjának köszönhetően az OCZ állítása szerint a Radeon videokártyákat akár egyetlen Nvidia 8800M GTX videokártyával is lehet helyettesíteni igény szerint.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2008.07.15. 22:14
És mi van akkor, ha én a Puma platformra akarom építeni a gépem? Vagy, ha esetleg Ultraenergiatakarékos VIA-t akarok?

Már bocsánat, de ha már "szereld magad", akkor nem csak procit, merevlemezt és DDR3-at akarok bele venni... Eleve hol lehet kapni notikba DDR3-at? Vagy áruljanak rendes notebook-ot, vagy nyújtsanak más alternatívákat... ne csak lehúzzák az embereket, hogy ugyan azon az áron kap egy gépet, amiből egy csomó minden hiányzik. :blink:

Egyszerűbb egy olcsóbb Centrino2-es, vagy Puma gépet venni és ha nem tetszik a teljesítménye, akkor kicserélgetem az alkatrészeit és eladom a régit. :unsure:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.07.16. 17:27
(Vendég_lekker_* @ 2008 Jul 15, 21:31) leviske - 2008.07.15 22:14

És mi van akkor, ha én a Puma platformra akarom építeni a gépem? Vagy, ha esetleg Ultraenergiatakarékos VIA-t akarok?

hat, fikakiraly, akkor veletlen se vegyel OCZt. ;]

Ja? Akkor csak akkor vegyek OCZ-t, ha kimondottan egy adott rendszert akarok építeni... Ugye azért még látod a helyzet iróniáját? Szvsz. vagy "szereld magad" gépet dobnak piacra, vagy egy normális Centrino2-t. Ez kb. egyenl? a semmivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!