iPon Hírek

Újdonságok a Gigabyte standján

Dátum | 2014. 06. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte standján a 9-es sorozatú Intel lapkakészletekkel szerelt alaplapok kapták a főszerepet, de ez aligha meglepő. Rajtuk kívül szerencsére egyéb különlegességek is jelen voltak a standon, így bőven van miből szemezgetni.
A gyártó alaplapjai a Gaming, az Ultra Durable és az Overclocking családokban foglaltak helyet. Utóbbiban találunk egy speciális, kiemelten tuingbarát alaplapot, a GA-Z97-SOC Force LN2-t, amely folyékony nitrogén alapú tuninghoz készült – nem is kerül belőle forgalomba több párszáz darabnál. Az új alaplapon nincsenek processzorhűtő rögzítéséhez használható furatok, ugyanis a folyékony nitrogént párologtató hengere esetében ilyesmire nincs szükség. Az alaplapon csak két DDR3-as memóriafoglalatot helyeztek el, amelyek a szokásosnál közelebb kerültek a processzorfoglalathoz annak érdekében, hogy a késleltetés alacsonyabb lehessen. Ez extrém tuningos körökben sokkal fontosabb szempont, mint azt egy átlagfelhasználó gondolná.
Az extrém tuningra kihegyezett alaplap mellett néhány Black Edition sorozatú deszka is jelen volt a kínálatban – ezek a "BK" jelzést viselik. Alapvetően a sima és a "BK" jelölésű alapok között felszereltség és felépítés tekintetében nincs különbség. A Black Edition sorozatú alaplapoknál extra tulajdonság, hogy mindannyian szerverszintű stressz teszteken mennek keresztül, így garantált, hogy hosszú ideig stabilan működnek. Ezek a deszkák emiatt nem is három, hanem öt év garanciát kapnak. Jó hír, hogy a Black Edition sorozatú Gigabyte alaplapok vásárlói a termék regisztrálása után megnézhetik, hogyan teljesített kedvencük a megpróbáltatások során, sőt, csatlakozhatnak egy nyereményjátékhoz is, amelynek fődíja egy utazás a következő évi, azaz a 2015-ös Computexre.
A vállalat ezzel együtt új, Aorus névre keresztelt termékcsaládjának tagjait is bemutatta, amelyek között játékosoknak szánt perifériák, illetve noteszgépek kapnak helyet. Ezek között megtaláljuk a Thunder M7 MMO gamer egeret, illetve a Thunder K7 mechanikus billentyűzetet is, amelyek közül utóbbi lecsatolható numerikus billentyűzettel érkezik – a numerikus billentyűzet jobb vagy bal oldalon egyaránt elhelyezhető, attól függően, éppen hogy esik jobban kézre.
A család gamer noteszgépe, az X7-es modell is jelen volt a standon, amely nem egy, hanem rögtön két Nvidia GeForce GTX 860M videokártyát is kapott. A különleges noteszgép a maga 22,9 milliméteres vastagságával, illetve 3 kilogrammos tömegével a legkönnyebb és legvékonyabb SLI alapú notebooknak tekinthető manapság – legalábbis a gyártó ezt állítja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. No.1.
2014.06.07. 16:29
Hat nem tudom.. Az az eger sok mindenre lehet jo, de arra amit a dobozan feltuntettek, nem tudom..
Elegge hatul vannak a gombok, hogy barmelyik ujjal el lehessen kenyelmesen erni.. Arrol nem is beszelve, hogy a veletlen nyomasok sem kizartak, ha nezzuk az elhelyezest. logi g9x-em van, ott is neha eleg maceras a 2 oldalso gomn.. nem ha meg tobb is van oldalt, illetve lefele nyomhato.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XuChi
2014.06.07. 17:15
Az az sli gamer laptop nagyon jól hangzik, csak kétlem hogy meg is tudják hűteni a ventilátorai.

A másik nagy hiba hogy idehaza nem lehet kapni (
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!