iPon Hírek

Újabb ultrahordozható noteszgép a Lenovo-tól

Dátum | 2009. 11. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Lenovo ThinkPad noteszgép családjában rengeteg vonzó darab foglal helyet, ám a legfrissebb hírek szerint a kínálat a nem is oly távoli jövőben ismét bővül, ezúttal egy ultrahordozható konfigurációval, ami a Lenovo ThinkPad X100e típusjelzést kapta.

Lenovo ThinkPad X100eAz újdonság a megszokottal ellentétben most nem az Intel, hanem az AMD platformjára épül. A termék egy 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felontása 1366 x 768 pixeles. A rendszer "lelkét" egy 1,6 GHz-es Athlon Neo processzor alkotja, memóriából pedig összesen 4 GB-nyi került a vékony és könnyű notebookba. Az adatok tárolásáról igényeinknek megfelelően 160 GB-os, 250 GB-os vagy 320 GB-os mobil merevlemez gondoskodhat. A termékben Radeon HD 3200-as sorozatú integrált videó vezérlő teljesít szolgálatot.

Az X100e extrák tekintetében tartalmaz kártyaolvasót és egy 0,3 Megpaixeles webkamerát is, de a kínálatban WiFi és Bluetooth, többérintéses technológiával felvértezett touchpad, Gigabites Ethernet vezérlő, valamint opcióként akár beépített GPS vevő is tartozik. A rendszer tápellátásáról három- vagy hatcellás akkumulátorral gondoskodhatunk, utóbbi alkalmazásakor 5 órányi üzemidőre lehet számítani egyetlen töltéssel.

A tetszetős és specifikációit tekintve vonzó készülék WIndows XP vagy Windows 7 operációs rendszerrel lesz megvásárolható, az alapmodellért 449 dollárt kérnek majd el. A termék a külföldi források szerint január folyamán debütál, valamikor a CES 2010 előtt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. prohlep
2009.11.19. 17:11
Intel Atommal ellentétben az AMD Neo 1600 MHz tudja a virtualizációt, azaz egy komolyabb proci, de persze nagyobb fogyasztassal, 15W.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!