iPon Hírek

Újabb szupervékony mobil merevlemezek a Seagate-től

Dátum | 2016. 02. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate két új mobil merevlemezt mutatott be, amelyek mindössze 7 milliméter magasak, mégis 1 TB-nyi, illetve 2 TB-nyi adattároló kapacitást kínálnak. Ez úgy lehetséges, hogy a vállalat piacvezető HDD korongjai lapulnak bennük, amelyek korongonként 1 TB-os adattároló kapacitást kínálnak, a 7 milliméteres mobil merevlemezek piacán így jelenleg az elérhető legnagyobb adatsűrűséget nyújtják. A 2,5 hüvelykes adattárolók ideálisak lehetnek ultravékony noteszgépekbe, konvertibilis notebookok billentyűzettel ellátott dokkolójába, különböző szórakoztatóelektronikai eszközökbe, de akár tradicionális noteszgépekbe is. A 7 milliméter magas meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak, de a SATA 3 Gbps-os portokkal is kompatibilisek, gyorsítótárból pedig 128 MB-nyi áll rendelkezésükre. A termékek 100 MB/s-os folyamatos adatátviteli sebesség biztosítására képesek, HDD korongjaik pedig 4 kB-os fizikai szektormérettel dolgoznak. A gyártói weboldal szerint mind az 1 TB-os, mind pedig a 2 TB-os modell 90 grammot nyom a mérlegen. Fogyasztás tekintetében az 1 TB-os modellnél 0,45 wattos üresjárati és 1,6 wattos tipikus értékre számíthatunk, míg a 2 TB-os példány már 0,5 wattos üresjárati és 1,7 wattos tipikus fogyasztás mellett dolgozik. Mindkét adattároló elérhető lesz öntitkosító és FIPS 140-2 SED támogatással ellátott kivitelben, ám ezek ugyanúgy 7 milliméter magasak lesznek, mint normál társaik. Egyes modellekhez Instant Secure Erase támogatás is jár majd a gyors és biztonságos meghajtó törlés érdekében – derül ki a hivatalos weboldalon található adatokból. A Seagate 7 milliméter vastag újdonságai két év jótállással kerülnek az üzletek polcaira, méghozzá hamarosan. Arról egyelőre nincs információ, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd, de a gyártó azt ígéri, gigabájtonkénti ár tekintetében mindenképpen versenyképesek lesznek a termékek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Csicso1
2016.02.17. 17:50
Blablalba 30 ezer forint egy usb-s külső HDD - hálózati áramforrás nélküli - ezen kéne VALAMIT javítani mert BOTRÁNYOSAN drága. 5 éve toporog egyhelyben a merevlemez piac mint a szarógalamb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp Csics...
2016.02.17. 18:07
Ez az egyik, a másik dolog meg, hogy a Seagate 2TB fölötti lemezeinek kb. 10% meghibásodik, ezt olvastam egy külföldi statisztikában (valami adattároló cég állította össze), valahol már be is perelték őket ez miatt.
Inkább ezen dolgozzanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Csicso1
2016.02.17. 21:08
Olyan irányban fejlesztenek - értsétek - költik a pénzt - ami kb. nem érdekel senkit. Egyre nő a tárhelyéhség, embereknél, cégeknél stb. 1 TB-ot kellene letornázni 10 ezer alá MINIMUM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pisztoly
2016.02.17. 21:33
kutyát nem érdekli a vékonyság, az ultrabook-okba meg a vékony notikba már úgyis M.2 kerül. a többibe meg befér a normál vastagság is. a külső vinyónál meg aztán főleg pontleszarós hogy 2 milivel véknyabb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meridaboy
2016.02.18. 11:05
Kíváncsi volnék mennyi energiát és tőkét invesztáltak ebbe a fejlesztésbe!?!?
Értem én az egy korongra eső adatsűrűség "hajszolását", de a megbízhatóságra is kellene "gyúrni", mert hiába sűrítenek egy korongra akármennyi TB-ot, ha megbízhatatlan a kutyának sem fog kelleni.
Akkor viszont nem térül meg a befektetés, kvázi nem tud mérséklődni az egységek ára és tovább fokozódik a piaci hátránya a vállalatnak!
Ez egy öngerjesztő folyamat ami könnyen kerül spirálba saját magával s csak a gyártó kárára lehet kimozdítani belőle. Akor meg mi értelme ezeknek a befektetéseknek???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!